Kad tilptų į vestuvių suknelę, nuotaka šventę atidėjo 7 metams

108 kilogramus svėrusi mergina liepė savo sužadėtiniui 7 metams atidėti jųdviejų vestuves, kad galėtų įtilpti į išsvajoto 38 dydžio suknelę.

Kad netaptų stora nuotaka, škotė ryžosi atidėti savo vestuves septyneriems metams.<br>123rf nuotr.
Kad netaptų stora nuotaka, škotė ryžosi atidėti savo vestuves septyneriems metams.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 9, 2013, 7:07 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 7:49 AM

Bijodama tapti antsvorio turinčia nuotaka jauna moteris paprašė savo sužadėtinio atidėti vestuves tol, kol pakankamai sulieknės.

Atkakli moteris pagaliau savo tikslą pasiekė.

Nenorėjo būti stora nuotaka

Kaip rašo „Daily Mail“, 26 metų Kristy Thomson iš Kalanderio (Didžioji Britanija) tuo metu, kai susižadėjo su Lindsay McEwanu, svėrė beveik 108 kilogramus.

Kristy sutiko tekėti už mylimojo, bet jai nepatiko mintis, kad ji bus, kaip pati įvardijo, „stora nuotaka“. Todėl moteris privertė sužadėtinį palaukti septynerius metus, kol ji pakankamai suplonės, kad įtilptų į savo svajonių suknelę.

Kad pasiektų tikslo, moteris laikėsi daugybės dietų. Tuo tarpu Lindsay kasmet jai vis iš naujo pasipiršdavo, klausdamas, ar ji vis dar nepasiruošusi susisaistyti santuokos saitais.

Pagaliau Kristy žengė prie altoriaus, nes jai pavyko pasiekti 75 kg svorį. Numetus svorį jos drabužiai sumažėjo nuo 50 iki 38 dydžio.

„Atsisakiau paskirti santuokos datą, nes nenorėjau būti stora nuotaka. Išbandžiau visas dietas, bet visada ko nors užsimanydavau ir taip nustodavau jų laikytis. Lindsay buvo kantrus. Jis visus tuos septynerius metus nuolat man iš naujo pasiūlydavo susituokti. Jis buvo nuostabus ir labai mane palaikė“, – džiaugėsi tikslą sulieknėti pasiekusi nuotaka.

Sustorėjo dirbdama padavėja

Kristy daug svorio priaugo dirbdama vyresniąja padavėja viešbutyje, nes personalui skirtose patalpose niekada netrūko maisto.

„Mudu abu su Lindsay dirbome viešbutyje pamainomis. Mūsų darbo grafikas buvo toks, kad niekada neturėjome pakankamai laiko gaminti. Netoli darbo buvo žuvies ir traškučių, kinų ir indų greitojo maisto parduotuvės, tad mes čia pat ir valgydavome. Tai buvo netinkamas maistas. Padavėjos darbas yra aktyvus. Aš su juo susidorodavau, bet darbą baigdavau suprakaitavusi ir jau nebesinorėdavo gamintis vakarienės“, – prisiminė moteris.

Išėjusi iš darbo viešbutyje ji įsidarbino vaistinėje, kur viena jos užduočių buvo patarti, kaip sveikai gyventi.

„Pastaruosius trejus su puse metų dirbau vaistinėje, kur turėjau skatinti klientus sveikai maitintis. Buvau smarkiai nutukusi, o turėjau dalyti patarimus, kaip to išvengti. Jaučiausi tokia veidmainė“, – pasakojo Kristy.

Nemėgdavo eiti apsipirkti

Dėl antsvorio moteris daug ko negalėdavo sau leisti daryti.

„Kai kurie mano draugai lankė šokių pamokas, bet aš negalėjau. Net jei ir galėjau atlikti judesius, negalėjau dėvėti šokių aprangos. Tai žemino“, – neslėpė Kristy.

Apsipirkimas su draugėmis moteriai taip pat neteikdavo malonumo.

„Man nepatikdavo lankytis drabužių parduotuvėse, nes vos keliose mano mieste esančiose parduotuvėse galėdavau rasti tai, į ką įtilpčiau. Negalėjau eiti apsipirkti su draugėmis, nes jausdavausi nesmagiai, bet dabar galiu su jomis keistis drabužiais“, – džiaugėsi mergina.

Suknelę teko siaurinti

Dėl netinkamos mitybos Kristy sustorėjo iki beveik 108 kg. Bet besilaikydama dietos Kristy pasiekė savo tikslą – sulieknėti iki 75 kg. Maža to, likus dviem savaitėms iki numatytų vestuvių jai teko taisyti išsirinktą nuotakos suknelę, nes svoris toliau krito.

„Laikas buvo parinktas idealiai. Balandį Amerikoje užsisakiau nuotakos suknelę ir kai ją atsiuntė birželį, suknelė tiko idealiai. Bet kai pasimatavau suknelę likus porai savaičių iki vestuvių, ji jau buvo per didelė. Suknelę teko pasiaurinti 10 cm, nes svoris nesiliovė kristi“, – prisiminė Kristy.

Praėjusį mėnesį Kristy ir Lindsay pagaliau susituokė. Artimieji ir draugai nuotaką tiesiog apipylė komplimentais.

Nusipirko bikinį

Laiminga pora kopinėti medaus išvyko į Maltą, kur Kristy pagaliau galėjo pirmąkart apsivilkti bikinį.

„Medaus mėnuo buvo nepaprastas. Visi mano drabužiai buvo 38 arba 40 dydžio ir aš įsigijau pirmąjį savo gyvenime bikinį, kuriuo išdidžiai vilkėjau paplūdimyje“, – didžiavosi Kristy.

Kelionė lėktuvu šįkart buvo kitokia, nei būdavo anksčiau.

„Anksčiau lėktuve kartais turėdavau paprašyti didesnio saugos dydžio, nes įprastu negalėdavau prisisegti arba jis man įsirėždavo į kūną. Kartais drovėdavausi paprašyti didesnio diržo ir tiesiog kęsdavau skausmą. Šįkart tokių bėdų nebuvo“, – pasakojo moteris.

Išdidus jos vyras Lindsay pridūrė: „Kristy pokyčiai yra fantastiški. Ji atrodo puikiai. Kasmet prašydavau jos paskirti vestuvių datą, bet vis išgirsdavau: „Dar ne šiemet.“ Buvau kantrus, nes ją myliu. Buvo verta jos palaukti. Mūsų vestuvės buvo nuostabios, o Kristy, apsivilkusi nuotakos suknele, atrodė fantastiškai.“

Parengė Giedrė Balčiūtė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.