Iš narkotikų duobės lipantis vilnietis norėtų atidaryti kirpyklą-striptizo barą

„Noriu savo verslo“, - tikino 32 vilnietis Edgaras (tikras vardas redakcijai žinomas). Jis nuo 14-os svaiginosi ketaminu, dabar gydosi nuo priklausomybės kokainui.

„Norėčiau vyrų kirpyklos su striptizu. Jie gautų malonumą ir apsikirptų“, - samprotavo nuo priklausomybės narkotikams besigydantis Edgaras.<br>123rf asociatyvi nuotr.
„Norėčiau vyrų kirpyklos su striptizu. Jie gautų malonumą ir apsikirptų“, - samprotavo nuo priklausomybės narkotikams besigydantis Edgaras.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Sigita Purytė

Oct 19, 2013, 8:18 AM, atnaujinta Feb 21, 2018, 1:01 AM

Edgaras buvo ketvirtas iš narkotikų liūno lipantis žmogus, kurį kalbinau reabilitacijos centre „Meikštų dvaras“. Visi jie – tikrų tikriausi verslininkai. Tik kad didžiąją savo gyvenimo dalį organizuodavo „ne tą, ką reikia“.

„Norėčiau vyrų kirpyklos su striptizu. Jie gautų malonumą ir apsikirptų. Naudočiausi žmonių silpnybėmis. Juk visi verslai taip veikia“, - samprotavo Edgaras.

Reabilitacijos centre jo dar laukia keli mėnesiai reabilitacijos. Jis dar turės galimybę pergalvoti savo verslo idėją ir pasiūlyti ne tokias nuodėmingas paslaugas. Svarbiausia – užsidegimas kažką keisti savo apgriuvusiame gyvenime.

Griūtis prasidėjo paauglystėje

14-metis pirmiausia pabandė ketamino. Jo be recepto buvo galima gauti veterinarijos vaistinėse.

Abu jo tėvai sunkiai dirbo „Lelijos“ fabrike, dažnai jų namie nebūdavo ir naktį. Berniukui labai trūko jų dėmesio.

Jį vartoti paskatino mokyklos draugai. Jie jau buvo bandę ketamino.

Nuo 16-os jis ėmė retai pasirodyti namie. Nakvodavo pas draugus, merginas. Būdamas 18-os jau vartojo kokainą.

Gerais pažymiais baigė vidurinę – vidurkis buvo didesnis nei 9. Nesunkiai įstojo į Vilniaus Gedimino techniko universitetą, valstybės apmokamą vietą. Tačiau mokytis visai nenorėjo. Po pirmo semestro jį išmetė.

Norėdamas išvengti šaukimo į kariuomenę, jis kasmet rudenį įstodavo į universitetą, tačiau po pirmos sesijos skrisdavo lauk.

„5 ar 6 kartus taip stojau ir įstodavau“, - prisiminė Edgaras.

Galiausiai jis davė kyšį medikams ir jie parūpino jam popierius, kad vaikinas kariuomenei netinkamas.

Viskas Edgaro gyvenime vis labiau niro į narkotikus. „Net merginos nereikėjo“, - stebėjosi sveikstantis vyras. Jam buvo nusispjaut į aplinkinius. Jis vogė, puldinėjo žmones. Paskutiniais metais gyveno gatvėje.

Edgarą už vagystes teisė 6 kartus. Jis taip pat policijai įkliuvo už narkotikų laikymą. Jo namuose pareigūnai rado kelis šimtus gramų amfetamino ir 1,5 kg žolės.

Kalėjimas, narkotikai – viskas jau praeityje. Bent jau to tikisi Edgaras. Jis 5 mėnesius gydosi „Meikštų dvare“. Jam liko dar 7 mėnesiai. Po reabilitacijos vaikinas norėtų kurti gražų gyvenimą – šeimą, verslą ir naujas draugystes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.