Po žinios apie laimėtą milijoną pensininkei pasidarė bloga

„Užbraukiau paskutinį skaičių bilieto lentelėje ir išgirdau, kad per televizorių Jonas Radzevičius surėkė, jog laimėtas aukso puodas. Negalėjau patikėti, kad jis priklauso man“, – šiandien kalba sekmadienį „Teleloto“ 105-ąjį milijoną laimėjusi pensininkė iš Lentvario.

Pensininkė iš Lentvario sekmadienį tapo 105-ąja milijoniere - ji laimėjo 1 mln. 2 litus.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Pensininkė iš Lentvario sekmadienį tapo 105-ąja milijoniere - ji laimėjo 1 mln. 2 litus.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Monika Svėrytė

Oct 22, 2013, 7:07 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 10:42 PM

Moteris iki šiol negali patikėti, kad netrukus jos banko sąskaita papilnės 1 mln. 2 litais – Grigiškėse pirktas bilietas pakeis šeimos gyvenimą. „Juokiamės, kad tie 2 litai už bilietą atsipirko, o aš laimėjau visą milijoną“, – portalui lrytas.lt sakė ji.

Jau daugelį metų moteris kiekvieną sekmadienį su viltimi nusipirkdavo bent po vieną loterijos bilietą ir nuoširdžiai tikėdavosi, kad fortūna neaplenks ir jos namų. „Tikėjau, meldžiausi, labai norėjau susitvarkyti buitį. Kartais pavykdavo užbraukti kampus ar įstrižainę. Džiaugiausi, tačiau laimėtos sumos buvo minimalios. Sunku patikėti, kad gyvenimas apdovanojo tokiais pinigais...“ – susijaudinimo neslėpė audinių fabrike ilgus metus dirbusi moteris.

Bandydama prisiminti lemtingą akimirką laimėtoja pasakojo, kad aukso puodu ji patikėjo tuomet, kai iki lentelės pabaigos jai buvo likę užbraukti vos keturis langelius. Užbraukusi dar du skaičius ji dar labiau sunerimo suprasdama, kad pasiekė finišo tiesiąją. „Sužinojusi, kad laimėjau, visa nutirpau. Tuomet nubėgau į kitą kambarį ir sakau sūnui – man bloga. Jis išsigando, nes žino, kad mano sveikata ne pati stipriausia, ėmė klausti, kas negerai, norėjo kviesti greitąją. Tuomet nuraminau, sakau, laimėjau milijoną. Galite patys įsivaizduoti jo reakciją...“ – juokėsi milijonierė.

Tris sūnus turinti moteris pasakojo, kad pradžioje apie naujai atsivėrusias galimybes negalėjo patikėti nei ji pati, nei artimiausi šeimos nariai. Tą naktį ji negalėjo užmigti, gėrė raminamuosius, kad apsiramintų. Galbūt todėl džiaugsmas atėjo tik kitą dieną, kai laimėtojos sesuo patarė jai įsitikinti pergale ir patikrinti bilietą loterijos terminale.

„Negaliu sakyti, kad nesitikėjau laimėti, juk nebūčiau žaidusi. Tačiau man patiko pats žaidimas, patiko laida, patiko braukyti langelius. Pasirodo, viskas įmanoma“, – šyptelėjo ji.

Paklausta, ar ir toliau dalyvaus loterijose, Lentvario gyventoja sakė tikrai žaisianti. Net juokauja, kad bandys laimėti antrą milijoną. „Gyvenimas manęs niekada nelepino, niekada nepavykdavo sutaupyti. Galbūt turtingesniam žmogui milijonas nėra dideli pinigai, nesudaro didelės reikšmės, tačiau tie, kurie už paskutines surinktas kapeikas nusiperka bilietą... jiems bet kokia sumelė brangi“, – jaudulio neslėpė ji.

Šiandien milijono laimėtoja labiausiai jaudinasi, kad lengvai gauti pinigai netaptų galvos kančia ir kad būtų prasmingai išleisti. Pasak jos, graudu žiūrėti, kaip kai kurie žmonės iššvaisto juos visokiems beprasmiškiems dalykams. „Švęsti ypatingai nešvęsim. Manau, kad vien tai, kad praturtėjom, jau yra šventė. Pinigus ketinu protingai panaudoti – investuosiu į sveikatą, padėsiu vaikams“, – atviravo ji.

Milijono laimėtojos sausio mėnesį laukia kelio sąnario operacija, vėliau ji ketina susitvarkyti ir nugarą – moteriai diagnozuota stuburo išvarža. Sunkiai vaikštanti pensininkė didelių planų nekuria. Kaip pati sako, didžiausias svajonė – išvykti savaitgaliui pailsėti į Birštoną. „Aš nepratus daug svajoti, visuomet turėjau ribotas galimybes. Sesuo sako – važiuok mėnesiui į Druskininkus, bet aš nežinau, ar noriu. Užsienis irgi netraukia, bet nesu niekur buvusi. Man geriau Lietuvoje“, – kukliai pasakojo ji.

Moteris šiuo metu gyvena nuosavame name drauge su dviem sūnumis, anyta, augina du anūkus. Jos vyras mirė prieš septynerius metus, tačiau šiandien apie jį pašnekovė kalba nenoriai. Ir ne tik todėl, kad skaudu susitaikyti su netektimi – santuoka su juo nebuvo lengva, buvo ir pykčių, ir smurto, visko.

Nors nuo griausmingos žinios praėjo jau kelios dienos, šiandien moteris sako vis dar iki galo negalinti patikėti, kad gyvenimas taps patogesnis. Dar kartais įvairių papildomų darbų turinti lentvariškė pagaliau galės leisti sau ramiai pasidžiaugti pensija. „Savo jau atidirbau“, – juokiasi ji.

Džiaugsmo apie laimėjimą neslėpė ir jaunesnė pašnekovės sesuo. Dvi šeimoje augusios seserys viena kitai visuomet buvo svarbus gyvenimo ramstis. „Sesei visą gyvenimą trūko pinigų, todėl labai džiaugiuosi, kad jai nebereikės sukti galvos, iš kur gauti šimtą litų“, – sakė ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.