Pasakiškas garsaus Rusijos fotografo gyvenimas per naktį pavirto pelenais

28-erių Julijos Prokopjevos-Lošaginos nuogą kūną su sulaužytu sprandu ir sudegintu veidu rugpjūčio pabaigoje rado grybautojai. Kas galėjo paskatinti vyrą taip pasielgti?

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 26, 2013, 6:00 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 8:07 PM

28-erių Julijos Prokopjevos-Lošaginos nuogą kūną su sulaužytu sprandu ir sudegintu veidu rugpjūčio pabaigoje rado grybautojai. Kas galėjo paskatinti vyrą taip pasielgti?

Miesto bohema aptarinėja nesveiką vyro pavydą, tariamą žmonos nenorą gimdyti vaikų ir net į šeimą įsisukusį ŽIV.

Tragiška pasakiško santuokinio gyvenimo pabaiga pribloškė poros bičiulius. Jie negali patikėti, kad Uralo oligarchų fotografu vadintas D.Lošaginas nužudė sutuoktinę, kurią nešiodavo ant rankų.

Julijos artimųjų nuomonė kitokia. Jaunos moters motina ir brolis teigia jau anksčiau matę blogos lemties ženklų.

„Dima ją mušdavo, bet ji nenorėjo su juo skirtis, nenorėjo, kad kiltų skandalas”, – tvirtino Julijos brolis Michailas, neabejojantis, jog D.Lošaginas kaltas dėl sesers mirties.

Romantiška meilės istorija

Gražuolės pastangos nuslėpti šeiminius nesutarimus buvo sėkmingos, nors žiniasklaida skubėdavo aprašyti kiekvieną poros gyvenimo detalę – kiekvieną kelionę, dovaną, kivirčą.

Jekaterinburge garsus buvo netgi Lošaginų čihuahua veislės šuniukas.

Žurnalistai vis prašydavo papasakoti apie jų meilės istoriją, užsimezgusią prieš dvejus metus, kuri atrodė be galo romantiška.

Kalbama, jog D.Lošaginas Juliją pirmą kartą pamatė grožio konkurse, kai jai buvo 16 metų. Fotomenininkas, kuris pats rengia parodas nuo 16 metų, tame konkurse buvo žiuri narys.

Bet gyvenimas juos suvedė tik praėjus dešimtmečiui, kai mergina atsikraustė į Jekaterinburgą. Išskirtinių bruožų manekenė patraukė D.Lošagino dėmesį ir tapo mėgstamiausiu jo modeliu.

Merginos nuotraukos papuošė dešimtis žurnalų viršelių.

„Jos tokios didelės akutės, o ausytės – kaip iš japoniškų filmukų. Ji buvo tokia nereali, tokia kosminė”, – Julijos veido grožį gyrė garsusis fotografas.

Netrukus Dmitrijus pakvietė merginą dirbti savo asistente, o jų artimi santykiai tapo vieša paslaptimi. Komandiruotės į Indiją metu, kur Julija demonstravo nuotakų sukneles, jis jai netikėtai pasipiršo.

„Kada pamačiau ją nuotakos suknele džiunglėse jojančią ant dramblio, iškart priėjau ir paklausiau: „Ar tekėsi už manęs? Noriu į pasaulį žiūrėti per tavo akių atspindį. Svajoju su tavimi pasenti, vaikščioti paplūdimiu ir laikytis už rankų”, – vėliau pasakojo D.Lošaginas. Julija ištarė „taip”.

Vyras buvo pavydus

Pora susituokė 2011-aisiais. Jaunavedžių vestuvinės nuotraukos darytos Čekijos sostinėje Prahoje. Atrodė, kad laiminga pasaka tęsiasi.

Dmitrijus buvo užsivertęs darbais, nors jo darbų kainos buvo didelės. Viena D.Lošagino fotosesija klientui atsieidavo 50 tūkst. rublių (apie 4 tūkst. litų). Užsakymų netrūko ir Julijai.

Tarp sutuoktinių kildavo konfliktų, bet atrodė, kad ir jie – nepavojingi įsimylėjėlių barniai.

„Jie nuoširdžiai vienas kitą mylėjo. Abu buvo užsiėmę žmonės – Dima fotografuodavo, Julija dalyvaudavo fotosesijose. Bet jie nuolat vienas kitam skambindavo ir susirašinėdavo. Vienas kitą vadino amore”, – pasakojo D.Lošagino bendradarbė Jelena Ajupova.

Pasak jos, Julija šeimoje dominavo.

„Julečka pasakė „pas mamą”, vadinasi, – pas mamą. Julečka pasakė „kraunamės lagaminus”, vadinasi, kraunamės lagaminus. Bet Dimai patiko, kad jį valdo moteris”, – poros santykius apibūdino J.Ajupova.

Bet savo charakterį parodydavo ir D.Lošaginas. Apie tai žurnalistams yra sakiusi pati Julija.

„Jeigu Dimai kas nors labai nepatinka, jis gali trenkti bokalą į grindis. Aš jo klausiu: „Ką tu darai?” Dima atsako: „Aš taip taikausi”, – kažkada juokdamasi pasakojo gražuolė. D.Lošaginas neslėpė, kad yra pavydus.

„Taip, pavydžiu, baisiai baisiai pavydžiu.

Man tokie santykiai visai nenuobodūs”, – prieš televizijos kameras yra sakęs fotografas.

Mirtis po gimtadienio šventės

D.Lošagino lofte – taip fotomenininkas vadina savo studiją Jekaterinburgo centre, 17-ajame daugiabučio aukšte – pora rengdavo parodas, stilingus vakarėlius.

Juose koncertuodavo muzikantai, liedavosi šampanas. Patekti į Lošaginų vakarėlį buvo prestižo reikalas.

Maždaug taip loftas atrodė ir rugpjūčio 22-osios vakarą, kai žmonės paskutinį kartą matė Juliją gyvą. Ji buvo ką tik grįžusi iš Maskvos, kur dalyvavo fotosesijoje.

D.Lošaginas troško nudžiuginti žmoną, kuriai rugpjūčio 19-ąją sukako 28-eri. Dieną jis jai įteikė naujutėlaitės 2 milijonus rublių (165 tūkst. litų) kainavusios „Audi TT” raktelius, o vakare surengė pokylį.

Pasak J.Ajupovos, į jį susirinko apie septyniasdešimt žmonių.

Svečius linksmino garsus gitaristas, dramos teatro aktoriai suvaidino trumpą spektaklį.

„Svečių akivaizdoje Dima žmonai įteikė didžiulę puokštę. Julija ir Dima tą vakarą buvo neišskiriami. Abu buvo puikios nuotaikos. Jie laikėsi už rankų, juokėsi ir bučiavosi. Apie jokį konfliktą nebuvo kalbos!” – stebėjosi fotografo bičiulė.

Svečiai neužsibuvo – išsiskirstė apie 22 val. Julija norėjo išsimiegoti, nes kitą dieną turėjo pozuoti prieš Dmitrijaus objektyvą. Kas vyko toliau, pareigūnai gali tik spėlioti.

Pora susipyko. Alkoholio paveiktas vyras sumušė žmoną, kuri nuo sužalojimų mirė iš karto.

Tada jis kūną nuvežė už Jekaterinburgo ir paliko miške. Kad ją būtų sunkiau atpažinti, jos veidą apliejo degiuoju skysčiu ir padegė.

Žmonos motinai melavo

Julijos motina Svetlana prisipažįsta: iš pradžių ji dievino savo žentą ir džiaugėsi dukters laime. Bet netrukus moteris ėmė pastebėti, jog jaunavedžiai dažnai pykstasi dėl smulkmenų.

Vieną dieną dukters veide ji pamatė mėlynę. Moteris įtarė, kaip atsirado sumušimas, bet nusprendė netardyti dukters, kuri tvirtino nukritusi nuo laiptų.

Broliui Julija buvo atviresnė. Ji pasakojo, jog sutuoktinis pavyduliauja jos kiekvienam sutiktam vyrui, o kartą įtaręs, kad ji buvo neištikima, ją smarkiai sumušė.

„Jis pavydėjo Julijos net stulpui, – pasakojo Michailas. – Man skambino sesuo apsiverkusi, ištikta isterijos, šaukė: „Dima mane muša.”

Michailas žinojo ūmų svainio būdą ir dažnai susirašinėjo su seserimi.

Tačiau po rugsėjo 22-osios ji nepasirodė socialiniame tinkle, ir tai vaikinui pasirodė įtartina.

Netruko sunerimti ir Svetlana, kuriai dukra skambindavo kone kasdien, o dabar nekėlė ragelio, neatsakinėjo į trumpąsias žinutes. Kai moteris paskambino žentui, šis ją nuramino. Vyras tikino, jog Julija po vakarėlio išvažiavo su drauge pasilinksminti ir dar negrįžo.

Praėjus dar kelioms dienoms, motiną pradėjo kankinti bloga nuojauta. Tačiau D.Lošaginas ir toliau melavo.

„Ji pasiėmė pasą. Gal mūsų gražuolė jau Italijoje? Melskis, mama. Aš nueinu į cerkvę, ir man palengvėja. Melskis”, – tuomet pasakytus žento žodžius atkartojo Svetlana.

Į Julijos paieškas įsitraukė vis daugiau žmonių. Bet ne Dmitrijus. Anaiptol. Jis tarsi nepastebėjo, kad žmonos nėra šalia – lyg niekur nieko dirbo, nuotraukas kėlė į internetą, vaikščiojo į vakarėlius, socialiniame tinkle pasakojo apie savo vizitą pas odontologą.

D.Lošaginas taip pat paskelbė, jog už 49,5 mln. rublių (4 mln. litų) parduoda savo garsųjį loftą.

Nerado laiko nuvykti į morgą

D.Lošaginas mirusios žmonos motiną už nosies vedžiojo ilgiau kaip savaitę. Supratusi, jog nieko iš jo nepeš, rugpjūčio 31-ąją Svetlana kreipėsi į policiją.

Ji nė neįtarė, kad dukters lavonas jau nuo rugpjūčio 24-osios neatpažintas gulėjo morge. Kraupiai išniekintos moters kūną miške rado grybautojai.

„Kai man paskambino iš skyriaus ir pasakė, jog reikia atvažiuoti atpažinti lavono, buvau tikra, kad tai – ne mano vaikas.

Bet važiuodama supratau: keliolika dienų nieko negirdėti, tikriausiai kūnas buvo tiesiog kur nors numestas. Tai – mano vaikas”, – šluostydama ašaras pasakojo nužudytosios motina.

Julijos veidas buvo suniokotas neatpažįstamai. Tik iš ypatingų žymių – auskaro skylutės bamboje – buvo galima spėti, kad tai ji. Vis dėlto teko paimti motinos kraujo ir palyginti jų DNR. Rezultatas vienareikšmis: kūnas – J.Prokopjevos-Lošaginos.

Tyrėjų akys iškart nukrypo į našlį, demonstravusį abejingumą. Net pakviestas atvažiuoti atpažinti žmonos lavono D.Lošaginas Julijos broliui parašė SMS: „Neturiu laiko. Aš pristatyme.”

Rugsėjo 3 dieną pareigūnai iškvietė fotografą į apklausą, kur jis toliau tvirtino, jog nežino, kur žmona.

„Jam buvo siūlyta pasitikrinti melo detektoriumi, tačiau jis kategoriškai atsisakė”, – pabrėžė skandalingos bylos tyrėjas Andrejus Žoludevas.

Policija paviešino vaizdo įrašą, kuriame matyti, kaip apklausos pabaigoje D.Lošaginui pareiškiami įtarimai dėl jo žmonos nužudymo.

„Ar ką nors galite apie tai pasakyti?” – įraše klausė jo A.Žoludevas. „Aš viską, ką galėjau, pasakiau. Savo žmonos nežudžiau”, – virpančiu balsu atsakė D.Lošaginas. Neatrodė, jog užuomina į Julijos mirtį būtų jį bent kiek nustebinusi.

Pasklido gandas apie ŽIV

D.Lošagino draugai, kolegos ir gerbėjai buvo priblokšti. Jiems buvo sunku patikėti, kad fotomenininkas galėjo šitaip šaltakraujiškai pasielgti su žmona, kurią, atrodė, be galo mylėjo.

Kita vertus, abejoti įtarimais irgi kvaila. Pareigūnai su D.Lošaginu nežaidė – iš tyrėjo kabineto jis buvo palydėtas tiesiai į izoliatorių.

Negana to, jau kitą dieną po garsenybės sulaikymo Jekaterinburge pasklido sensacingas gandas. Esą lemtingąją rugpjūčio 22-ąją D.Lošaginas gavo kraujo tyrimų rezultatus, kurie parodė, jog jis serga ŽIV. Supratęs, jog jis užsikrėtė nuo žmonos, vyras įsiuto ir ją nužudė.

Bet Julijos motina mirusiąją gina.

„Aš, kaip motina, žinau. Ji buvo modelis, darėsi daug procedūrų: botokso injekcijas, manikiūrus, pedikiūrus. Todėl labai prisižiūrėjo sveikatą, nuolat kartodavo kraujo tyrimus”, – pasakojo Svetlana, pati jaunystėje svajojusi tapti modeliu ir pastūmėjusi į šį verslą dukterį.

Julijos brolis į internetą įkėlė medicininę sveikatos pažymą, kuri manekenei buvo išduota liepos pabaigoje. Prie kraujo tyrimo dėl ŽIV parašyta: neigiama. Moteris įsitikinusi, jog Juliją apšmeižė jos žudikas.

Taip mano ir Michailas. Anot jo, jeigu pora išties būtų užsikrėtusi ŽIV, tai būtų galėję atsitikti tik dėl D.Lošagino kaltės.

„Julija – labai padori mergina. Ji niekada nebūtų miegojusi su kitais. Priešingai nei Dmitrijus. Juk jis mylėjo jaunuolius. Sesuo prieš tai užmerkdavo akis, bet reikalaudavo pažymų, kad jie neserga venerinėmis ligomis”, – sesers garbę gynė Michailas.

Mušė ir pirmąją žmoną

Elitinės Jekaterinburgo šeimos tragediją apipynė ir daugiau gandų. Kalbėta, kad pora pykosi, nes Dmitrijus troško vaikų, o Julija atsisakydavo, nes bijojo susigadinti figūrą. Dėl to fotografas vis dažniau pakeldavo ranką prieš žmoną.

„Pastaruoju metu jis buvo labai niūrus. Sklido kalbos, jog dėl to, kad Julija nenorėjo turėti vaikų ir draudė jam bendrauti su vaiku iš pirmosios santuokos.

Dima apskritai kažkodėl nusprendė, jog tai – ne jo sūnus ir bandė jį paimti iš vaikų darželio, kad nusivežtų atlikti genetinės ekspertizės. Ir alimentų mokėti nenorėjo”, – rusų žiniasklaidai pasakojo vienas neįvardytas D.Lošagino pažįstamas.

Pirmoji fotografo žmona Tatjana – taip pat buvusi manekenė – su menininku buvo susituokusi 5 metus, o išsiskyrė prieš 3 metus, kai D.Lošagino gyvenime atsirado Julija. Ji augina poros sūnų.

Beje, Tatjana irgi žino, ką reiškia D.Lošagino įtūžis. Dar santuokos metais jai teko ragauti vyro smūgių, o pastarąjį kartą – praėjusių metų vasario 5-ąją naujosios D.Lošagino žmonos Julijos akivaizdoje.

Tuomet žymusis menininkas su Julija užsuko į prabangaus Jekaterinburgo viešbučio „Hyatt” barą „Fireside”, kuriam vadovavo T.Lošagina.

Moteris nusprendė priminti buvusiam sutuoktiniui, jog jis sumokėtų alimentus. Vyras taip įsiuto, kad ant jos galvos išpylė stiklinę sulčių, tada pagriebė ją už plaukų ir bloškė ant žemės.

Už tai Tatjana jį padavė į teismą. Pakviestas pasiaiškinti, fotografas šėlo toliau – įžeidinėjo Tatjaną ir jos advokatą.

Ekstrasensai pasakė „tiesą”?

Per pastaruosius du mėnesius nuo D.Lošagino nusigręžė beveik visi draugai ir gerbėjai, o jo daug metų kurta šlovė išblėso kaip prakiuręs balionas.

Už grotų atsidūrusį vyrą kamuoja paranoja, kad jo studijoje 17-ajame aukšte nuolat knaisiojasi pareigūnai, kurie neva vagia jo daiktus.

Neseniai vėl pasklido gandai apie jo mirusią žmoną – esą ji iš tikrųjų gyva, ir visas šis procesas sukurptas tik tam, kad nuplėštų D.Lošagino garbę.

„Mama, kokias nesąmones kalbi? Mama, žiūriu tau į akis, aš jos nežudžiau”, – taip per kalėjime surengtą akistatą su Julijos motina mykė D.Lošaginas.

Šį jų susitikimą įamžino televizijos kameros. Žurnalistų dėmesio fotografas neatsigina ir teismo salėje, kur jo narvą kolegos tiesiog apgula.

Dabar D.Lošaginą palaiko tik du žmonės – buvusi žmona Tatjana ir jo motina – irgi Tatjana.

Pirmoji praėjusią savaitę atsiėmė pretenzijas dėl incidento bare ir teismo salėje susitaikė su buvusiu sutuoktiniu. Po posėdžio kalbėdama su žurnalistais ji atrodė laiminga.

„Netikiu, kad toks žmogus kaip Dima galėjo žudyti”, – neabejojo Tatjana ir atskleidė, kad D.Lošaginas paprašė atsiųsti sūnaus nuotrauką.

Dmitrijaus motina dėl visko kaltina Juliją.

„Mergina reguliavo Dimą. Galėdavo bet kada sugalvojusi išeiti, kad ir vidury nakties. Jos nedomino Dimos jausmai – kad jis jaudinasi, sielojasi”, – kalbėjo moteris. Ekstrasensai jai patvirtino, jog sūnus – ne žudikas. Tačiau policija turi savo argumentų.

„Nustatyta, kad jo mobilusis telefonas buvo J.Prokopjevos-Lošaginos nužudymo zonoje būtent tada, kai buvo rastas jos kūnas. Per kratą jo namuose rasti J.Prokopjevos-Lošaginos dokumentai, raktai, telefonas.

Tai įrodo, jog ji neišėjo iš namų. D.Lošaginas jau turėjo bilietą į Maskvos Domodedovo oro uostą, o iš jo – į Sevastopolį. Jis ruošėsi išvažiuoti į Krymą”, – dėstė tyrėjas A.Žoludevas. 

Parengė Eglė Buitkienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.