Irako sukilėlių ataką išgyvenusios britės gyvenimas – lyg stebuklas

Prieš šešerius metus britė Hannah Campbell (29 m.) buvo pašauta Irako sukilėlių, o pastatas, kurį karė saugojo, sugriuvo tiesiai ant jos. Medikai vadina stebuklu tai, kad ji liko gyva. Ne ką mažesnis stebuklas ir tai, kad pastoti negalėjusi H.Campbell šiandien laukiasi kūdikio.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 5, 2013, 12:04 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 2:33 PM

Klaidingos gydytojų prognozės

„Kai gydytojas pasakė, kad aš esu nėščia, man ėmė suktis galva ir aš ištariau: „Ne, tai neįmanoma.“

Prieš šešerius metus man buvo pasakyta, kad niekada negalėsiu pastoti. Su tuo aš susitaikiau, nes supratau, kaip man pasisekė, kad jau turiu dukterį Millie.

Man teko tiek daug iškęsti gydantis sužeidimus po sprogimo, kad aš žinojau, jog esu laiminga vien dėlto, kad apskritai likau gyva.

Tad ta akimirka, kai man pranešė, kad dar kartą tapsiu mama, buvo nepakartojama. Tai tikrai stebuklingas kūdikis“, – pasakojo H.Campbell.

Ši džiugi žinia moterį pasiekė po eilinio šlapimo tyrimo. Hannah buvo tokia nustebusi, kad sunkiai prisimena, kaip sureagavo į šią žinią.

„Žinau, kad parėjau namo. Mano mylimasis Anthony remontavo vonios kambarį, o aš pasakiau: „Aš laukiuosi.“ Jis vos nenukrito nuo kopėčių!

Aš buvau tokia šokiruota, kad įsėdau į automobilį ir nuvažiavau atgal į ligoninę. Man reikėjo, kad gydytojas pakartotų tuos žodžius. Jis turėjo juos pakartoti penkis kartus, nes aš tiesiog netikėjau“, – džiaugėsi besilaukianti moteris.

Tris savaites buvo panirusi į komą

H.Campbell nėštumas yra tik naujausia jos neįtikėtino gyvenimo dalis. 2007 metų birželio 18 dieną H.Campbell Basroje saugojo vado nurodytą objektą. Staiga pasirodę sukilėliai ėmė šaudyti ir susprogdino Hannah saugotą pastatą.

„Nebuvo jokio perspėjimo. Pastatas buvo sulygintas su žemėmis, o aš buvau po juo“, – sakė Hannah.

JAV specialiosios pajėgos užtruko dvi su puse valandos, kol ištraukė H.Campbell iš po griuvėsių krūvos.

„Negaliu prisiminti sprogimo. Pirmas dalykas, kurį prisimenu, yra tas, kad visiškai negalėjau pajudėti.

Nuolaužos mane taip prispaudė, kad aš negalėjau pajudinti lūpų, o kvėpuoti buvo itin sunku. Prisimenu pajėgusi rėkti tam, kad jie mane surastų.

Kai jie prisikasė iki manęs, man sustojo širdis. Tikriausiai aš laikiausi tik dėl jų“, – svarstė Hannah.

Po sunkios operacijos karė tris savaites buvo panirusi į komą. Dėl metalinio strypo, pažeidusio Hannah veidą, moteris beveik nemato kaire akimi. Kitas strypas kiaurai pervėrė H.Campbell šlaunį, o kairė blauzda buvo visai sutrupinta. Lyg to būtų maža, į smegenis išsiliejo kraujas.

„Atsigavusi aš paprašiau veidrodžio. Dėl siūlių atrodžiau lyg Frankenšteino nuotaka.

Mane tai stipriai paveikė, bet pasakiau sau, kad tai nėra taip blogai“, – pasakojo buvusi kariškė.

Po trejų metų gydymo – kojos amputacija

Atskraidinus Hannah į Birmingamo ligoninę jai buvo atliktos pirmos 19 operacijų. Gydytojai praleido valandų valandas bandydami išgelbėti H.Campbell koją. Jie atsargiai pasiūlė moteriai apsvarstyti amputacijos galimybę.

„Aš atsisakiau net galvoti apie tai“, – atviravo Hannah.

Plastinės operacijos išgelbėjo moters išvaizdą, tačiau kai kurie sužeidimai neatitaisomai paveikė H.Campbell gyvenimą.

„Man gydytojai sakė, kad daugiau nebeturėsiu vaikų, nes kulka padarė neatitaisomą žalą mano gimdai“, – pasakojo moteris.

Ji neslėpė, kad tuomet jautėsi sugniuždyta, tačiau jai reikėjo būti tvirtai, nes laukė dar daugiau operacijų ir ilgas gijimo laikotarpis.

„Man teko užgniaužti savo jausmus – sudėti juos į dėžę ir užrakinti ją. Kitaip būčiau palūžusi“, - tikino H.Campbell.

Jos koją medikai bandė išgelbėti trejus metus. Dėl negalėjimo judėti ir nuolatinio streso, kurį moteris maldė maistu, H.Campbell svoris pasiekė 136 kilogramus.

Galų gale buvusi kariškė priėmė drąsų sprendimą – ji paprašė amputuoti jos kairę koją. Po šios operacijos H.Campbell dėl savo gyvybės kovojo devynias dienas.

„Aš vos išsikapsčiau, tačiau praradusi koją susigrąžinau savo gyvenimą“, – pasakojo Hannah.

Pasitikėjimą savimi sugrąžino plastikos chirurgai

Jau po šešių savaičių ji matavosi savo pirmąjį kojos įtvarą. Užplūdęs džiaugsmas pranyko suvokus, kad įtvaras neatlaikys jos svorio.

„Supratau, kad jei nesulieknėsiu, amžiams įstrigsiu neįgaliojo vežimėlyje. Tačiau negalėdama judėti negalėjau mankštintis. Žinojau, kad man reikia dar vienos operacijos“, – kalbėjo moteris.

Po operacijos svoris ėmė kristi nenumaldomai ir Hannah pradėjo mokytis vaikščioti. Tačiau iškart po to sekė naujas smūgis – iširo Hannah ir Jameso santuoka.

„Nė vienas iš mūsų nebuvo kaltas. Jis puikus tėtis mūsų dukrai, tačiau mes iškentėme per daug, kad mūsų santuoka galėtų išlikti“, – įsitikinusi H.Campbell.

Atsikračiusi daugiau nei pusės savo svorio buvusi kariškė kreipėsi į plastikos chirurgus. Jie dar kartą patvarkė moters veidą, pašalino po sulieknėjimo likusią karoti odą.

„Dar aš nusprendžiau įsidėti krūtų implantus, nes mano krūtys atrodė lyg du išsileidę balionai. Aš nenorėjau didelės netikros krūtinės ar atrodyti lyg lėlė barbė. Aš tenorėjau jaustis normali

Netroškau tobulo kūno. Žinojau, kad jis niekada toks nebus, bet dabar aš puikiai jaučiuosi. Taip nebuvo jau seniai“, – atviravo H.Campbell.

Iš naujo atradusi pasitikėjimą savimi Hannah sutiko dabartinį savo širdies draugą. Anthony – vienišas tėvas, auginantis penkerių metų Leo.

„Mes tokie įsimylėję! Mes planuojame pasenti kartu. O ar tuoksimės? To reikia paklausti jo!“ – kalbėjo H.Campbell.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.