Linksmuolis pensininkas atrado efektyvią pinigų taupymo strategiją

Ar įmanoma išleidus pinigus bent dalį jų susigrąžinti visiškai legaliu būdu? Panašu, kad taip. Finansinių sunkumų turintis vyriškis prasimanyti pinigų nusprendė gudresniu ir patikimesniu būdu, nei imantis nusikalstamos veiklos. Garis – mielas vyriškis, kuris ilgai galvoje kirbėjusią mintį apie tai, kaip sutaupyti tuos kelis kišenėje turimus dolerius, pavertė tikrų tikriausia realybe.

Linksmuolis pensininkas atrado efektyvią pinigų taupymo strategiją.<br>„Odditycentral" nuotr.
Linksmuolis pensininkas atrado efektyvią pinigų taupymo strategiją.<br>„Odditycentral" nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 8, 2013, 12:47 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 12:32 PM

60-metis pensininkas sugalvojo unikalų ir itin paprastą būdą, kaip išleistus pinigus ir vėl susigrąžinti į savo kišenę. Ant kiekvieno savo banknoto raudonu markeriu jis užrašo savo vardą, adresą ir palieka štai tokią žinutę: „Prašau, grąžinkite man šį dolerį, nes gyvenu labai varganai.“ Įdomiausia tai, kad jo veikloje nėra nieko nelegalaus – markeriu pažymėti banknotai kuo puikiausiai tinka atsiskaitymui parduotuvėse ir, svarbiausia, nėra naudojami nusikalstamai veiklai atlikti. Garis tiesiog prašo žmonių grąžinti jam jo banknotus: gražiai, maloniai ir be jokios prievartos.

Neįtikėtina, tačiau jo pinigų taupymo metodas tikrai veikia: vis daugiau žmonių grąžina jam jo pinigus, tad šiek tiek pralobęs Garis ir vėl keliauja į parduotuves, kad pratęstų pelningą žaidimą. Kad padidintų galimybę atgauti pinigus, jis atsiskaitinėja tik 1 dolerio banknotais. Jo veikla per mėnesį be jokio vargo atneša maždaug 60 papildomų dolerių. Kartais geraširdžiai žmonės į vokelį įdeda ir didesnę sumą, tad Gario mėnesinis „atlyginimas“ pakyla iki 100 dolerių.

Garis nesigėdija savo veiklos, anaiptol, jis teigia manantis, kad žmonės tai priima kaip pokštą ir būtent dėl šios priežasties noriai grąžina jam jo pinigus. Jis taip pat patikina, kad milijonų iš tokio „darbo“ neužsidirbsi, tačiau mokesčius apsimokėti jis vis dėlto gali ir, visų svarbiausia, jam pavyksta pralinksminti nieko neįtariančius žmones.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.