Pirmosios Rusijos ponios L.Putinos meilė, aukos ir žlugusios svajonės

„Pasirenki žmogų, kada jį myli“, - sako L.Putina.

Liudmila jau skyrėsi su Vladimiru prieš 30 metų - dar iki vestuvių. Ir sunkiai ištvėrė šį išbandymą.<br>AP nuotr.
Liudmila jau skyrėsi su Vladimiru prieš 30 metų - dar iki vestuvių. Ir sunkiai ištvėrė šį išbandymą.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 12, 2013, 7:28 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 10:19 AM

„Mūsų santuoka baigėsi. Mūsų skyrybos - civilizuotos“, - pasakė tuomet L.Putina.

Paskui buvusi pirmoji Rusijos ponia dingo. Nuo vasaros jos niekas nematė nė viename viešame renginyje. L.Putina lyg tai oficialiai dirba Maskvoje, asmenybių tarpusavio santykių plėtros centro kuratore. Bet ir ten buvusi Rusijos prezidento sutuoktinė taip pat nepasirodė.

Gal 55 metų L.Putina kenčia nuo depresijos? Juk įvyko tai, ko ji visada bijojo.

Liudmila jau skyrėsi su Vladimiru prieš 30 metų - dar iki vestuvių. Ir sunkiai ištvėrė šį išbandymą.

„Per vieną vakarėlį pernelyg nevaržomai elgiausi: šokau, linksminausi, juokavau. Vladimirui Vladimirovičiui tai nepatiko ir jis man aiškiai pasakė, jog tolesni mūsų santykiai negalimi. Neslėpsiu: buvo labai sunku. Labai! Dvi savaites buvau siaubingos nuotaikos. Su niekuo nepajėgiau kalbėtis. Buvo tik viena mintis: tai reikia išgyventi, iškentėti, ištverti. O po dviejų savaičių jis atvažiavo. Susitikimo metu verkiau, prisipažinau meilėje, sakiau, kad man reikia Vladimiro Vladimirovičiaus. Bet mūsų santykiai buvo kaip ir anksčiau neaiškūs...“ – prisimena buvusi Rusijos prezidento V.Putino žmona Olego Blockio knygoje „Vladimiras Putinas. Kelias į valdžią“.

Liudmila bijojo prarasti savo meilę, nes žinojo: iki susitikimo su ja Volodia vos nevedė kitos - taip pat Liudmilos, bet nuo jos pabėgo tiesiog prieš vestuves.

„Atrodžiau kaip paskutinis niekšas. Bet nusprendžiau, kad geriau visgi dabar, nei paskui kankintis ir jai, ir man“, - prisipažįsta Rusijos prezidentas knygoje „Pirmasis asmuo. Pokalbiai su Vladimiru Putinu“.

Tad Liudmila baiminosi ne veltui: staiga Volodia pasielgs su ja taip pat? Kartą jis netikėtai jai pasakė: „Na, štai, drauguže, žinai, mano charakterį: jis – pakankamai sunkus. Ir dabar iš esmės turi apsispręsti dėl tolesnio gyvenimo.“

Pasak Liudmilos, ji supratusi: Vladimiras nori su ja nutraukti santykius. Bet jis pasiūlė tapti jo žmona.

„Pasirenki žmogų, kada jį myli“, - sako L.Putina.

Dėl savo meilės Liudmila buvo pasirengusi kentėti pusantros valandos mylimojo vėlavimus į pasimatymus, nutylėjimus, nuolatinius patikrinimus dėl jos „tvirtumo“. Gatvėje prie jos prieidavo jauni žmonės susipažinti. Vėliau Liudmila suprato, kad juos veikiausiai buvo pasiuntęs jaunikis.

Dėl meilės vyrui moteris daug ką paaukojo: laisvę, asmeninius interesus ir laiką. Liudmila suspėdavo visur ir viską. Pagimdė V.Putinui dvi mergaites, dėstė universitete ir tvarkė namų ūkį. O.Blockio knygoje L.Putina pasakoja:

„Įsivaizduokite, esu septintą mėnesį nėščia, laukiuosi Katios. Ant vienos rankos - Maša, kitoje - krepšys su maisto produktais, ir pėstute į šeštą aukštą. Kaimynas kelis kartus sakė vyrui: „Volodia, reikia padėti!“

Bet V.Putinas laikėsi principo: moteris namuose turi viską daryti pati. Sakydavo, kad pareis devintą vakaro, o pareidavo - 12 val. Ir niekada neskambindavo. Grįžęs į namus, būsimas Rusijos prezidentas galėjo būti šykštus pagyroms.

„Vyras valgo. Apmirusia širdimi laukiu jo reakcijos. Tyla. „Kaip mėsa?“ - paklausiu neišlaikiusi. „Sausoka“. Toks pasakymas - kaip peilis per širdį. Aš juk taip stengiausi!“ - prisimena L.Putina.

Bet Liudmila mylėjo jį ir kentėjo visas tas „gyvenimo smulkmenas“.

„Svarbiausia: aš, moteris, jaučiau, kad Vladimiras Vladimirovičius yra labai patikimas žmogus. Man buvo aišku, kad su juo galima kurti bendrą gyvenimą ir nesibaiminti dėl pasekmių“, -- sakė L.Putina.

Bet paskui moteris atsidūrė tarsi „auksiniame narvelyje“. Nei į mėgstamą teatrą nueisi, nei nuvažiuosi atostogų su šeima prie jūros, - vis su apsauga ir griežtai pagal protokolą. Vyras nuo ryto iki vakaro darbe.

O paskui „akmeninė siena“ ir išvis subyrėjo. O kartu su ja ir svajonės būti su mylimuoju visą gyvenimą kaip už akmeninės sienos, - iki gilios senatvės, iki paskutinio atodūsio! Juk apie tai svajoja visos moterys!

„Vaikai išaugo, o mūsų santykiai susiklostė taip, kad kiekvienas turi savo gyvenimą“, - liūdnai sako L.Putina.

Prieš 30 metų ji negalvojo, kad viskas baigsis būtent taip. Kokio vyro išbandymo neatlaikė Liudmila Putina?

Parengė Ona Kacėnaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.