Oligarcho S.Kerimovo meilužių sąraše - garsiausios Rusijos moterys

Vienos Rusijos televizijos laidoje „Išpažintis“ balerina Anastasija Voločkova žadėjo atskleisti žiūrovams savo buvusio mylimojo, paslaptingojo oligarcho vardą.

Daugiau nuotraukų (1)

Sniegė Pilypienė

Nov 21, 2013, 2:11 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 5:56 AM

„Viename meno vakarėlyje manimi susidomėjo du įtakingi žmonės.

Iš pradžių flirtavau su vienu, tačiau jau tą patį vakarą man paskambino kitas – ponas S. Ir pasiūlė kelionę į Emyratus, - dalijosi su žiūrovais mielais prisiminimais balerina. - Iš karto pajutau, kad tai mano žmogus.

Mes skridome į Dubajų privačiu lėktuvu, kurio salonas buvo nuklotas rožėmis. Mano gerbėjas užsisakė didžiulį viešbučio kambarį.

Mes mylėjomės, o paskui vakarieniavome geriausiuose restoranuose. Grįžus iš Dubajaus tas žmogus kiekvieną dieną atsiųsdavo man rožių ir apipildavo dovanomis. Jis taip pat pasirūpino, kad turėčiau mašiną su asmeniniu vairuotoju“.

A.Voločkova taip pat prasitarė, kad tas turtuolis - musulmonas, todėl pasiūlė tapti jo antra žmona. „Aš norėjau būti jam vienintele, todėl atsisakiau tekėti už jo“, - sakė Anastasija.

Anot jos, atstumtas oligarchas atėmė viską, ką buvo davęs: kredito kortelę, automobilį, baigėsi ir rožės. „Tada jis pradėjo mane sekti. Mama atrasdavo namuose pasiklausymo „blakių“ ir diktofonų. O netrukus buvau išvaryta ir iš Didžiojo teatro. Kultūros ministras M.Švidkojus, kuris dar vakar suteikė man nusipelniusios artistės vardą, pareiškė, kad esu stora ir mano vieta kordebaleto trečioje sudėtyje“, - pasakojo A.Voločkova.

Tiesa, neaišku, kokias dar paslaptis ruošėsi atskleisti žiūrovams balerina, nes anonsuojant laidą buvo galima išgirsti pritrenkiančius žodžius: „Aš norėjau jam pagimdyti kūdikį“. „Aš netikėjau, kad jis taip galėtų: grasinti žmogui, kuris dar negimė“. „Tai buvo baisu, mane žiauriai nubaudė“.

Tačiau netikėtai tie jos atviravimai buvo iškirpti. Akivaizdu, kad juosta buvo sumontuota paskubomis, nes laidos autoriai supainiojo Voločkovos vardą, pavadinę ją Anatsasija. Tačiau žiūrovai liko it musę kandę, nes Anastasija taip ir nepasakė savo buvusiojo pavardės.

Laidos rengėjai netrukus sulaukė balerinos reakcijos. „Bailiai! Melagiai! – liejo pyktį A.Voločkova „Twitteryje“. - Jie išsigando teisybės! Žinau, kad jiems buvo paskambinta! Nes programos išvakarėse aš sulaukiau skambučio iš Suleimano draugo“.

Keitė meilužes kaip kojines

Po to temperamentingojo A.Voločkovos gerbėjo pavardė nebebuvo niekam paslaptis. Tai milijardierius Suleimanas Kerimovas, kuris prieš tai buvo užmezgęs trumpą meilės romaną su Natalija Vetlickaja ir Tina Kandelaki. Vieno turtingiausio Rusijos žmonių, kompanijos „Nafta Moskva“ savininko S.Kerimovo meilės romanas su žinomo aktoriaus Arčilo Gomiašvilio, suvaidinusio Ostapą Benderį kino komedijoje „12 kėdžių“, dukterimi Katia Gomiašvili truko net ketverius metus. Tačiau ir jos laukė toks pats likimas, kaip ir A.Voločkovos, aktorės Olesios Sudzilovskajos, Žanos Friskės, minėtų Natalijos Vetlickajos ir Tinos Kandelaki bei kitų tikriausiai mažiau žinomų moterų.

Vis dėlto bene triukšmingiausias S.Kerimovo meilės romanas buvo su dainininke Natalija Vetlickaja. Oligarchas nesislapstydamas pasirodydavo su dainininke elito vakarėliuose, todėl daugelis galvojo, kad kažkada buvusi populiari dainininkė yra jo žmona. Natalijos 38 metų gimtadienio proga milijardierius padovanojo jai deimantų vėrinį, kainuojantį dešimt tūkst. JAV dolerių. O išsiskirdamas su ja, kad neminėtų bloguoju, nupirko sraigtasparnį ir butą Paryžiuje.

Tik po to oligarcho sąraše atsidūrė A.Voločkova. Tačiau N.Vetlickaja nenorėjo paleisti turtuolio. Pasamdžiusi banditus prigrasino varžovei su ja atsiskaityti. Tada S.Kerimovas pasamdė apsaugininkus savo naujai meilužei. Bet aikštinga ir arogantiška A.Voločkova kažkuo neįtiko milijardieriui ir jųdviejų santykiai labai greitai nutrūko. Palikęs baleriną, S.Kerimovas susižavėjo aktore Olesia Sudzilovskaja. O po to jo gyvenime atsirado Jekaterina Gomiašvili.

Atidarė savo parduotuvę Londone

Kai vyras siūlo merginai milžiniškais pinigais kvepiančią draugystę ir meilę, sunku atsispirti. O S.Kerimovas jų turi ne taip ir mažai: „Forbes“ duomenimis, jo turtas įkainotas 14 mlrd. JAV dolerių. Todėl ir J.Gomiašvili neatsilaikė, nors ji pati taip pat ne iš vargingos šeimos. Dabar jos tėvas - sėkmingas Maskvos restauratorius. Jekaterina nusprendė siekti drabužių dizainerės karjeros. Padedant tėvui ji atidarė savo dirbtuvę, tačiau reikalai klostėsi šiaip sau. Greta Katios atsiradus S.Kerimovui, jos užmojams ėmė pavydėti net du pasaulinio garso dizaineriai.

„Jei drabužių dizaineris turi daug finansinių išteklių savo prekės ženklo garsinimui, jis gali sulaukti pripažinimo. Juk dabar galima viską nupirkti“, - sakė žinomas drabužių modeliuotojas Viačeslavas Zaicevas, sužinojęs, kad J.Gomiašvili už milijardierio pinigus atidarė savo parduotuvę Londone. Be to, dizainerės parduotuvės interjerą kūrė Anglijoje labai populiarus architektas Abas Rogersas. Katios ambicijos oligarchui kainavo ne mažiau kaip 3 mln. eurų.

2006 pavasarį, Katios romano su S.Kerimovu įkarštyje, Maskvoje buvo atidaryta jos sukurtų drabužių parduotuvė „Mia Shvili“. Tiesa, netrukus ši iškaba buvo pakeista į „Emperor Moth“. Тada Naujajame Arbate, Katios konkurentų pavydui, buvo iškabintas didžiulis reklaminis plakatas, ant kurio puikavusi amerikiečių kino aktorė Chloe Sevigny, apsirengusi dizainerės K.Gomiašvili sukurtais drabužiais. Naftos magnato mylimosios sukurtą kitą kolekciją reklamavo supermodelis Kate Moss ir Devon Aoki. Tokio lygio modelių vienas pristatymas kainuoja nuo 30 iki 150 tūkst. JAV dolerių.

Teigiama, kad už šią reklamos kampaniją joms buvo sumokėta dešimt kartų daugiau.

Tačiau jau balandžio mėnesį Katia netikėtai paskelbė savo paskutinės kolekcijos išpardavimą ir uždarė parduotuves. Niekas negalėjo suprasti, kodėl ji nutraukė sėkmingai besiplečiantį verslą.

Netrukus paaiškėjo banali ir paprasta priežastis: oligarchas ją paliko. O koks gali būti verslas mados pasaulyje be turtuolio pinigų? Be to, paaiškėjo dar viena pikantiška detalė: meilužė laukėsi kūdikio nuo oligarcho.

Turi asmeninį lėktuvą

Šis žmogus niekada neduoda interviu, todėl informacija apie jį skelbiama „iš patikimų šaltinių", „anot oligarcho aplinkos žmonių“, „anot gandų“ ir taip toliau. Tačiau apie jį kalbama jau seniai ir nuolat. Nesvarbu, ar būtų aptarinėjamas Rusijos politinis gyvenimas, olimpiečių imtynininkų pasiekimai Olimpiadoje ar musulmonų kelionės į šventas vietas – visur minimas Suleimanas Kerimovas.

S.Kerimovas gimė 1966 metais, kovo 12 dieną Dagestane. Tėvas – teisininkas, dirbo kriminalinės paieškos skyriuje tardytoju. Motina - buhaltere Rusijos Federacijos „Sberbank“ sistemoje. 1983 metais S.Kerimovas įstojo į Dagestano politechnikos instituto statybos fakultetą, o 1984 metais, baigus pirmą kursą, buvo pašauktas į armiją, SSRS Ginkluotųjų pajėgų Strateginės paskirties raketų dalinį. Išėjęs į atsargą tęsė mokslus Dagestano valstybiniame universitete, ekonomikos fakultete, kurį baigė 1989 metais.

1989-1995 metais dirbo Elektronikos pramonės ministerijai priklausančioje gamykloje „Eltav“: iš pradžių eiliniu ekonomistu, o paskui generalinio direktoriaus padėjėju ekonomikos klausimais. O nuo 1995 metų Maskvos „Sojuz-finans“ kompanijos generaliniu direktoriumi.

2003 metais gruodžio 7 dieną S.Kerimovas buvo išrinktas valstybės Dūmos deputatu pagal V.Žirinovskio vadovaujamos LDPR partijos sąrašą. Tačiau 2007 metais balandžio mėnesį paliko partijos gretas ir tapo nepriklausomu deputatu.

S.Kerimovas jachtos„Ice“, pastatytos Vokietijoje, Bremeno mieste, savininkas. Tai keturių aukštų jachta, kurios ilgis 90 metrų. Oligachui ji kainavo apie 170 mln. JAV dolerių. S.Kerimovas turi ir asmeninį keleivinį lėktuvą „Boeing Business Jet (BBJ) 737-700“, kurio kaina apie 50 mln. JAV dolerių.

Grobstė biudžetinius pinigus

Dar praėjusio šimtmečio devintojo dešimtmečio viduryje S.Kerimovas pateko į labai negražią istoriją su savo verslo partneriu M.Abdulbasirovu dėl biudžetinių pinigų grobstymo. 1993 metais S.Kerimovui vadovaujant kompanijai „Eltav“, buvo įsteigtas Federalinis pramoninis bankas („Fedprombank“), skirtas atsiskaitymams tarp įmonių ir gamyklų Ukrainoje bei Baltarusijoje. Suprantama, šiame banke S.Kerimovas atstovavo „Eltav“ interesus. Jo verslo partneris M.Abdulbasirovas 1994 metais vadovavo Federalinei maisto korporacijai prie Rusijos žemės ūkio ministerijos. 1994-1996 metais korporacijai iš biudžeto buvo skirta apie 500 mln. JAV dolerių valstybinių užsakymų vykdymui. S.Kerimovas, kaip „Fedprombank“ atstovas, dalyvavo skirstant šiuos pinigus. Oligarchas dirbo išvien su M.Abdulbasirovu. Po kiek laiko jis buvo apkaltintas biudžetinių pinigų grobstymu. O S.Kerimovo pavardė šioje istorijoje nebuvo net paminėta.

1996 metais S.Kerimovas užmezgė pažintį su aviakompanijos „Oriol-Avia“ savininku Sergejumi Isakovu (kuris ir supažindino S.Kerimovą su politiku Vladimiru Žirinovskiu). Po kiek laiko S.Kerimovo kontroliuojamos struktūros įsigijo „Vnukovo avialinijų“ ir Murmansko aviaįmonės kontrolinius akcijų paketus. Tiesa, S.Kerimovas neišvengė konflikto su Dūmos deputatais. Jis buvo kaltinamas, kad nesilaiko investicinių įsipareigojimų privatizuojant „Vnukovo avialinijas“. Kitaip tariant, jis nesumokėjo pagal investicijų programą 150 mln. JAV dolerių ir privedė „Vnukovo avialinijas“ iki visiško finansinio nesavarankiškumo. „Vnukovo avalinijų“ profsąjungos lyderis Genadijus Borisovas, mėginęs kovoti su S.Kerimovo politika ir piktnaudžiavimu, 1999 metais sausio mėnesį buvo nužudytas savo namo laiptinėje. Netrukus S.Kerimovo verslo partneriais tapo I.Suleimanovas ir T.Surinovas. Bet po kiek laiko jiems abiems buvo iškeltos baudžiamosios bylos dėl neteisėto oro uosto „Kazanj“ navigacijos įrangos pardavimo 2002 metais. Kai 1998 metais lapkričio mėnesį dėl susidariusių didelių įsiskolinimų buvo parduodama kompanija „Nafta Moskva“, S.Kerimovas įsigijo ją už 50 mln. JAV dolerių. Tada jam padėjo „Transnefti“ direktorius Dmitrijus Saveljevas. O 1999 metais S.Kerimovas jau nusipirko apie 20 proc. vadinamųjų privilegijuotų „Transnefti“ akcijų už 100 mln. JAV dolerių. Tačiau praėjus pusantrų metų perpardavė jas daugiau kaip už 400 mln. JAV dolerių. Po to S.Kerimovas išsipirko ir „Nafta Moskva“ akcijų paketą, o dar po pusantrų metų jis supirko smulkiųjų akcininkų akcijas ir tapo šimtaprocentiniu šios kompanijos akcininku. Vėliau kelis milijoninius „Nafta Moskva“ sandorius S.Kerimovui padėjo atlikti ir V.Žirinovskis. Pavyzdžiui, tarpininkavo pasirašant sutartį su iš Irako tiekiama nafta pagal programą „Nafta mainais į maisto produktus“.

Pasamdė banditus ir užgrobė verslą

Vienas skandalingiausių S.Kerimovo sandorių – buvusio kovos su socialistinės nuosavybės grobstymo skyriaus (OBHSS) darbuotojo Andrejaus Andrejevo verslo užgrobimas. A.Andrejevui priklausė „Autobank“, draudimo kompanija, metalurgijos įmonės ir nemažai kitų įmonių. Tačiau S.Kerimovas pasamdė banditus, kad šie pravestų su A.Andrejevu auklėjamąjį darbą ir 2001 metais jis buvo priverstas visas savo įmones perrašyti S.Kerimovo, O.Deripaskos ir R. Abramovičiaus kontroliuojamoms įmonėms. Sandorį A.Andrejevo vardu pasirašė Krasnojarsko nusikalstamos grupuotės lyderis Radikas Gamzajevas ir „Autobank“ valdybos pirmininkė Natalija Rajevskaja, kurią minėti oligarchai spaudė tiek psichologiškai, tiek fiziškai. Po to perimtas iš A.Andrejevo įmones S. Kerimovas pardavė.

Kitas labai garsus skandalas, siejamas su S.Kerimovo pavarde, įvyko 2005 metais. Netikėtai buvo pakeistas vienos stambiausių Maskvos statybos bendrovių savininkas. Taip pat ne savo valia, o jėga. Žiniasklaidoje pasirodė informacija, kad už viso šio reikalo stovėjo S.Kerimovas.

Tais pačiais metais balandžio mėnesį S.Kerimovo vadovaujama kompanija „Nafta Moskva“ tapo „Mosstrojekonombank“ bendrasavininkiu, o praėjus porai mėnesių „Nafta Moskva“ tapo minėtos statybos bendrovės pagrindine akcininke. Be to, liepos mėnesį oligarchas įsigijo 17 proc. holdingo „Mospromstroj“ akcijų. Po to S.Kerimovas išpardavė tai dalimis. Viena jų atiteko oligarchui O.Deripaskai. Vien iš šio sandorio S.Kerimovas uždirbo daugiau kaip 200 mln. JAV dolerių.

„Ferrari“ rėžėsi į medį ir užsiliepsnojo

S.Kerimovas išgarsėjo 2006 metais lapkričio 25 dieną patekęs į autokatastrofą Nicoje. Oligarcho itin dideliu greičiu vairuojamas „Ferrari“ tapo nevaldomas, rėžėsi į medį ir užsiliepsnojo.

S.Kerimovas smarkiai apdegė. Greta sėdėjusi Tina Kandelaki atsipirko tik nedideliais nudegimais. Todėl tą pačią dieną ji išskrido į Maskvą. O smarkiai apdegęs S.Kerimovas buvo nugabentas į Marselio „Erasme“ ligoninę. Paskui S.Kerimovo aplinkos žmonėms tarpininkaujant, profesorius Jeanas Louisas Vincentas kreipėsi į gynybos ministrą Andre Flo, kad šis skirtų lėktuvą su specialia įranga ir karo gydytojų brigada. Oligarchas buvo pergabentas į Belgiją. Pasveikęs, 2007 metais S. Kerimovas grįžo į Maskvą. Tiesa, iš pradžių žinoma televizijos vedėja viską neigė, bet vėliau persigalvojo ir ėmė atvirauti. „Aš susipažinau su Suleimanu tada, kai jis dar draugavo su mano drauge, aktore Olesia Sudzilovskaja. Suleimanas dievina gražias moteris – tai tiesa. Tačiau jis greitai paliko Olesią, nes susižavėjo kita mano bičiule, drabužių dizainere Katia Gomiašvili. O O.Sudzilovskaja jam buvo tik akimirkos aistra, - tvirtino Tina.

Į senatoriaus kėdę per kitų galvas

Neišvengė S.Kerimovas konfliktų ir užimdamas senatoriaus postą. Palikęs V.Žirinovskio vadovaujamą partiją, po kiek laiko jis įstojo į „Vieningą Rusiją“, kur jam buvo pažadėta trečia vieta priešrinkiminiame partijos sąraše, atstovaujančiame Dagestanui. Tačiau Vladimiro Putino nurodymu, iš sąrašo buvo išbraukti visi, kurių kapitalas viršijo daugiau kaip vieną milijoną JAV dolerių. Suprantama, tarp jų buvo ir S.Kerimovas. Tada jam buvo pasiūlyta alternatyvi vieta – senatoriaus, atstovaujančio Dagestanui, pareigos. Norėdami atlaisvinti kėdę S.Kerimovui, savo postą buvo verčiamas palikti tuometinis senatorius Atajus Alijevas.

Jam nesutikus savanoriškai parašyti pareiškimą dėl priešlaikinių įgaliojimų sustabdymo, Dagestano teisėsaugos struktūroms padedant, jo broliui Mahomedui iškilo rimtų problemų. Jis tuo metu buvo vietos liaudies deputatas ir „Kavkazregiongaz“ filialo Dagestane direktorius. Kabinetuose buvo atliktos kratos, o direktorius sulaikytas. Po to S.Kerimovas užėmė senatoriaus kėdę.

Apie oligarcho problemas vykdant finansinius įsipareigojimus prabilta dar 2008 metų pabaigoje. Kai kuriais duomenimis, jis nepajėgė apmokėti paimtų kreditų, užstatytų jo akcijomis.

Tačiau nepaisant to, viena S.Kerimovo vadovaujama įmonė, padedant tuometinio Maskvos mero J. Lužkovo žmonai Jelenai Baturinai, dalyvavo rekonstruojant Maskvos statybinių medžiagų turgų, kur jis uždirbo kelis šimtus milijonų JAV dolerių.

Bet oligarchas kažkodėl neskuba sumokėti nuomojamo biuro įsiskolinimų. Investicijų grupė „Nafta Moskva“, įsikūrusi Maskvos verslo centre „Legion- I“, skolinga beveik 13 mln. rublių už patalpų nuomą šio centro savininkui. Šis jau padavė ieškininį pareiškimą teismui ir prašo išieškoti skolą iš S.Kerimovo vadovaujamos kompanijos.

Oligarchas kolekcionuoja gražias moteris

Neseniai Jekaterina Gomiašvili savo interviu Rusijoje leidžiamam žurnalui „Vogue“ papasakojo ir apie „kažkokį“ oligarchą. „Išsiskiriant jis man pasakė: „Katia, mes su tavimi esam labai stiprūs. Todėl, jei viską darysi taip, kaip aš norėsiu, turėsi perlipti per save. O jei aš darysiu taip, kaip tau norėsis, turėsiu aš lipti per save. Tačiau tai – neįmanoma...“. Bet aš ant jo nepykstu. Tiesiog skaudu, kai žmogui padarai daug gero, o jis su tavimi taip pasielgia“.

Netrukus paaiškėjo, kas tas oligarchas dėl kurio kankinasi dizainerė. Ir kad Katia pastojo būtent nuo jo. Tiesa, kitų šaltinių duomenimis, ne taip seniai Jekaterina ruošėsi vestuvėms su kažkokiu italu. Tačiau jos taip ir neįvyko. Kalbama, kad sužadėtinis išsiaiškino, jog mergina nėščia, bet nuo kito.

S.Kerimovas visiškai atsistatė po autoavarijos ir vėl kupinas energijos. Tiesa, kol kas nesigirdi kalbų apie jo naujas meilužes. Tačiau dukrelės nuo S.Kerimovo susilaukusi Katia neturėjo jokių šansų. Suleimanas seniai sėkmingai vedęs, jis turi tris teisėtus vaikus. Tiesiog oligarchas kolekcionuoja gražias moteris: padeda varnelę prie pavardės ir eina toliau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.