40 milijonų loterijoje laimėjęs vyras visą sumą paaukos labdarai

Ką darytumėte, jeigu vieną dieną loterijoje išloštumėte nei daug, nei mažai – 40 milijonų? Kanadietis Tomas Cristas žinią apie stambų laimikį mėnesių mėnesius slėpė net nuo savo atžalų, baimindamasis, kad šie, sužinoję, ką tėtušis žada daryti su laimėtais pinigais, jo nesupras. O pinigų pasilikti T.Cristas nė neplanavo – jis nusprendė visą sumą paaukoti labdarai.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 25, 2013, 1:43 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 5:02 PM

Šių metų gegužės mėnesį vyrą aplankė neįtikėtina sėkmė – jis laimėjo „Lotto Max“ aukso puodą. T.Cristas visuomet tikino žinojęs, ką darytų su tokiu laimėjimu. „Mano karjera buvo išties sėkminga, aprūpinau save, savo vaikus ir jų būsimas atžalas. Man iš tiesų nereikia tų pinigų“, – tikina savo įmonę turintis T.Cristas.

2012 metais Tomo šeimą sukrėtė tragedija – kovą su plaučių vėžiu tuomet pralaimėjo jo 57-erių žmona Jan. „Ji buvo ganėtinai jauna... Kovojo su vėžiu net 6 metus, tačiau galop pasidavė ją išvarginusiai ligai“, – prisimena T.Cristas. Nėra jokios abejonės, kad didžiąją dalį laimėjimo vyras skirs „Tomo Bakerio vėžinių susirgimų centrui“, kadangi šioje įstaigoje buvo gydoma jo žmona. Tačiau dėl likusios laimėjimo dalies T.Cristas nėra tikras.

„Mūsų šeimyna nuspręs, kur keliaus likusi suma. Manau, kad aukosime po truputį, vis skirtingoms įstaigoms. Šitaip dalytis gėriu galėsime metų metus“, – teigia aukso puodo laimėtojas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.