Kad padėtų benamiams nepilnametis ryžosi metus gyventi lauke

Dar nė pilnametystės nesulaukęs Rudy Hummelas namų šilumos nejuto jau 7 mėnesius – jaunuolis kasnakt miegojo lauke. Stebina ir tai, kad 17-metis benamio vaidmens ėmėsi savo noru. Metus laiko gyventi lauke – toks Rudy tikslas. Vaikinas tokiam iššūkiui ryžosi ne tik dėl to, kad išbandytų savo jėgas, bet ir siekdamas atkreipti visuomenės dėmesį į sunkumus, su kuriais susiduria benamiai.

Rudy Hummelas.
Rudy Hummelas.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 11, 2014, 7:44 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 10:52 AM

Kaip teigia pats Rudy: „Man patinka išbandyti save, bet dabar viskas įgavo didesnę reikšmę. Ketinu paversti savo sumanymą labdaros akcija. Jau dabar kelios organizacijos, susižavėjusios mano idėja, sutiko paaukoti pinigų likimo nuskriaustiems žmonėms.“

Vidurinės mokyklos mokinys iš Minesotos prisipažino visada mėgęs stovyklauti ir leisti laiką lauke, tad atšiaurios gyvenimo sąlygos jo negąsdina.

Pirminis Rudy sumanymas buvo miegoti lauke tik vasaros metu, bet vėliau jaunuolis persigalvojo, mat viskas klostėsi kur kas lengviau, nei jis tikėjosi. Pirmiausia Rudy miegojo savo namų kieme, ant pakylos medyje, kurią kadaise pastatė kartu su tėvu. Žiemai atėjus vaikinas ėmėsi kitokios taktikos – suslėgė sniegą ir pasistatė eskimų namelį.

Temperatūrai lauke nukritus iki 23 laipsnių šalčio, Rudy mažame būste – net 7 laipsniai šilumos. Tačiau stogas virš galvos – dar ne viskas. Jaunuolis vilki kuo daugiau rūbų (ne mažiau kaip tris poras kojinių, tris apatinių drabužių sluoksnius ir nuo trijų iki šešių sluoksnių viršutinių drabužių). Vaikinas renkasi tik sintetines ar vilnones medžiagas, o štai medvilnės visiškai atsisako. Rudy tikina, kad medvilnė gerai sugeria drėgmę, o suprakaitavus sušilti taptų neįmanoma užduotis.

Savo mažame būste Rudy užsikloja keliomis antklodėmis, nepamiršta apklotų ir miegmaišių. Kartais po antklodėmis pasikiša butelį su karštu vandeniu. Vargu ar tai prilygsta benamių patirčiai, bet Rudy pastangos išties vertos aplinkinių pagarbos.

Akivaizdu, kad tai ne pirma ekscentriška Rudy idėja. Tėvai jau seniai priprato prie lengvabūdiškų sūnaus sumanymų ir nemato nieko bloga, kad jų atžala naktis leidžia ne šiltoje lovoje, o ant šaltos žemės lauke.

„Kai jam kas nors šauna į galvą – perkalbėti tiesiog neįmanoma. Pirmą kartą, kai Rudy užsigeidė miegoti lauke, jam buvo vos ketveri. Per visą sumanymo laikotarpį nė sykio nekviečiau jo grįžti į namus. Noriu, kad jam pasisektų“, – teigė Markas Hummelas, vaikino tėvas.

Rudy mamai pažadėjo, kad peršalęs jis būtinai sugrįš namo, bet vargu ar tai nutiks artimiausiu metu. Visos jaunuolio pastangos užtikrina, kad jam neteks šalti. Tiesą sakant, miegojimas savo rankomis pastatytame namelyje iš sniego teikia jam ramybę.

„Pirmą naktį išgirdau švelnų plazdėjimą. Pamaniau, kad niekuomet nesu girdėjęs nieko panašaus. Vėliau supratau, kad girdžiu savo mirksėjimą. Man čia šilta ir jauku lyg namuose“, – teigia jaunuolis.

Rudy ketina miegoti lauke iki pat liepos be jokių išimčių. „Tiesiog, kad galėčiau sau pasakyti, jog pasiekiau savo tikslą – sugebėjau visus metus išgyventi lauke“, – paaiškino Rudy.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.