Seimo vadovės L.Graužinienės sūnaus Eimanto sunkumai – praeityje

Nors jau vėlus vakaras, o Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė darbą baigė prieš valandą, vakarienė paruošta. Netrukus prie stalo sės visi keturi Graužinių šeimos nariai – antroji šalies vadovė L.Graužinienė, iš Ukmergės atvykęs jos vyras Julius ir du sūnūs – jaunėlis Julius ir vyresnysis Eimantas.

Daugiau nuotraukų (1)

Sigita Purytė

Feb 11, 2014, 1:40 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 11:08 AM

„Riebiau tepk“, – virtuvėje besisukančiai žmonai sako vyras. L.Graužinienė tą vakarą gamino iš anksto pamarinuotus kepsnius. Seimo pirmininkė namus tąkart atvėrė LNK laidos „Nuo... Iki...“ filmavimo komandai.

Žmonos ruošta vakariene J.Graužinis dabar gali pasidžiaugti itin retai. Dažniausiai sekmadieniais, kai politikė grįžusi namo gamina cepelinus.

„Reikia planuoti darbą taip, kad bent viena diena – šeštadienis ar sekmadienis – liktų praleisti su šeima“, – kalbėjo Seimo pirmininkė.

Ji sako, kad namams būtinai reikia moteriško kvapo – juk jos laukia trys vyrai. „Jeigu dažnai neparvažiuosiu, gali būti užimta vieta“, – juokėsi moteris.

Politikė tikino, kad būtų atsisakiusi vadovauti Seimui, jei tam nebūtų pritaręs jos vyras J.Graužinis.

Kai jis vedė Loretą, dar net nebuvo minties apie politiką. Be to, uošviai perspėjo jaunuosius: „Vaikai, tik nelįskit į politiką.“

Bet J.Graužinis susitaikė su pokyčiais – tokias pareigas einanti jo žmona ir negali turėti asmeninio gyvenimo.

Sūnaus draugai šaipėsi iš hitu tapusios klaidos

Šeimos gyvenimas apvirto aukštyn kojomis nuo praėjusių metų spalio.

„Nesu paliekama viena, mane visur lydi apsauga. Nebeliko asmeninio gyvenimo“, – sako Seimo pirmininkė.

Vos pusmetis, kai L.Graužinienė ėmė vadovauti Seimui. Tačiau ir šešių mėnesių užteko, kad jos šeima patirtų sunkių smūgių.

„Nė vienai šeimai nelinkėčiau to patirti. Nėra jokios programėlės, kuri padėtų viešų asmenų vaikams pakelti patyčias“, – apgailestavo Seimo pirmininkė.

Ji sakė, kad vaikai  jautriai reaguoja, kai kritikuojama motina. „Mažasis dar eina į mokyklą, kaip tik yra tas laikotarpis, 11–12 metų, kai vaikai bendraudami labai mažai renka žodžius. Ta dainelė „Tuti tuti“, kuri tapo hitu, vaikai iš pradžių labai šaipėsi“, – pasakojo politikė.

Vaikų reakcija pasikeitė, kai jie nuvažiavo į ekskursiją po Seimą ir susitiko L.Graužinienę. Ji vaikams paaiškino, kaip pati reaguoja į tą dainelę. Nuo tada ir mokinių požiūris pasikeitė.

Sunkumai – jau praeityje

L.Graužinienė iki šiol atsimena košmaru tapusią naktį, kai buvo dingęs vyresnysis jos sūnus 26-erių Eimantas. Vaikinas pernai gruodžio pradžioje išėjo iš darbo ir dingo. Ant kojų buvo sukeltos policijos pajėgos.

Pasipylė komentarai, kad pareigūnai stengiasi tik dėl motinos užimamo posto. „Mano sūnus dingo nepakėlęs patyčių apie mane ir mūsų šeimą“, – neslėpė L.Graužinienė.

Pastaruoju metu motina daugiau bendravo su sūnumi. Ji pastebėjo, kad problemų kilo, kai jis ėmė mažiau kalbėtis su savo kurčiais bičiuliais. „Neišsikalbėjo su niekuo ir jam buvo labai sunku. Nenorėdamas manęs skaudinti papildomai, savyje tai išgyveno“, – sakė politikė.

Moteris tikino, kad tai buvo trumpalaikis dalykas – sunkumai jau praėjo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.