„Facebook“ tapatybės vagystė suluošino trijų žmonių gyvenimus

Sukčė iš Bulgarijos pasisavino kitos moters „Facebook“ profilyje esančias nuotraukas ir užmezgė romaną su jos melu patikėjusiu vyru. Apgavikė pasisavino daugiau nei šimtą kitos moters nuotraukų ir be jokios sąžinės graužaties įkėlė jas į socialinį tinklą kaip savas.

Tapatybės vagystė suluošino 3 žmonių gyvenimą.<br>„Facebook“ nuotr.
Tapatybės vagystė suluošino 3 žmonių gyvenimą.<br>„Facebook“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 17, 2014, 7:26 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 4:51 AM

Jaunas vyras, vardu Ivaylo, iki ausų įsimylėjo apgavikę, kuri prisistatė Mimi vardu. Mimi kiekvieną dieną jam siuntė naujas nuotraukas, apipildavo Ivaylo dėmesiu ir nepaliaujamai tauškė su realybe prasilenkiančius dalykus. Įsimylėjęs vaikinas taip įtikėjo merginos melu, kad iš to svaigulio net pasidarė puoduką su savo ir Donnos atvaizdais.

Tačiau apgaulė netruko išaiškėti. Apgavikė taip ilgai vengė susitikti su Ivaylo, kad šis galų gale suvokė esąs apgaudinėjamas. Įsprausta į kampą Mimi turėjo papasakoti tiesą, mat gerokai įpykęs Ivaylas tikino, kad įskųs ją policijai.

Vėliau vyras, susiradęs tikrąją nuotraukų savininkę „Facebook“ socialiniame portale, perspėjo ją apie vagystę. Nukentėjusioji patyrė šoką ir iki šiol pamena, kaip drebėjo, kai skaitė apie vyro atskleistą  tiesą.

„Ivaylo buvo prislėgtas ir išmuštas iš vėžių. Jis man papasakojo, kad su Mimi bendraudavo net po 6–7 valandas per dieną. Bemaž kasdien ji siuntė jam mano nuotraukas. Ivaylo prisipažino, kad beprotiškai įsimylėjo apgavikę, o ir Mimi tikino, kad nori už jo ištekėti ir susilaukti vaikų. Ji netgi pasakė jam savo adresą, kad šis galėtų siųsti jai dovanas“, – aiškino trisdešimtmetė banko darbuotoja.

Vis dėlto nukentėjusioji į policiją nesikreipė, mat netikėjo, kad tai būtų veiksminga. O ir apgavikės pagailo. Pasak nuotraukų savininkės žodžių, Mimi, matyt, negali atskirti realybės nuo savo pačios susikurto iliuzijų pasaulio.

„Man tai buvo pamoka. Gal buvau naivi, kai maniau, kad neverta slėpti asmeninių duomenų. Mano draugai, turintys vaikų, pateikia tiek daug informacijos apie save ir savo šeimas, o juk jie nė nenumano, kad tai yra prieinama visiems. Dirbdama savo darbą puikiai suprantu duomenų slaptumo ir klientų konfidencialumo svarbą. Deja, virtualioje erdvėje mes kartais pamirštame būti atsargūs“, – teigia nukentėjusioji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.