Dėl prieš nosį nugvelbto taksi – gimdymas ant šaligatvio

39-erių Polly McCourt net baisiausiame sapne nesapnavo, kad savo trečiosios atžalos jai teks susilaukti ant šalto šaligatvio šalia namų, temperatūrai lauke nukritus iki 0 laipsnių. Moteris svarsto, kad veikiausiai ji būtų spėjusi nuvykti į ligoninę ir gimdyti įprastomis aplinkybėmis, jei ne įžūli Niujorko dama, prieš pat netrukus gimdysiančios Polly nosį įsėdusi į taksi ir nurūkusi savais keliais.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 28, 2014, 2:12 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 8:27 PM

Suvokdama, kad į ligoninę nuvykti laiku nėra jokių galimybių, P.McCourt teko atsisėsti ant šaligatvio ir gimdyti gatvėje. Šalia buvęs durininkas Antonas Rudovicius kaip įmanydamas stengėsi prilaikyti moters nugarą, neliko abejingi ir praeiviai. Viena  gatve žingsniavusių moterų suskubo padėti moteriai ir priėmė pasaulį išvydusį kūdikį.

Lauke pūtė žvarbus vėjas, tad kad naujagimis nesušaltų, praeiviai noriai nusivilko paltus ir šalikus. Iškart po gimdymo motina ir naujagimė dukra buvo išgabentos į ligoninę. Čia paaiškėjo, kad abiejų būklė, nepaisant protu nesuvokiamų aplinkybių,  puiki.

„Pasijutau blogai ir iškart supratau, kad metas keliauti į ligoninę. Vos tik išėjus iš daugiabučio man nubėgo vandenys, tad durininkas padėjo man nusigauti iki gatvės ir stengėsi surasti taksi. Priekyje stovinti moteris įsėdo pirmoji, tad mes taip ir likome lūkuriuoti ant šaligatvio. Nesitikėjau, kad gimdymas prasidės taip anksti, maniau, kad turėsiu daugiau laiko...“ – teigia P.McCourt.

Moters vyras Cianas McCourtas tuo metu buvo įstrigęs spūstyje, tad niekaip negalėjo dalyvauti neįprastame žmonos gimdyme.

„Kai bėgau gatve minios žmonių link, bijojau blogiausio, galvojau apie blogiausius scenarijus. Tačiau tuomet išvydau savo žmoną, sėdinčią ant šaligatvio ir rankose laikančią mūsų dukrą. Ji buvo apvyniota šalikais ir susukta į paltą – esu sujaudintas žmonių rūpestingumo ir neabejingumo“, – teigia C.McCourtas.

Šiuo metu pora stengiasi surasti moterį, vardu Isabelle, kuri net nedvejodama atidavė savo paltą tam, kad kūdikis nesušaltų. Jos garbei mažylė buvo pavadinta Ila Isabelle.

„Norėjome ją pavadinti Ila Polly, tačiau dabar ji – Ila Isabelle. Ir mums tai labai patinka“, – tvirtina trečiosios atžalos susilaukusi P.McCourt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.