Negandų nepalaužtos marijampolietės dalijosi gyvenimo stiprybe

Marijampolės moters veiklos centras Kovo 8-osios proga pirmą kartą

Keramikė, aktyvi kaimo bendruomenės vadovė A.Šlyterienė buvo apdovanota už rūpinimąsi tautos paveldu.<br>L.Juodzevičienės nuotr.
Keramikė, aktyvi kaimo bendruomenės vadovė A.Šlyterienė buvo apdovanota už rūpinimąsi tautos paveldu.<br>L.Juodzevičienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Loreta Juodzevičienė

Mar 8, 2014, 1:14 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 2:41 PM

Kelioms marijampolietėms buvo įteikti Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos padėkos raštai bei atminimo dovanos – stikliniai angelai.

Keramikė Audronė Šlyterienė buvo pagerbta už tai, kad „sužiūri visus keturis ne tik savo, bet ir viso kaimo kampus“. Ji yra savo bendruomenės „Gegužraibė“ pirmininkė, savo kaime aštuntus metus organizuojanti etnografinę pažintinę šventę „Duonos kelias“.

„Šis renginys keturiuose rugių aruose atsirado mano kaimyno Jono – švento žmogaus – iniciatyva“, – teigė tautiniu paveldu besirūpinanti A.Šlyterienė. Moteris prieš kurį laiką įveikė sunkią ligą, todėl, sakė, kasdieniai rūpesčiai jai jau nebe tokie baisūs.

Padėkos raštu buvo įvertintas ir Birutės Stalioraitienės triūsas. Marijampolietė dvidešimt metų ne tik vadovauja grožio studijai, bet ir šios profesijos moko kitus. B.Stalioraitienė savo mokines skaičiuoja šimtais.

Veiklią Marijampolės Trečiojo amžiaus universiteto vadovę Oną Sakalauskienę gerai pažįsta ne tik daugybė šio miesto gyventojų. Senjorų tobulėjimu besirūpinanti pedagogė su savo solidaus amžiaus studentais keliauja po Lietuvą ir svečias šalis, dalijasi patirtimi su kituose miestuose besikuriančiais tokio tipo universitetais.

Į klausimą, ar Trečiojo amžiaus universiteto studentai – jų yra 844 – per paskaitas išjungia mobiliuosius telefonus, O.Sakalauskienė apie garbaus amžiaus besimokančiuosius atsakė šmaikščiai: „Kas moka, tas išjungia“.

Ministerijos apdovanojimai buvo įteikti teisininkei Žanetai Stankevičienei, padedančiai nuo smurto nukentėjusioms moterims; Tautkaičių klojimo teatro puoselėtojai Onutei Miliauskienei; sunkių gyvenimo išbandymų nepalaužtai kaimo kapelos „Jungvala“ vadovei Birutei Zavistauskienei.

Septynių vaikų motina Renata Matijošaitienė į iškilmes atėjo su penkiomis savo atžalomis. Trapi moteris susidūrė su daugybe sunkumų, tačiau rado savyje jėgų pakeisti gyvenimo būdą, pradėti viską iš naujo. „Vaikai – ne tik mano kūnas ir kraujas, bet ir mano stiprybė“, – sakė apdovanojimą gavusi Renata.

Audringų plojimų sulaukė viena iš jos mažųjų dukrelių, kai į klausimą, kuo ji bus užaugusi, nesvarstydama tvirtai pareiškė: „Mama“.

Renginyje marijampolietė Jolanta Dumbliauskienė demonstravo savo kurtus papuošalus.

Marijampolės profesinio rengimo centre koordinuojanti bei administruojanti nacionalinius ir tarptautinius projektus Edita Valinčė bei studijuojanti dviejų vaikų mama Kristina Plečkaitytė eksponavo moterų portretų fotografijų parodą, sulaukusią puikaus įvertinimo.

Šventėje buvo akcentuojama bendravimo galia – stiprios moterys turi dalintis savo stiprybe, kad savo pavyzdžiu padėtų kitoms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: minima Vaiko diena