Storiausias britų paauglys atsikratė 70 kg ir dirba treneriu

Britas Nathanas Hewittas yra išvaizdus lieknas vyras. Dabar šis 23 metų vyras dirba fitneso instruktoriumi, o kadaise buvo vienu storiausių Didžiosios Britanijos paauglių.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 10, 2014, 4:20 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 1:26 PM

Kai Nathanui buvo 15 metų jis svėrė 146 kilogramus. Tačiau kai jam pavyko atsikratyti 70 kg antsvorio, jo gyvenimas pasikeitė. Kaip rašo interneto portalas „Metro“, gavęs vyriausybės dotacijas jis tapo fitneso treneriu ir dabar savo gimtajame mieste Merter Tidvilyje, pietų Velse, stengiasi padėti nutukusiems vaikams tapti lieknais.

Paauglystėje Nathanas nuolat girdėjo aplinkinių raginimus laikytis dietos, mažiau valgyti, bet tai jam nepadėdavo.

N.Hewittas tvirtai apsisprendė sulieknėti tada, kai nebuvo įleistas į linksmųjų kalnelių atrakcioną, nes jo kūno apimtys buvo per didelės, kad galėtų prisisegti saugos diržą. Dėl to eilėje stovėję žmonės į jį rodė pirštais ir kikeno.

„Tuo momentu supratau, kad privalau visiškai pakeisti savo gyvenimą. Mano svoris mane darė apgailėtinu“, – paaiškino Nathanas.

Dėl savo antsvorio N.Hewittas nuolat susilaukdavo patyčių mokykloje. Kad nusiramintų jis tik dar labiau valgė, taip pakliūdamas tarsi į užburtą ratą.

Pamažu iš storo aplinkinių patyčias nuolat kentusio paauglio Nathanas tapo patraukliu, merginų dėmesio nestokojančiu vaikinu.

Nors paauglystėje jis mėgo valgyti greitąjį maistą ir leisti laiką žaisdamas kompiuterinius žaidimus, dabar jis, gavęs vyriausybės paramą, atidarė nuosavą fitneso klubą. Vienais pirmųjų jo klientų tapo tie patys buvę bendramoksliai, kurie kadaise, besityčiodami iš nutukusio paauglio, jo gyvenimą pavertė tikru pragaru.

„Aš žinau, ką reiškia būti stambiu, nes tai praėjau. Užtenka žvilgtelėti į senas mano nuotraukas, kad pamatytumei, koks buvau milžiniškas“, – pasakojo N.Hewittas.

Velsietis teigė, kad dabar jaučiasi tarsi visai kitas žmogus, palyginti su tuo, koks jis buvo paauglystėje. Sulieknėjęs jis ėmė labiau pasitikėti savimi, tapo sveikesniu ir sportiškesniu.

„Daugybė nutukusių vaikų nemano, kad jie gali ką nors pakeisti ir numesti svorio. Bet aš esu tam, kad įrodyčiau, jog tai – įmanoma“, – teigė Nathanas.

Parengė Giedrė Balčiūtė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.