Naujai iškepto milijonieriaus pinigai - daugiabučio renovacijai

Ramus ir laimingas. Toks naujasis milijonierius iš Kauno, solidžią sumą laimėjęs loterijoje „Vikingų loto“. Tačiau praturtėjęs kaunietis tikina, kad dideli pinigai jo gyvenimo smarkiai nepakeis.

Šeima pinigų yra numačiusi skirsti ir daugiabučio renovacijos mokesčiui.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Šeima pinigų yra numačiusi skirsti ir daugiabučio renovacijos mokesčiui.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Sigita Purytė

Mar 14, 2014, 5:00 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 10:55 AM

Atsiimti „Vikingų loto“ laimėto milijono litų vyras atvyko kovo 13 dieną. Tai, kad skaičius 13 nėra laimingas, vyrui nė motais.

Jis tik juokėsi pasakodamas, kokia buvo žmonos, kompiuterio ekrane išvydusios septynženklę sumą, reakcija: „Jos vos nepražudė pakilęs kraujospūdis.“

Laimė – iš trečio karto

Per 40 metų miesto autobusą vairuojantis 62 metų kaunietis dėl laimėto milijono litų neketina mesti darbo. Nors jis sunkus, bet mielas.

Lyg tyčia vyresnio amžiaus vairuotojas prieš laimėdamas milijoną pasiprašė dirbti puse etato: „Turėsiu daugiau laisvo laiko. Vieną dieną padirbau, dabar bus 6 laisvadieniai. Gyvensiu kaip tikras milijonierius.“

„Vikingų loto“ bilietą vyras pirko vos trečią kartą. „Kai pirkdavau bilietus, visada tikėdavausi ką nors laimėti. Iki tol daug žaisdavau „Teleloto“. Laimėdavau nedideles sumas. Prieš kokį pusmetį nusprendžiau pamėginti „Vikingų loto“, – pasakojo milijonierius.

Iš pradžių bilietą terminale patikrino žmona. „Kad 2 tūkstančius laimėjote, tai tikrai, bet kiek tiksliai – nežinau“, – moteriai paaiškino prie terminalo dirbanti pardavėja.

Moteris grįžusi namo patikrino bilietą kompiuteryje ir ekrane pamatė, kad laimėjo milijoną.

„Jai buvo šokas, ji buvo sutrikusi, net juokas ėmė“, – žiūrėdamas į besišypsančią žmoną pasakojo naujasis milijonierius. Pora santuokos priesaikai ištikima jau penktą dešimtmetį.

Statys namą ir keliaus

Už laimėtus pinigus šeima ketina statytis namą. „Išėjus į pensiją gyventi tarp keturių sienų – nieko gero“, – sakė kaunietis.

Nuo statybų likusius pinigus šeima skirs kelionėms, anūkės mokslams, daugiabučio renovacijos mokesčiui.

„Daug keliavau, kai kariuomenėje tarnavau. Nuo Kaliningrado iki Kinijos pasienio teko vykti“, – pustrečių metų trukusią karinę tarnybą prisiminė naujasis milijonierius.

Dabar jis su žmona mieliau trauks į Vakarus.

Vyras turi dukterį ir anūkę. Jos gyvena atskirai. „Statysime bendrą namą ir sau, ir joms.

Anūkė baigė 12 klasių. Dabar jai svarbiausia – būsimos studijos. Jas apmokėsime“, – žadėjo laimėtojas.

Automobilį šeima jau ruošėsi ir anksčiau įsigyti. Prabangaus nepirks – vis vien mažai važinėja. Autobuso vairuotojas turi teisę nemokamai važiuoti miesto transportu. „Mašina važiuojame į kapines, grybauti, savaitgalį apsipirkti“, – vardijo kaunietis.

Apie laimėjimą neplepės

Dar apie 50 tūkst. litų vyras atidės daugiabučių, kuriuose gyvena jis ir dukra, renovacijai.

„Mūsų ir dukros namus ketinama renovuoti. Renovacija atsieis apie 25 tūkst. litų. Gerai – nereikės paskolos imti“, – džiaugėsi milijono laimėtojas.

Pinigais vyras žadėjo dalytis su artimaisiais, paaukoti šalia namų statomai bažnyčiai.

Kad laimėjo milijoną, niekam neatskleis. „Kai nueina šnekos, prisistato „stogų“ siūlytojai“, – šypsojosi vyras.

Vyras įsitikinęs, kad lengvai gauti pinigai jo neišlepins. „Manęs dideli pinigai nepakeis, būsiu toks pat“, – sakė milijonierius.

Jo žmona nusiteikusi ir toliau mėginti laimę loterijose. „Dar žaisime, – tvirtino moteris, – dar vieną milijoną reikia laimėti.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.