Medžio pakirstas ugniagesys žmoną ramino: „Pavalgysiu ligoninėj“

Ugniagesį lemtingą vakarą krintančio medžio šakos užvirto taip pat, kaip ir kupiškėnę, tačiau jį nuo mirties apsaugojo šalmas.

Beveik 10 metų ugniagesiu dirbantis M.Anikevičius pirmąkart buvo sužeistas tarnybos metu.<br>D.Krasausko nuotr.
Beveik 10 metų ugniagesiu dirbantis M.Anikevičius pirmąkart buvo sužeistas tarnybos metu.<br>D.Krasausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Darius Krasauskas (www.panskliautas.lt)

2014-03-20 15:56, atnaujinta 2018-02-15 06:22

Panevėžio ligoninės neurochirurgijos skyriuje gydomas nuvirtusio medžio šakų sužeistas Kupiškio priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos 31 metų skyrininkas Mindaugas Anikevičius.

Gelbėtojas sakė, kad į Aukštupėnų kaimą nuvažiavo kartu su 38 metų ugniagesiu Gintaru Gedminu. Jie rado ant kelio gulintį nuvirtusį medį.

Ugniagesys pasakojo, pirmiausia kaip skyriaus vadovas atlikęs žvalgybą. Nuėjęs prie kelmo jis pamatė, kad kamienas išpuvęs. Iš autocisternos paėmė benzininį pjūklą, užkūrė ir nunešė prie nuvirtusio medžio. Po automobilio ratais specialias atramas padėjęs bendradarbis pradėjo pjauti kamieną.

Jokių žiūrovų iš pradžių nebuvo, už autocisternos galo sustojo keli lengvieji automobiliai, tačiau žmonės nelipo.

Palikęs kolegą dirbti, M.Anikevičius sakė pasukęs prie autocisternos, nes norėjęs teritoriją aplink nuvirtusį medį aptverti STOP linija. Grįžtelėjęs atgal ugniagesys pamatė neaišku iš kur atsiradusią moterį. Pasuko prie jos.

„Ji kažko klausė, bet per triukšmą sunkiai supratau žodžius: dūzgė pjūklas, švilpė stiprus vėjas. Perspėjau ją, kad pasitrauktų iš tos vietos“, – sakė gelbėtojas.

Šalmas vyrą apsaugojo

Moteris staiga ėmė tolti nuo jo ir vyras neteko sąmonės.

Vėliau jam bendradarbis papasakojo, kad netikėtai lūžęs antrasis medžio kamienas virto į jų pusę ir šakomis kliudė abu – ir ugniagesį, ir moterį.

M.Anikevičius buvo su šalmu, tad mirties išvengė. Stiprus smūgis šalmą tiesiog nuplėšė nuo galvos, o jį patį be sąmonės nusviedė į griovį. Šakų kliudyta moteris sukniubo ant kelio.

Trumpam atsigavęs M.Anikevičius dar spėjo pamatyti gulinčiąją ir vėl neteko sąmonės. Jis atsipeikėjo jau būdamas greitosios pagalbos automobilyje. Medikai jam buvo uždėję kaklo įtvarą.

Netrukus į nelaimės vietą atskubėjo gretimame kaime nuvirtusį medį pjovę kiti ugniagesiai.

M.Anikevičius sakė, kad kolega bandė gaivinti moterį, darė širdies masažą. Apie žūtį jis išgirdo jau nuvežtas į Panevėžį.

Tarnauja beveik 10 metų

Ugniagesys sakė, kad su kolega padarė viską, kas priklausė. Juk niekas negalėjęs įsivaizduoti, kad lūš ir antras medis. Viskas tetruko kelias minutes.

Bėda ta, kad nesigirdėjo jokio lūžtančio medžio traškesio: vėjo kaukimas jį užgožė.

Šiemet gruodį sueis 10 metų, kai M.Anikevičius dirba ugniagesiu. Per tarnybos metus jis nė karto nebuvo sužeistas.

Greitosios pagalbos automobilyje atsipeikėjęs ugniagesys, nenorėdamas gąsdinti žmonos, su kuria žiedus sumainė prieš metus, nepuolė iškart jai skambinti.

Tik apžiūrėtas Panevėžio medikų jis paskambino sutuoktinei ir pasakė, kad nereiks ruošti maisto – jis pavalgys ligoninėje.

M.Anikevičiui dar vis tebesisuka galva. Medikai dar įtarė peties skilimą, tačiau peršvietus paaiškėjo, kad kaulai nelūžę.

Kupiškio priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas Virginijus Greičius teigė, kad dėl tragedijos ugniagesiai nekalti. Gelbėtojams nuvykus, ant kelio gulintis nuvirtęs medis jokio pavojaus aplinkiniams nekėlė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.