101 metų šiaulietė visada mėgo rūgpienį ir patiekalus iš bulvių

Optimizmas, tikėjimas ir pozityvus požiūris į gyvenimą šiaulietei Leontinai Linkevičienei leido sulaukti garbaus amžiaus - 101 metų sukaktį švenčiančią šiaulietę trečiadienį pasveikino ne tik jos artimieji, bet ir į namus atvykę Šiaulių miesto meras Justinas Sartauskas bei Šiaulių civilinės metrikacijos skyriaus vedėja Vilma Melenienė.

Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Apr 16, 2014, 3:27 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 2:28 PM

Gėlių puokštę ir 500 litų ilgaamžei įteikęs J.Sartauskas palinkėjo sveikatos ir pažadėjo kitąmet dovanų atnešti jau nebe litų, o eurų.

Svečius L.Linkevičienė pasitiko pasipuošusi savo pačios prieš keliolika metų nusimegzta suknele.

Gerai nusiteikusi šimtametė prisiminė savo jaunystę – iš Tytuvėnų kilusi Leontina prieš susituokdama su jai patikusiu vaikinu draugavo trejus metus.

Vestuves jauna pora atšoko, kai Šiaulių apygardos teisme išvažiuojamųjų posėdžių sekretoriumi įsidarbinęs Leontinos išrinktasis Vaclovas gavo pirmąją algą.

Apie teisininko karjerą svajojęs L.Linkevičienės sutuoktinis savo planus pakeitė, kai sovietai okupavo Lietuvą. Teimą palikęs V.Linkevičius įsidarbino buhalteriu baldų kombinate.

Vyrui turint darbą pati Leontina šeimininkavo namuose. Moteris mokėjo gerai siūti ir megzti.

Pora susilaukė tik vienos dukters. Be dukters L.Linkevičienė turi ir anūkę bei du proanūkius: keturiolikos metų Urtę ir dvejų metų Pijų.

Paklausta, koks jos motinos ilgaamžiškumo receptas, L.Linkevičiene besirūpinanti jos dukra 63 metų Alma Maksimovienė sakė, kad mama yra kilusi iš ilgaamžių giminės.

„Jos artimieji Anapilin išėjo jau įkopę į dešimtą dešimtį. Be to, mama niekada nepanikuodavo ir visuomet išlikdavo optimiste. Rasti atramą gyvenime mamai padėdavo ir tikėjimas“, - sakė ilgaamžės dukra.

A.Maksimovienės teigimu, garbaus amžiaus sulaukusiai mamai specialaus maisto ji negamina.

„Mama visada mėgo rūgpienį ir patiekalus iš bulvių. Tiesa, cepelinais ją dabar palepiname tik retsykiais“, - sakė A.Maksimovienė.

Laiką 101 metų sulaukusi šiaulietė leidžia skaitydama žurnalus ir žiūrėdama televiziją. Ilgaamžė mėgsta religinę literatūrą bei domisi politika.

Mėgstamiausi šimto metų ribą perkopusios šiaulietės politikai: prezidentė Dalia Grybauskaitė ir europarlamentras Vytautas Landsbergis.

„Mama jau yra tvirtai apsisprendusi, už ką balsuos per prezidento rinkimus, ir tvirtina, kad be jos išsirinktos kandidatės čia daugiau nėra už ką balsuoti“, - sakė ilgaamžės dukra.

Šiuo metu Šiauliuose gyvena dvidešimt šimto ir daugiau metų sulaukusių žmonių (septyniolika moterų ir trys vyrai).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.