Pusė milijono – likimo dovana už gyvybę kovojusiai panevėžietei

Teisybė kartais triumfuoja labai keistu būdu – likimas iš pradžių grasina atimti gyvybę, o paskui už kentėjimus aplaisto pinigais.

Panevėžietė du kartus kovėsi už gyvybę. Ji tiki, kad sėkmė loterijoje - likimo dovana už patirtas kančias.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Panevėžietė du kartus kovėsi už gyvybę. Ji tiki, kad sėkmė loterijoje - likimo dovana už patirtas kančias.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Sigita Purytė

Apr 28, 2014, 8:10 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 11:08 AM

Pusę gyvenimo kentusi didelius išbandymus, praėjusią savaitę 60-metė panevėžietė pasijuto apdovanota. Švietimo darbuotoja iš gyvenimo manė jau gavusi viską, kas geriausia – sveikatą. Tačiau klydo.

Visai netyčia pakeliui į Velykų šventę nusipirkusi du loterijos bilietus, panevėžietė praėjusią savaitę laimėjo pusę milijono litų.

„Va tam žmogui tai tikrai reikėjo pinigėlių“, - išgirdusi, kad dideles pinigų sumas laimėjo vargšai, džiaugdavosi pusės milijono laimėtoja. Moteris niekada nesitikėjo didelių sumų laimėti pati.

„Tele loto“ milijoną per Velykas pasidalino du laimėtojai. Abu laimingus bilietus pirko Panevėžyje.

„Nei kiek nepavydu, kad kažkas dar pusę laimėjo“, - portalą lrytas.lt patikino „Olifėjos“ būstinėje kalbinta švietimo darbuotoja.

Bilietą nusipirko kartu su ledais

Važiuodama pas gimines švęsti Velykų, pora iš Panevėžio pamiršo nusipirkti vieną smulkmeną – ledų tortą. Vyras pasisiūlė: „Sustosiu prie pakelės parduotuvės.“

Moteris nesispyriojo: „Jei gali, sustok.“

Iš šaldytuvo pasiėmusi ledų tortą, ji nejučiomis pasuko prie loterijos „Perlas“ terminalo. Žmonių buvo nedaug. Susimokėjusi už ledus ir jau nuėjusi nuo kasos, moteris stabtelėjo, grįžo prie pardavėjos ir paprašė: „Dar duokit man du bilietus.“

Vėliau ji prisiminė, kad bilietų jai prisireikė kaip druskos: „Tokio dalyko retai reikia, bet kai prisireikia, tai būtinai.“

Šeimą kankino ligos

Panevėžietė tiki, kad laimėjimą jai už ilgus kančių metus padovanojo dangus.

„Nevaikštau į bažnyčias, bet giliai tikiu, meldžiuosi namuose, turiu pagrindo tikėti, kad pagalba ateina iš dangaus. Ir šitas laimėjimas – iš aukštybių už visas kančias“, - tvirtino laimėtoja.

Kelias dešimtis metų jos šeimą lydėjo sunkumai. Bėdos prasidėjo gimus pirmajam sūnui. Vėliau susirgo antrasis, ji pati du kartus kovojo už gyvybę.

Abu vaikai ir motina pasveiko, sunkumai liko praeityje. „Tai buvo didžiausias milijonas. Gal dėl to paskui nepirkau loterijos bilietų. Jaučiausi savo milijonus jau atsiėmusi“, - tvirtino 60-metė.

Loterijos bilietus ji pirkdavo iki šių metų, po vieną ar du per savaitę. Paskui nustojo. „Šitie du buvo pirmi ar antri šiemet“, - pasakojo panevėžietė.

Vyrui pasakė po pusvalandžio

Ketvirtadienį po Velykų, apie 21 val. vakare dėl darbo reikalų įsijungė kompiuterį. Prisiminė bilietus ir internetu patikrino juos. Kompiuterio ekrane panevėžietė pamatė, kad laimėjo pusę milijono.

Moteris sėdėjo ant sofos, kompiuterį laikė ant kelių. „Nebuvo nei karšta, nei šalta. Tik paskui pasitikrinau, kad pakilo kraujospūdis“, - savo reakciją prisiminė laimėtoja.

Vyrą prie kompiuterio ji pakvietė po pusvalandžio. Sutuoktinis irgi nerodė stiprių jausmų. Jis pasiūlė išgerti šampano. Tą vakarą pora miegoti nuėjo vėliau nei įprasta.

Niekas daugiau apie panevėžiečių sėkmę nežino. Ir vaikams tėvai nesakė apie pinigus, kol neatvyko jų atsiimti. „Susitiksime, papasakosiu. Nutarsime, ką su pinigais daryti“, - patikino dviejų vaikų motina.

Kitą dieną moterį darbe apėmė tingulys, ji jautėsi pavargusi. „Penktadienį nesinorėjo skubėti. Kažkam pajuokavau: jei būtų galima, šiandien išeičiau iš darbo“, - prisiminė švietimo darbuotoja.

Išeiti iš darbo laimėtoja neketina. „Nedirbti būtų baisiausias dalykas. Nenoriu būti nereikalinga. Kol einu į kolektyvą, tol gyvenu“, - aiškino už metų į pensiją eisianti tarnautoja.

Atsiimti pinigų – autobusu

Vyras siūlėsi žmoną nuvežti į loterijos būstinę, pabūti jos sargybiniu, tačiau moteris atsisakė. Ji pati pasiėmė laisvą dieną, o vyrą paragino dirbti. „Užteks vieno tinginiaujančio“, - juokėsi laimėtoja. Juolab, kad pinigai pervedami į sąskaitą, o ne išmokami grynais.

Pusę milijono panevėžietė padalins savo ir artimųjų sveikatai, buto remontui, vaikams.

Vienam jos giminaičiui reikės didelių sumų dantims tvarkyti. Ir jai pačiai bus malonu pasigražinti pas stomatologą.

Buto remontui pora samdys dizainerį. Jei nuspręs butą parduoti, pirks namą arčiau gamtos.

Patarėjo finansų klausimais šeima nesamdys – vyras yra šios srities specialistas. „Pinigai – mano sąskaitoje, bet spręsime abu“, - patikino pusės milijono laimėtoja.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.