Kodėl vyrą gąsdina loterijoje žmonos laimėti pusė milijono litų?

Po pusę milijono litų laimėjusios panevėžietės gyvena gretimose gatvėse,

Daugiau nuotraukų (1)

Dalia Gudavičiūtė

2014-04-30 14:20, atnaujinta 2018-02-14 10:47

Taip teigė šiandien į loterijas rengiančią bendrovę „Olifėja“ atvykę pusės milijono litų laimėtojai iš Panevėžio. Nors įstatymas įpareigoja neskelbti laimėtojų vardų ir pavardžių, laimingojo loterijos bilieto savininkai tikino, jog Panevėžio gyventojai nesunkiai išsiaiškino, kas laimėjo kitą pusę milijono.

Panevėžiečiai prisistatė esą paprasti žmonės, tik jų pavardė sutampa su blogą reputaciją turinčio verslininko pavarde, todėl kartais valdiškos įstaigos persistengia, rodydamos jiems dėmesį.

53 metų panevėžietė pasakojo perkanti „Teleloto“ loterijos bilietus nuo pat pirmojo lošimo ir rengėsi taip daryti ir toliau: esą, privalo savo litais padėti kitiems žmonėms, juk jie irgi sunešė jai savo pinigus.

Ir be laimėto pusės milijono litų šeima tikrai nebūtų pražuvusi. Jie paaiškino esą darboholikai, visiems patinka daug dirbti. Dukters šeima net buvo emigravusi į Norvegiją, kad nereikėtų imti būsto paskolos.

Vienintelė problema – prieš metus moteris pradėjo nuolat alpti, o priežasties gydytojai nesugeba paaiškinti.

Todėl patikrinusi bilietą ir savo kompiuterio ekrane išvydusi skaičių su labai daug nulių, moteris pasijuto silpnai ir atskubėjusiai marčiai negalėjo nė žodžio ištarti – tik baksnojo į ekraną. Iškviestas vyras nutarė, kad žmona nualpo, laimėjusi 20 tūkstančių litų. Pusės milijono litų laimėtoja dar ir šiandien negali patikėti, kad laimėjo tiek pinigų.

Slaugytojos diplomą turinti moteris mėgsta siūti, o vyras – tolimųjų reisų vairuotojas. Jis sakėsi nebijąs reketuotojų, bet nenorįs, kad pasikeistų jo santykiai su draugais, giminėmis ir kaimynais. Jis girdėjo, kad netikėtai praturtėjus draugai dingsta. „Neduok valgyti, duok pašnekėti“, – dūsavo jis, žiūrėdamas į žurnalistų diktofonus ir sparčiai pildomus užrašus.

Panevėžiečiai ketina ir toliau dirbti ir neskubės leisti laimėtų pinigų. „Kam leisti pinigus – mes užsidirbame. Pasipuikuoti neturime prieš ką“, – sakė vyras. Kelionės jų irgi nevilioja – žmonos liga neleidžia toli keliauti. Vienintelė svajonė – išmokti anglų kalbą.

Prieš laimėjimą moteris sapnavo keistą sapną: esą vežioja visiems giminėms po 2 tūkstančius litų dovanų ir aiškina, kad gali tai sau leisti.

Per dvidešimt metų moteris tik kartą laimėjo 78 litus, nors kiekvieną savaitę pirko po 2–3 bilietus. Tačiau jos giminės yra išlošę porą automobilių, daugybę televizorių ir dulkių siurblių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.