Per plauką gyvas likęs trimetis pamatė, kas laukia po mirties

Kai vos 3-ejų metų Coltono Burpo gyvybė dėl trūkusio apendikso kybojo ant plauko, medikai sugniuždytai šeimai neteikė jokių vilčių ir liepė ruoštis blogiausiam. Tą naktį pamokslininku dirbantis berniuko tėvas užsidarė viename ligoninės kambarėlių ir nepaliaudamas šaukė į dangų. Jis niekaip nesuvokė, kodėl jis, nuolankus Dievo tarnas, sulaukė tokio skaudaus likimo smūgio. Kodėl ant operacinio stalo tuomet geso jo sūnaus gyvybė?

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 2, 2014, 10:32 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 10:06 AM

Laimė, Coltoną pavyko išgelbėti, o berniuko noras gyventi buvo toks stiprus, kad jis į namus grįžo jau po kelių savaičių. Tai, ką papasakojo iš mirties gniaužtų ištrauktas vaikas, nustebino ne tik artimuosius ir itin religingą jo tėvą, bet ir daugybę amerikiečių. 2012 metais daugiau nei milijonas žmonių nusipirko elektroninę knygą su neįtikėtinu berniuko pasakojimu.

Mažametis tvirtino, kad tuo metu, kai chirurgai kovojo dėl jo gyvybės, jo siela atsiskyrė nuo kūno ir pakilo į dangų.

Coltonas prisiminė sėdėjęs ant Jėzaus Kristaus kelių ir klausęsis angelų jam giedamų giesmių, matęs besimeldžiančią Mariją ir Joną Krikštytoją. Paprašytas apibūdinti Jėzų, vaikas paminėjo, kad jis turėjo rudus plaukus, rudą barzdą, akinamą šypseną ir mėlynas it vandenynas akis.

Iš pradžių Coltono tėvai manė, jog sūnus atkartoja bažnyčioje girdėtas istorijas. Tačiau vos tik mažametis prabilo apie motinos persileidimą ir susitikimą su tėvo seneliu, kuris mirė daugiau nei prieš 30 metų, šeimą ištiko šokas – juk apie pasaulio taip ir neišvydusią Coltono seserį niekuomet nebuvo kalbėta ir apie savo prosenelį vaikas nė karto nebuvo girdėjęs. O ką jau kalbėti, kad mažametis tvirtino matęs savo tėvą, šaukiantį ant Dievo.

Ir štai dabar, praėjus 10 metų po įsimintino įvykio, Coltono tėvai Toddas ir Sonja tvirtai tiki sūnaus pasakojimais apie apsilankymą anapus. Jie išleido knygą apie sūnaus patirtus regėjimus. Berniuko istorija įkvėpė ir kino kūrėjus – visai netrukus pasirodysiantis filmas „Heaven is for Real“ yra pagrįstas Coltono pasakojimais. Tiesa, daugelis kritikų teigia, jog mažamečio kalbos yra ne kas kita kaip vaikystės pramanas.

Tačiau Coltonui tai nė motais – jis tikina niekuomet nenustosiąs pasakoti, ką matė. Paauglys, pasitelkdamas savo patirtį, laiką skiria pokalbiams su mirtinomis ligomis sergančiais vaikais ir tikrame pragare gyvenančiais jų artimaisiais.

„Mano istorija padeda kitiems vaikams suprasti, kad su skausmu kovoti nereikia – danguje jų laukia geresnis gyvenimas. Visuomet sakau, jog nebijau mirti, nes žinau, kad keliausiu į geresnę vietą. Tai taip pat padeda ir šeimoms – jie ima suvokti, kad Jėzaus glėbyje jų vaikas galų gale ras ramybę“, – teigia 14-metis C.Burpas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.