Kauno meras A. Kupčinskas kartais pasijunta lyg Kernavės didikas

Kauno meras Andrius Kupčinskas (39 m.) ir jo bendraamžė žmona Jurgita gali pasipuikuoti net dviem komplektais senovinių apdarų: XIX a. aukštaičių tautiniais ir viduramžių – XVI a. Kernavės didikų stiliaus kostiumais.

Kauno meras A.Kupčinskas ir jo bendraamžė žmona Jurgita gali pasipuikuoti net dviem komplektais senovinių apdarų: XIX a. aukštaičių tautiniais ir viduramžių – XVI a. Kernavės didikų stiliaus kostiumais.
Kauno meras A.Kupčinskas ir jo bendraamžė žmona Jurgita gali pasipuikuoti net dviem komplektais senovinių apdarų: XIX a. aukštaičių tautiniais ir viduramžių – XVI a. Kernavės didikų stiliaus kostiumais.
Daugiau nuotraukų (1)

Daiva Zimblienė

2014-07-02 16:18, atnaujinta 2018-02-12 07:26

Tautinius kostiumus sutuoktiniams prieš šešerius metus, A.Kupčinskui tapus meru, pasiuvo kaunietė dizainerė Gertrūda Kliučinskienė. Viduramžių laikus menančius apdarus pora įsigijo prieš trejus metus, kai Kaunas tapo tarptautinės Hanzos miestų sąjungos nariu.

„Kiekvienas turi kurti šventę ir pasipuošti. Nuo kiekvieno mūsų viskas prasideda.

Išdrįsti vilkėti tautinį kostiumą reikia drąsos. Pastebėjau, kad tautiniu kostiumu įvairiuose renginiuose nevengia pasipuošti tik tie vyrai, kurie šoka ar koncertuoja su tautiniais kolektyvais.

Gal tai nulemia finansiniai dalykai – tautinis kostiumas kainuoja beveik tiek pat, kiek geras paprastas vyriškas kostiumas, tad praktiški vyrai visada pagalvoja, ką geriau rinktis.

Yra ir kita medalio pusė. Tautiniai kostiumai nėra gaminami masiškai ir nepardavinėjami aprangos parduotuvėse, kur gali ateiti, išsirinkti, pasimatuoti ir patikusį įsigyti. Juos reikia individualiai pasisiūti, o tai sukelia papildomų nepatogumų“, – kalbėjo bene vienintelis šalyje miesto meras, dažnai pasipuošiantis tautiniais drabužiais.

Paklaustas, ar tautinis kostiumas gali pakeisti vakarinį apdarą, A.Kupčinskas suabejojo.

Pasak jo, tai priklauso nuo renginio ir jo protokolo.

„Juk kartais užtenka pasipuošti tik kokia tautinio kostiumo detale – juostele, kaklaskare. Tai taip pat sukuria bendrą šventinę nuotaiką“, – sakė A.Kupčinskas.

Tautinius kostiumus turi ir abu jo vaikai: dvylikametis Jokūbas ir aštuonmetė Gertrūda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.