Kas sieja krepšininką L. Kleizą ir mados karalių G. Armani?

Garsusis italų dizaineris dovanų sau išsirinko lietuvių krepšininką. Taip dabar juokaujama Milane. Mat 80-metį švenčiantis stiliaus ir elegancijos diktatorius Giorgio Armani atsisakė prabangių jubiliejinių puotų, tačiau nepagailėjo pinigų, kad jam priklausantis krepšinio klubas „Emporio Armani“ įsigytų aukštaūgį iš Lietuvos Liną Kleizą (29 m.). Mados karalių G.Armani ir krepšininką L.Kleizą skiria pusė amžiaus ir daugiau kaip trisdešimt centimetrų ūgio skirtumas. Tačiau yra dalykų, kurie juos  vienija.

Milane juokaujama, kad garsusis italų dizaineris G.Armani dovanų sau 80-mečio proga išsirinko lietuvių krepšininką L.Kleizą.<br>AP ir G.Šiupario nuotr.
Milane juokaujama, kad garsusis italų dizaineris G.Armani dovanų sau 80-mečio proga išsirinko lietuvių krepšininką L.Kleizą.<br>AP ir G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 25, 2014, 6:55 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 5:39 PM

Apie tai, kad Italijos čempione šįmet tapusi G.Armani ekipa 203 cm ūgio L.Kleizai „Emporio Armani“ klube ateinantį sezoną numato atakų lyderio vaidmenį, buvo pranešta praėjus porai dienų po dizainerio 80-ojo gimtadienio.

Pastarąjį sezoną brangiausiai mokamu Europoje krepšininku vadintas L.Kleiza Milane pakeis komandą palikusį rezultatyviausią Eurolygos žaidėją amerikietį Keithą Langfordą.

Tokį pat titulą lietuvis buvo pelnęs prieš ketverius metus rungtyniaudamas Pirėjo „Olympiakos“ klube.

Milane Lietuvos krepšinio pažiba, kaip L.Kleizą vadina italai, uždirbs 700 tūkstančių eurų (apie 2 milijonus 450 tūkstančių litų) – beveik penkis kartus mažiau negu Stambulo „Fenerbahce“ klube, kuriam atstovavo 2013–2014 metais.

Ten L.Kleiza uždirbo po 275 tūkstančius eurų (apie 962 tūkst. litų) per mėnesį, o jo metų alga sudarė apie 3,3 milijono eurų (per 11 mln. litų). Tačiau jis nepateisino turkų lūkesčių.

Sporto apžvalgininkai teigė, kad lietuvis gali likti be kontrakto, nes jį norinčių ir galinčių įpirkti Eurolygos klubų nėra daug.

Apie tokios vertės kontraktą, kokį turėjo su Stambulo klubu, galės tiktai sapnuoti, o Milano komanda nėra ta vieta, kur ambicingasis lietuvis galėtų save realizuoti.

Tačiau G.Armani todėl ir yra Armani. Jis nesivaiko madų, neklauso komentarų, jam nerūpi išorinis blizgesys. Jis žvelgia giliau ir įžvelgė lietuvio talentą, santūrumą bei eleganciją – savybes, kurias žymusis dizaineris vertina labiausiai, kurios jį patį išgarsino visame pasaulyje ir pelnė jam mados karaliaus etiketę.

„Re Giorgio“ (išvertus iš italų k. – karalius Giorgio). Toks epitetas beveik keturis dešimtmečius lydi paprastumą mėgstantį dizainerį.

Mados karalių G.Armani ir krepšininką L.Kleizą skiria pusė amžiaus ir daugiau kaip trisdešimt centimetrų ūgio skirtumas. Tačiau tai – tik išoriniai dalykai, kurie nė vienam neturi reikšmės. Jiems abiem kitame žmoguje svarbiausia ne išvaizda, bet vidinis grožis.

Mados karalių ir Lietuvos krepšinio asą vienija daugiau dalykų, nei atrodytų iš pažiūros. Abu kasdien aktyviai sportuoja. Linui tai – darbas. Giorgio – giliai įsišaknijęs įprotis.

Nė vienas nepasižymi vakarėlių ir viešo gyvenimo pomėgiu, o laisvalaikį mėgsta leisti ramiai, namuose prie televizoriaus.

Dizainerį ir krepšininką vienija ir meilė motinai bei požiūris į moteris.

Kokia dar gija sieja abu vyrus?

Skeptiškai G.Armani žingsnį įsigyti lietuvį vertinantiems galima tik atšauti, kad per beveik keturiasdešimt metų besitęsiančią karjerą karalius Giorgio neprametė nė vieno „metimo“.

Plačiau apie tai skaitykite šeštadienio „Lietuvos ryto" žurnale „Gyvenimo būdas".

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.