Nuo emigracijos jauną alytiškį sustabdė savanorio darbas

„Niekada nemaniau, kad galėčiau dirbti savanoriu. Iš pradžių mąsčiau: pabūsiu savanoriu porą mėnesių, ir mesiu“, - apie savanorystę Alytaus miesto bendruomenės centre kalbėjo 21 metų Tomas Žuvininkas, prisipažinęs, kad naujoji veikla atvertė naują lapą jo gyvenime.

T.Žuvininkas - vienas aktyviausių savanorių Alytuje.<br>alytusplius.lt nuotr.
T.Žuvininkas - vienas aktyviausių savanorių Alytuje.<br>alytusplius.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Eglė Indrelytė (alytusplius.lt)

2014-09-12 11:01, atnaujinta 2018-02-09 16:20

Jau pusę metų savanoriu dirbantis alytiškis mėgaujasi kiekviena diena. Renginių organizavimas, stalo teniso, tinklinio, kitų sporto varžybų rengimas, miesto bendruomenės centro erdvių priežiūra – Tomas negailėdamas savo jėgų atsiduoda savanorystei.

Alytaus miesto bendruomenės centro jaunimo darbuotojas Egidijus Didžiulis negailėjo gerų žodžių Tomui.

„Šis savanoris buvo vienas tų, kuris buvo pats blogiausias grupėje. Jis bendravimą su kitais nariais dažnai iškeisdavo į rūkymą, neklausė, nesidomėjo“, - kalbėjo E. Didžiulis.

Šiandien jis džiaugiasi, kad Tomas yra vienas pareigingiausių savanorių grupėje, siekiantis tobulėti. „Teigiami rezultatai – akivaizdūs“, - teigė Egidijus.

Tomas, Dainavos pagrindinėje mokykloje baigęs dešimt klasių, mokslus tęsė Alytaus profesinio rengimo centre. Kelerius metus blaškęsis tarp Lietuvos ir užsienio šalių, tikino kol kas savo gyvenimą siejantis su Alytumi.

T. Žuvininkas prisiminė, kad apie Alytaus miesto bendruomenės centrą nebuvo nieko girdėjęs, nors gyvena visai netoliese.

„Apie šį centrą sužinojau Alytaus teritorinėje darbo biržoje. Reikėjo dalyvauti projekte „Pasitikėk savimi“, kuris vyko bendruomenės centre. Pradžioje maniau, kad toks projektas yra nereikalingas, jokios naudos jis neduos. Tačiau dabar projekte norėčiau dalyvauti antrąkart, gaila - negalima“, - sakė T. Žuvininkas.

Alytaus miesto bendruomenės centre nuolat bendraujantis su Egidijumi Didžiuliu, Tomas stipriai pakeitė požiūrį į gyvenimą, o jaunimo darbuotojas Tomui tapo dideliu autoritetu.

„Dabar galėčiau drąsiai teigti, kad jeigu ne Egidijus, manęs greičiausiai čia jau nebūtų. Jis labai padeda, padrąsina“, - kalbėjo T. Žuvininkas.

Jo teigimu, bendravimas su jaunimo darbuotoju jam davė labai daug. „Aš tikrai pasikeičiau“, - neslėpė savanoris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.