Meilės drama senatvėje – giminaičiai nori išskirti senukus

Iki kokio amžiaus giminės turi teisę kištis į tavo asmeninius santykius, nurodinėti, ką mylėti, su kuo tuoktis? Pasirodo, nėra jokios amžiaus ribos. Amerikiečių 96 m. Edith Hill ir 95 m. Eddie Harrisono santuoką užginčijo jų giminaičiai, praneša AP.

E.Hill yra juodaodė, o E.Harrisonas – baltaodis<br>AP nuotr.
E.Hill yra juodaodė, o E.Harrisonas – baltaodis<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 16, 2014, 10:30 AM, atnaujinta Feb 2, 2018, 12:14 PM

E.Hill duktė Rebecca Wright sako tam tikra prasme nesuprantanti viso to šurmulio, kuris kilo dėl jos garbaus amžiaus motinos santuokos. „Visi, kurie nori susituokti, yra šiek tiek silpnapročiai“, - sako ji.

Tačiau nei teismui, nei kai kuriems kitiems giminaičiams taip neatrodo. Ir devyniasdešimtmečių santuokos ateitis kol kas yra labai neaiški.

Susipažino prie loterijos bilietų

Pora draugauja jau daugiau nei dešimtmetį. O susipažino jie lyg Holivudo filme – užmezgė pokalbį stovėdami eilėje prie loterijos bilietų. Jie susituokė šių metų pradžioje, o bažnytinei ceremonijai vadovavo panašaus į jų amžiaus dvasininkas.

„Manau, aš norėjau kompanijos, - sakė E.Hill, aiškindama, kodėl ištekėjo. - Norėjau kažko, kam galėčiau padėti, ir kad kažkas galėtų padėti man. Mes abu vieniši. Mano vyras miręs. Jo žmona mirusi. Mes tapome geriausiais draugais“.

E.Hill anūkė Robin Wright aiškina, kad senolių santykiai kur kas romantiškesni, nei galima susidaryti įspūdį iš garbaus amžiaus nuotakos pasakojimo.

„Juos bet kada galima užtikti besibučiuojančius, - sako ji. - Jie yra įsimylėję. Tikrai įsimylėję“.

Tačiau teisiniu požiūriu jų vestuvės – gana keblus reikalas. Jau prieš keletą metų E.Hill buvo paskelbta teisiškai neveiksnia. Teisėjo požiūriu, jos duktė Rebecca, palaikydama motinos santuoką, kai tuo tarpu jos sesuo santuokai priešinosi, veikė netinkamai, nuveždama motiną tuoktis negavus teismo leidimo.

Keblumai dėl turto

Santuokai prieštaravusios dukters Patricios Barber advokatė teisme aiškino, kad santuoka įvyko be kitų šeimos narių žinios, ir kad ji apsunkins E.Hill turto, tarp kurio – ir 475 tūkst. dolerių vertės nekilnojamasis turtas, dalybas.

„Teisiniu požiūriu E.Harrisonas dabar įgijo teisę į dalį E.Hill turto“, - sakė advokatė. Santuoka taip pat apsunkina klausimą, kas turės rūpintis E.Hill ir kur ji gyvens.

Teisėjas Jamesas Clarkas pripažino, kad santuoka buvo sudaryta netinkamai, tačiau išreiškė susirūpinimą, kad jos nutraukimas E.Hill būtų trauma, kokios ji nenusipelno.

Teisėjas atėmė iš abiejų dukterų senutės globą ir pavedė ją advokatei Jessicai Niesen. Advokatė privalės išsiaiškinti santuokos aplinkybes ir imtis visų priimtinų veiksmų, kad apsaugotų E.Hill interesus.

Nors turės būti išspręsta daugybė klausimų, tiek dėl paveldėjimo, tiek dėl poros gyvenamosios vietos, globėja advokatė mano, kad santuoka turėtų tęstis.

„Nematau priežasties išskirti šios poros, jeigu tai nepadarys jokios žalos“, - sako ji. Kaip vienas iš sprendimų galėtų būti jau po vestuvių pasirašytas susitarimas, kad E.Harrisonas nepaveldės E.Hill turto.

Tačiau jeigu advokatė išsiaiškins, kad santuoka neatitinka E.Hill interesų, ji sieks skyrybų arba santuokos anuliavimo.

Jauni nebūtų galėję susituokti

Duktė R.Wright baiminasi, kad teisininkai visgi gali nutraukti jos motinos santuoką. Ji taip pat yra prieš povestuvinį susitarimą ir sako, kad ši santuoka privalo būti gerbiama, kaip ir bet kuri kita.

Į šią ilgaamžių Romeo ir Džiuljetos istoriją dar daugiau intrigos įneša rasinė aplinkybė – E.Hill yra juodaodė, o E.Harrisonas – baltaodis. Jeigu pora būtų susitikusi 20, 30 ar 40 metų, jie taip pat nebūtų galėję susituokti, nes tuo metu Virdžinijos valstijoje galioję įstatymai draudė santuokas tarp skirtingų rasių.

R.Wright sako peržiūrėjusi Guinnesso pasaulio rekordininkų sąrašus ir padariusi išvadą, kad ši pora gali būti seniausi skirtingų rasių amerikiečiai jaunavedžiai.

Pati E.Hill nesureikšmina nei rasių, nei fakto, kad pusę jos gyvenimo santuoka su Eddie būtų buvusi bet kuriuo atveju neįmanoma.

Šiuo metu senoliai jaunavedžiai gyvena su Rebecca ir jos dukterimi Robin Wright, kuri padeda jais rūpintis.

Pasak Rebeccos, ir patys senukai rūpinasi vienas kitu. Jis prastai girdi, o ji prastai mato. Jie šoka, klausosi muzikos ir eina pasivaikščioti, o tai gerina jų sveikatą. Tokiame amžiuje, pasak dukters, nevalia nuvertinti bendraamžių draugijos svarbos.

„Jie gali kalbėtis apie dalykus, kurių nesupras niekas kitas“, - sako ji.

Eddie džiaugiasi, kad jie su Edith niekada nesipyksta, ir kad tuokdamiesi jie abu puikiai suprato, ką šis žingsnis reiškia.

„Kai tuokiausi pirmą kartą, nežinojau, ką darau, - sako jis. - Man buvo 18. Jai buvo 26. Po dviejų savaičių aš jau norėjau skirtis“.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.