Po gimdymo 17 kg numetusi australė sukėlė audrą „Facebook“

Australė Sally Brouwer socialiniuose tinkluose sukėlė tikrą audrą, paskelbusi savo nuotraukas prieš ir po gimdymo. Trynukus pagimdžiusi moteris tvirtina, kad nėštumas ir gimdymas – ne kliūtis turėti gražią figūrą ir tvirtus raumenis, rašo „Daily Mail“.

S.Brouwer – ne tik trijų vaikų mama, bet ir policininkė, asmeninė trenerė bei fondo, skirto vaikams autistams, direktorė.<br>Facebook nuotr.
S.Brouwer – ne tik trijų vaikų mama, bet ir policininkė, asmeninė trenerė bei fondo, skirto vaikams autistams, direktorė.<br>Facebook nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 19, 2014, 7:40 AM, atnaujinta Jan 30, 2018, 11:41 AM

S.Brouwer per nėštumą priaugo 17 kg, bet po gimdymo visus papildomus kilogramus nesunkiai ištirpdė. Ir tam nereikėjo plušėti sporto salėje ar skirti valandų valandas laiko.

Moteris mankštinosi namuose po valandą šešias dienas per savaitę.

S.Brouwer – ne tik trijų vaikų mama, bet ir policininkė, asmeninė trenerė bei fondo, skirto vaikams autistams, direktorė. Tad ji žino, ką reiškia gyventi nuolat užsiėmus, tačiau kasdien randa laiko po valandą pasimankštinti.

„Tai nėra griežtas fitneso režimas, tai tik mano laikas, skiriamas sau – po valandą per dieną“, – sako ji.

„Aš mėgstu mesti sau iššūkius, mėgstu suaugusių žmonių, kurių interesai panašūs į mano, kompaniją, man patinka nugalėti intensyvaus gyvenimo ritmo sukeliamą stresą ir gerai jaustis“, – pasakoja S.Brouwer.

Moteris per savaitę du kartus po vieną valandą bėgioja, turi du užsiėmimus kaip jogos ir pilateso trenerė ir keturias intensyvias treniruotes.

„Daugumai šių užsiėmimų nereikia jokios įrangos, tai gali būti daroma namuose“, – sako ji.

Dar iki tapdama mama S.Brouwer daug sportavo, dalyvavo triatlono varžybose, vesdavo daug daugiau fitneso užsiėmimų.

„Šiuo metu aš sumažinau savo treniruočių kiekį, bet padidinau intensyvumą, – aiškina ji. – Galiu pasakyti, kad kai kuriose srityse tapau tvirtesnė, kai kuriose – ne“.

S.Brouwer treniruočių pavidalą suteikė ir banaliems namų ruošos darbams, tokiems, kaip išskalbtų drabužių lankstymas ar indų išėmimas iš indaplovės.

Moters sėkmė numetant per nėštumą priaugtus kilogramus socialiniuose tinkluose buvo sutikta ne tik teigiamai – įkėlusi „Facebook“ nuotraukas ji sulaukė ir kritikos bangos.

„Pernelyg liesa, brutali, vyriška“, – pasipylė pagiežingi komentarai. S.Brouwer juokiasi iš tokių, kurie nusiminė, pamatę jos nuotraukas.

„Tai ne mano problema, kad kiti žmonės nesidžiaugia tuo, ką pamatė. Aš laiminga, mano vyras laimingas, mano pasaulis ir toliau sukasi nepriklausomai nuo to, ką kiti galvoja apie tai, kaip aš turėčiau atrodyti“, – sako ji.

Toms moterims, kurios nesidrabsto pavydžiais komentarais, o pačios netingi dirbti, kad po gimdymo atgautų formas, S.Brouwer negaili patarimų. Štai keli iš jų:

1. Į savo treniruotes įtraukite vaikus. Internete galima rasti daug vaizdo įrašų, kaip tai padaryti.

2. Paverskite treniruotėmis kasdieninius namų ruošos darbus: lankstydamos kojines, dėdamos skalbinius į krepšį darykite prisėdimus ar pritūpimus, džiaustydamos drabužius bėgiokite palei skalbinių virvę, gamindamos pietus įsijunkite muziką ir šokite.

3. Anksčiau atsikelkite, neįlįskite į kompiuterį ar televizorių, imkitės darbų.

4. Susiraskite daugiau mamų, kurios nori mankštintis, ir susitikite su jomis vietiniame parke. Pasikeisdamos prižiūrėkite vaikus, kol kitos mankštinasi.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.