Baimė prisipažinti tėvams lesbietę privedė iki savižudybės

Galima būtų manyti, jog vis labiau auganti tolerancija homoseksualizmui leidžia tokiems žmonėms jaustis laisvai ir neslėpti savo pažiūrų. Bet nemažai homoseksualų vis dar bijo prisipažinti, jog tokie yra. Didžiojoje Britanijoje viena paauglė taip bijojo tėvų reakcijos dėl savo pažiūrų, jog nusižudė. Mergina įtarė, jog yra lesbietė, ir manė, kad jos religingi tėvai to tikrai nesuprastų.

14–metė E.Lowe bijojo būti nesuprasta ir tėvų palikta, nes Biblijoje homoseksualizmas yra blogis (asociatyvi nuotr.).<br>123rf.com nuotr.
14–metė E.Lowe bijojo būti nesuprasta ir tėvų palikta, nes Biblijoje homoseksualizmas yra blogis (asociatyvi nuotr.).<br>123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 23, 2015, 9:04 PM, atnaujinta Jan 15, 2018, 5:08 AM

Paskutinė žinutė

14-metė Elizabeth Lowe gyveno Mančesteryje. Prieš pasitraukdama iš gyvenimo mergina išsiuntė SMS žinutę savo draugei: „Būk stipri. Atsiprašau.“ Susijaudinusi draugė informavo apie tai policiją. E.Lowe lavonas buvo rastas dar tą pačią dieną parke. Vienas iš parke augančių medžių buvo paskutinis, prie kurio prisilietė paauglė, nes būtent ten ji pasikorė. Organizme neaptikta nei alkoholio, nei narkotinių medžiagų.

Buvo apklaustos nusižudžiusiosios pažįstamos. Paauglės patvirtino, jog Lizzie (nes taip ją vadindavo) turėjo problemų dėl savo lytinės orientacijos. Pasakojo girdėjusios, jog ji jautiesi išdavusi Dievą. Bijojo ir tėvų reakcijos, kurie yra krikščioniškų pažiūrų. Bijojo būti nesuprasta ir tėvų palikta, nes Biblijoje homoseksualizmas yra blogis.

Tėvų komentaras

Kai mirusios paauglės baimės bei paslaptys buvo atskleistos, tėvai nutarė pasisakyti šiuo klausimu.

„Mūsų dukra buvo normali ir, kaip mums atrodė, laiminga mergina. Nebuvo jokių ženklų, kurie rodytų, jog ji dėl kažko nerimauja. Ji buvo subrendusi labiau nei kiti jos bendraamžiai, žinojo, ko nori, ir turėjo savo nuomonę. Niekada nepasipasakojo, jog jaučia nerimą, o juo labiau išgyvena depresiją. Viską atiduotumėm už tai, kad būtų prisipažinusi, nes mes visaip kaip ją palaikytumėm. Jaučiamės beviltiškai,“ – sakė paauglės tėvai.

Prokuroras, kuris nagrinėjo šią situaciją, tikino, jog Elizabeth buvo inteligentiška jauna mergina, kuriai gerai sekėsi mokykloje, bet nelabai sekėsi pažinti savo prigimtį bei išgyventi nelengvą paauglystės laikotarpį. Juk ji nedrįso pasipasakoti tėvams. Jeigu būtų buvę kitokie santykiai – šiandien ši paauglė dar gyventų. Manote, jog tėvai taip kalba tik „įvykus faktui“ ? Yra pavyzdžių, kai tėvai atstumdavo savo vaikus, kurie yra homoseksualūs. Galbūt mergina girdėjo jų negatyvus komentarus apie „mylinčius kitaip“. 

Parengė Sabina Adamovič

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.