Dainininkės E. Sašenko kelią nutiesė vaikystės rekordas

Džiazo ir popmuzikos atlikėja Evelina Sašenko (27 m.) vaikystėje šešiskart tapo konkurso „Dainų dainelė“ laureate. Šie laimėjimai jai garantavo Lietuvos rekordą – E.Sašenko yra daugiausia kartų laimėjusi prestižinį vaikų ir moksleivių televizijos konkursą „Dainų dainelė“. Rašo „Lietuvos ryto“ priedas „Gyvenimo būdas“.

E.Sašenko balsas atvėrė jai kelius ne tik į koncertų sales, televizijos dainų projektus, bet ir į „Euroviziją“.<br>D.Umbraso nuotr.
E.Sašenko balsas atvėrė jai kelius ne tik į koncertų sales, televizijos dainų projektus, bet ir į „Euroviziją“.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ligita Valonytė („Lietuvos rytas“)

2015-01-28 06:08, atnaujinta 2018-01-14 21:32

E.Sašenko pirmąsyk konkurso laureato diplomą pelnė būdama penkerių metų, o šeštą kartą šiuos laurus iškovojo sulaukusi septynioliktojo gimtadienio.

Nuo mažens į sceną žengusi Evelina įgavo pasitikėjimo ir patirties. „Ne kiekvienas vaikas tuo metu galėjo dainuoti Lietuvos operos ir baleto teatro scenoje – man tai buvo didžiulis postūmis dainuoti ir neužmigti ant laurų. „Dainų dainelė" tuomet buvo stiprus konkursas, dalyvaudavo daug vaikų“, – apie savo rekordą pasakojo E.Sašenko, kurią „Dainų dainelės“ konkursui daug metų rengė jos tėvas, Trakų rajono Rūdiškių gimnazijos muzikos mokytojas Vladimiras Sašenka.

Prie E.Sašenko laimėjimų prisidėjo ir jos močiutė siuvėja Vaclava, kūrusi anūkei sceninius drabužius.

Šis rekordas nulėmė Evelinos pasirinkimą – ji Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje studijavo džiazo vokalą. E.Sašenko balsas atvėrė jai kelius ne tik į koncertų sales, televizijos dainų projektus, bet ir į „Euroviziją“. 2011 metais „Eurovizijos“ dainų konkurso finale Diuseldorfe (Vokietija) Lietuvos atstovė iš 25 pretendentų užėmė 19-ąją vietą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: R. Žemaitaitis sulaužė priesaiką – ar gali kandidatuoti?