Čiuožėjai A.Sereikaitei nuo treniruočių laiko lieka tik picoms

Europos greitojo čiuožimo trumpuoju taku pirmenybėse Olandijoje bronzos medalį iškovojusi Agnė Sereikaitė (20 m.) neturėjo laiko ilgai džiaugtis naujuoju sporto trofėjumi. Sugrįžusi į Dresdeną Vokietijoje ji nuo ryto iki vakaro pačiūžomis raižo ledą ir rengiasi naujiems startams. Lietuvė net neturi laiko pasigaminti valgio, o per pertraukas tarp treniruočių užsuka kur nors sukirsti itališkos picos ar makaronų.

Greitasis čiuožimas apvertė Agnės gyvenimą – ji negalėjo kasdien eiti į pamokas, kaip daro daugelis jos bendraamžių.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
Greitasis čiuožimas apvertė Agnės gyvenimą – ji negalėjo kasdien eiti į pamokas, kaip daro daugelis jos bendraamžių.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
Daugiau nuotraukų (1)

Ligita Valonytė („Lietuvos rytas“)

2015-02-09 09:40, atnaujinta 2018-01-13 18:36

Sausio pabaigoje A.Sereikaitė perrašė Lietuvos žiemos sporto istoriją – tapo pirmąja šalies greitojo čiuožimo atstove, laimėjusia medalį tokio rango varžybose. Lietuvė Europos greitojo čiuožimo pirmenybėse iškovojo bronzą 1000 m rungtyje, rašo „Lietuvos ryto“ šeštadienio žurnalas „Gyvenimo būdas“.

„Medalis man reiškia tai, kad treniruojuosi teisinga kryptimi. Tai mane paskatino siekti dar didesnių pergalių“, – tvirtino su bronzos apdovanojimu iš Olandijos į Vokietiją sugrįžusi A.Sereikaitė.

Į gimtąjį Vilnių Agnė nė neužsuko, nes nenorėjo praleisti treniruočių Dresdene. Sportininkė įpratusi laikytis griežtos dienotvarkės lyg kariuomenėje ir nenuklysti į šalį.

„Kiekvieną dieną – ta pati nuobodi rutina. Keliuosi septintą valandą ryto, pusryčiauju, lekiu į treniruotę. Po to – pietūs, treniruotė, vakarienė ir miegas. Sekmadienis yra laisvadienis, bet Vokietijoje tą dieną visos parduotuvės uždarytos, todėl man tai dažniausia būna jėgų atgavimo ir visiško poilsio diena“, – pasakojo dvidešimtmetė.

Prie tokios rutinos sportininkė pripratusi, nes norint siekti aukštų rezultatų kitaip ir nebūtų įmanoma gyventi.

„Viskas turi būti subalansuota – treniruotės, poilsis ir maistas. Sporto ir poilsio režimą kontroliuoja treneris, o maistą renkuosi pati. Kartais ką nors ruošiu, bet dažniausiai užsuku kur nors pavalgyti. Labiausiai patinka itališka virtuvė“, – patikino čiuožėja.

Vakarėlių, diskotekų ar šėliojimų su draugais iki paryčių Agnės gyvenime nebuvo, nes ji nuo dešimties metų Vilniuje lankė greitojo čiuožimo treniruotes. Sulaukusi šešioliktojo gimtadienio lietuvė autobusu išvyko treniruotis į Čekiją.

Treniruojant čekui Jarmilui Hruzai čiuožėjai pavyko tapti pasaulio jaunimo vicečempione 2012-aisiais Australijoje ir laimėti Europos jaunimo taurę.

Pernai olimpinėse žaidynėse debiutavusi A.Sereikaitė užėmė 16-ąją vietą 1500 m rungtyje – tai buvo aukščiausia vieta tarp visų Sočyje startavusių mūsų šalies sportininkų.

Tačiau Agnė juto, kad galėjo pasirodyti ir geriau, todėl nutarė keisti trenerį.

Lietuvė pakėlė sparnus į Vokietiją – dabar Dresdene ją treniruoja bulgaras Miroslavas Bojadzijevas.

Bet labiausiai Agnė jaučiasi dėkinga savo motinai, kuri vienturtę dukterį nuo mažens skatino sportuoti – norėjo, kad ji būtų sveika, judri ir užsigrūdinusi.

„Ir dabar ji visada mane palaiko, kartu su manimi džiaugiasi pergalėmis“, – užsiminė A.Sereikaitė, kurios mama tapo didžiausia greitojo čiuožimo aistruole. O juk viskas prasidėjo nuo smagios pramogos.

Keli A.Sereikaitės giminaičiai Vilniaus prekybos ir pramogų centro „Akropolis“ čiuožykloje lankė čiuožimo pamokas. Agnė nutarė prisidėti prie jų. Šis pomėgis ją ir atvedė į didįjį sportą.

„Po kiek laiko paprastas ledo ritulio pačiūžas pakeitė greitajam čiuožimui skirtos aštriabriaunės, iškovojau pirmąjį medalį.

Taip ir užsikabinau už greitojo čiuožimo trumpuoju taku“, – pasakojo Lietuvą garsinanti sportininkė.

Greitasis čiuožimas iš esmės apvertė Agnės gyvenimą – ji negalėjo kasdien eiti į pamokas, kaip daro daugelis jos bendraamžių.

„Išvykusi iš Lietuvos, neturėdama kito pasirinkimo, buvau priversta pakeisti mokyklą ir mokytis nuotoliniu būdu Vilniaus Ozo gimnazijoje, ją ir baigiau“, – sakė A.Sereikaitė.

Agnė tapo Lietuvos sporto universiteto laisvąja klausytoja, bet viliasi, kad naujais mokslo metais pradės studijuoti rimčiau.

Treniruotėms daug dėmesio skirianti A.Sereikaitė nusitaikė į treniravimo sistemų studijas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.