Atsiskyrėliai prisiekė negrįžti į civilizuotą pasaulį

Norvegas Ingebridas Findebottenas prieš dešimt metų gyveno netoli Oslo, kur su žmona turėjo savo degalinę. Tačiau vyrui įkyrėjo nuolatinis stresas ir gyvenimo tempas. Jis pardavė verslą ir pasitraukė į atokią senelio sodybą fjorde. Jiedu su žmona yra vieninteliai registruoti Finnafjordo gyventojai. Rojaus kampelyje jie įkūrė kuklius svečių namus ir priima ramybės bei gamtos išsiilgusius norvegus. Atsiskyrėliai prisipažino, kad jei galės, niekada negrįš į civilizuotą pasaulį.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 11, 2015, 5:56 PM, atnaujinta Jan 13, 2018, 11:33 AM

„Norėjome kitokio gyvenimo. Miestuose – vien stresas. Mums tai nepatiko. Norėjome pabandyti kažką kitą“, – pasakojo į 55-uosius žengiantis vyras.

Jei jis nori pasivažinėti dviračiu, jis gali taip ir padaryti. Jo niekas nevaržo. Tą patį gali daryti ir jo svečiai. Vieni žuvauja, kiti važinėja dviračiu, treti skaito ir atsipalaiduoja.

Gamta čia – nuostabi. Man patinka vakarinė Norvegijos pakrantė“, – fjordo grožiu iki šiol žavisi N.Ingebridas.

Apie trisdešimt metų medinėje troboje niekas negyveno. Vėliau į ją atsikėlė norvegų pora ir ėmė viską atstatinėti. „Labai tuo didžiuojuosi. Dabar jau dešimt metų, kaip atkuriame šią vietą“, – pasakojo norvegas.

Jam malonu matyti žmones, kurie žvelgdami į apylinkių grožį pravirksta. „Jei tik galėsiu, niekada nepaliksiu šios vietos“, – tikino vyras.

Pagal wearehumanstories.com parengė Sigita Purytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.