Mokyklos gražuolis į išleistuves pakvietė neįgalią merginą

Vidurinės mokyklos amerikietiško futbolo komandos žvaigždė dalyvavo išleistuvių vakarėlyje kartu su Dauno sindromu sergančia mergina, nes jie taip susitarė dar 4 klasėje.

B.Moserį ir M.Lapkowicz dar nuo antros klasės sieja ypatingas ryšys. Negi tai, kad Mary serga Dauno sindromu nepakenkė jų draugystei.
B.Moserį ir M.Lapkowicz dar nuo antros klasės sieja ypatingas ryšys. Negi tai, kad Mary serga Dauno sindromu nepakenkė jų draugystei.
B.Moserį ir M.Lapkowicz dar nuo antros klasės sieja ypatingas ryšys. Negi tai, kad Mary serga Dauno sindromu nepakenkė jų draugystei.<br>„Facebook“ nuotr.
B.Moserį ir M.Lapkowicz dar nuo antros klasės sieja ypatingas ryšys. Negi tai, kad Mary serga Dauno sindromu nepakenkė jų draugystei.<br>„Facebook“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

May 22, 2015, 6:59 PM, atnaujinta Nov 27, 2017, 6:57 AM

Beną Moserį ir Mary Lapkowicz dar nuo antros klasės sieja ypatingas ryšys. Negi tai, kad Mary serga Dauno sindromu nepakenkė jų draugystei.

Dabar Benas yra vidurinės mokyklos amerikietiško futbolo komandos žvaigždė. Tačiau į mokyklos išleistuvių vakarėlį jis pakvietė ne kokią nors mokyklos gražuolę, kaip paprastai rodoma filmuose, bet Dauno sindromu sergančią Mary, nes dar 4 klasėje jiedu susitarė, kad į šią šventę eis kartu.

„Dauguma mokyklinio amžiaus vaikų nenorėtų bendrauti su mano seserimi Mary, ar galvotų, kad ji keista, nes ji serga Dauno sindromu. Tik ne Benas“, – taip apie šią situaciją savo „Facebook“ paskyroje parašė Mary brolis Tomas Lapokwiczius.

Beno mama Lisa Moser interneto portalui „BuzzFeed News“ papasakojo, kad jos sūnus su Marry trejus metus mokėsi toje pačioje pradinės mokyklos klasėje.

„Benas klasėje visada buvo energingas vaikas ir visada rūpindavosi Mary, stengdavosi ją įtraukti į visus žaidimus,“ – pasakojo Beno mama.

4 klasėje Benas pažadėjo Mary, kad tuomet, kai jie bus pakankamai suaugę, jis su ja eis į išleistuvių vakarėlį.

Kaip prisiminė L.Moser, jos sūnus jai pasakė, kad ruošiasi ateityje į išleistuves eiti su Mary, pamatęs savo vyresnį pusbrolį besiruošiantį šokiams. Tada mamos jis pasiteiravo, ar tokie vaikai eina į išleistuves. L.Moser jam atsakė, kad taip, jeigu tik kas nors juos pakviečia eiti kartu. Tada Benas mamai pareiškė, kad į išleistuvių vakarėlį kada nors jis vesis Mary.

Nors vėliau vaikystės draugai mokėsi skirtingose Pensilvanijos (JAV) mokyklose, bet pernai susitiko, kai jų mokyklų komandos žaidė viena prieš kitą futbolo varžybose, rašo portalas „Patriot-News“.

Benas prisiminė Mary duotą pažadą ir nutarė ją maloniai nustebinti, pakviesdamas į išleistuvių šventę.

Mary teigė, kad ji buvo laiminga ir kartu nustebusi, kai Benas ją pakvietė į išleistuvių vakarėlį.

„Ruošiausi ten eiti su draugais“, – sakė mergina.

Praėjusią savaitę pora pasipuošė ir sudalyvavo išleistuvių vakarėlyje Mary mokykloje. Šiame renginyje pamatyti Beną ir Mary atėjo net ir jų 4 klasės mokytoja Tracey Spogli. Vėliau portalui „BuzzFeed News“ mokytoja teigė, kad ji yra „išties palaiminta“, nes galėjo stebėti augančius Beną ir Mary.

„Benas visada rūpindavosi Mary, stengdavosi užtikrinti, kad ji visada šypsotųsi ir būtų laiminga, – prisiminė T. Spogli. – Aš į Mary kreipdavausi „Mažoji Mary saulelė“, nes ji klasėje daugiausiai šypsodavosi“.

Mary brolis rašė, kad dėl Beno poelgio Mary veidą vėl nutvieskė šypsena, o pačiam broliui tai sugrąžino tikėjimą žmonių gerumu.

L.Moser teigė, kad ji visada mokė savo vaikus „visų pirma pagalvoti apie kitus, nuoširdžiai mylėti ir ginti savo įsitikinimus“.

„Mano širdis prisipildo meilės, kai matau, kaip Benas ir Mary pasakoja savo draugystės istoriją“, – džiaugėsi Beno mama.

Ji sakė, kad jos sūnus vos spėja skaityti visų straipsnių apie save ir gūžiasi nuo staiga jį užklupusio didžiulio žiniasklaidos dėmesio.

„Jeigu paklausite Beno apie tai, jis atsakys, kad nieko ypatingo nepadarė, – teigė vaikino mama. – Vienintelis dalykas, kurio mes vis dar tikimės, kad su Mary susisiektų Nickas Jonasas, nes tai jos mėgstamiausias muzikantas“.

Parengė Giedrė Balčiūtė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.