Makiažo meistrė atskleidė, ką reiškia dirbti su įžymybėmis

Tomą Kisieliūtę dažnai galima pamatyti Lietuvos dizainerių kolekcijų pristatymų užkulisiuose pudruojančią manekenes, o vėliau besilinksminančią Lietuvos elito vakarėliuose, kur tarp žmonių nepastebėti jos neįmanoma – smulki tatuiruota baltaplaukė žurnalų puslapiuose vis atsiduria tarp stilingiausių vakarėlių svečių. Makiažą Toma darė ne vienai žinomai Lietuvos žvaigždei, tačiau mergina tikina – kuo žymesnis žmogus, tuo jis paprastesnis.

Makiažo meistrė T.Kisieliūtė.<br>Panskliautas nuotr.
Makiažo meistrė T.Kisieliūtė.<br>Panskliautas nuotr.
T.Kisieliūtė (dešinėje)<br>T.Bauro nuotr.
T.Kisieliūtė (dešinėje)<br>T.Bauro nuotr.
T.Kisieliūtė (dešinėje)<br>T.Bauro nuotr.
T.Kisieliūtė (dešinėje)<br>T.Bauro nuotr.
Makiažo meistrė T.Kisieliūtė.<br>Panskliautas nuotr.
Makiažo meistrė T.Kisieliūtė.<br>Panskliautas nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Panskliautas.lt

2015-07-11 16:57, atnaujinta 2017-10-26 18:43

Dar tik ieško karjeros laiptų

Iš Panevėžio rajono Ramygalos miestelio kilusi 26 metų makiažo meistrė T.Kisieliūtė, kokiam vakarėlyje bebūtų, vis patraukia fotografų dėmesį. Nuotraukos su šia jauna moterimi dažnai puikuojasi žurnaluose, stilingiausiųjų vakaro svečių rubrikoje.

Fotografų ir kitų žmonių dėmesį T.Kisieliūtė traukia spalvota povo plunksnos tatuiruote per visą nugarą, taip pat tatuiruotėmis numarginta plaštaka, dekoltė sritis. O kur dar stilingi drabužiai, aksesuarai, kuriuos ji pati ir kuria.

Neseniai su radijo stoties laidos vedėja, modeliu Gabriele Martirosianaite jos sukūrė išskirtinių diržų ir kitų odinių aksesuarų liniją moterims „Oh! Skin“, dar pašnekovė dirba dizainere „Elise Henri“ klasikinių drabužių kompanijoje ir yra visažistė Karolinos Taraškevič „Carolina make-up studio“ makiažo studijoje.

Pastarojoje mergina gražina Lietuvos dizainerių kolekcijas pristatančias manekenes, moko dažytis.

Tačiau ramygalietė savo veiklos nesureikšmina. Ji tikina, kad nuolat siekia tobulybės, todėl mano dar nepradėjusi kopti tikrais karjeros laiptais.

„Dar net karjeros laiptinės nepriėjau“, – juokėsi T.Kisieliūtė.

Nuėjo netrumpą mokslo kelią

Makiažo meistrės darbo subtilybes T.Kisieliūtė stebėjo nuo vaikystės – Ramygaloje gyvenanti jos mama Džeirana Kisielienė yra ir medikė, ir kosmetologė.

T.Kisieliūtė mokėsi ir Panevėžio dailės mokykloje, todėl būtent dailę ji ir norėjo studijuoti, tik ne Lietuvoje, o Islandijoje, kur tuo metu dirbo jos tėtis Vladas Kisielius.

Vis dėlto mergina neįstojo, kur svajojo. Pasak jos, į Islandijos dailės akademiją susidaro didelės spūstys, ten vyksta rimti atrankos konkursai. Kartais patys islandai net penkerius metus bando savo laimę.

Tuomet ji nutarė metus pagyventi toje šalyje ir vėliau bandyti dar kartą. Per tą laiką įsidarbino padavėja kavinėje. Iš pradžių su klientais kalbėjusi angliškai, vėliau ji greitai pramoko ir islandų kalbos.

Tuomet T.Kisieliūtė pamatė skelbimą laikraštyje, kad vietinėje grožio akademijoje organizuojami makiažo meistrių kursai. Jie buvo mokami ir gana nepigūs. Kursai vyko pusę metų, keturis kartus per savaitę.

Pabaigusi juos mergina įstojo į Islandijos spalvos ir stiliaus akademiją, kur baigė stilistiką.

Po poros metų T.Kisieliūtė grįžo į Lietuvą ir nusprendė stoti į Dailės akademiją. Čia ji buvo įtraukta pirma sąrašuose ir pateko į tekstilės studijas.

Tačiau mokslai tuo nesibaigė – įgijusi tekstilės bakalaurą, dabar mergina kremta magistro mokslus.

„Davinčių“ laikai baigėsi

„Visada domėjausi drabužiais, dizainu, bet tekstilės specialybė daug įvairesnė. Juk būtent tekstilininkai kurdami audinius diktuoja visas madas. Be to, man niekas nepasakė, kad baigusi tekstilę aš negalėsiu tapyti“, – aiškino T.Kisieliūtė.

Pasak jos, tekstilės studijose mokomasi visko apie audimo stakles, gobeleno audimą, akademinio piešimo, tapybos, grafikos pagrindų.

Studijuodama mergina viename žurnale perskaitė straipsnį apie profesionalią makiažo meistrę K.Taraškevič. Moteris pasakojo apie save, karjerą, makiažo studijos įkūrimą.

„Man patiko jos požiūris, kad šiais laikais žmogus nieko negali padaryti vienas, viskam reikia komandos. Aš esu tokios pat nuomonės: vienišų genijų „davinčių“ laikai pasibaigė, reikia užsispyrusių žmonių, išmanančių savo sritį“, – pasakojo T.Kisieliūtė.

Sutapus požiūriui į gyvenimą, pašnekovė parašė laišką K.Taraškevič, ši netrukus pakvietė kartu grimuoti Gyčio Ivanausko šokio spektaklio „Fobijos“ aktorių.

Taip dvi makiažo meistrės susidraugavo ir pradėjo dirbti kartu.

Pačios meistrės kosmetinė skurdi

Dabar T.Kisieliūtės veikla makiažo studijoje išsiplėtė iki to, kad ji makiažo paslapčių moko kitus žmones – dėsto makiažo istoriją, kuri yra neatsiejama nuo kostiumų ir istorinių įvykių.

Dar ramygalietė kitus moko grimo, piešimo ant kūno ir preciziškų dalykų – lūpų, akių kontūrų paryškinimo.

Tačiau kitų veidus gražinanti T.Kisieliūtė juokiasi, kad jos pačios kosmetinė itin skurdi.

„Jeigu pamatytų kas nors mano kosmetinę, pagalvotų, kad aš nuobodi bibliotekininkė, tegu jos neįsižeidžia. Joje – tik blakstienų tušas, pudra ir lūpų blizgis“, – sakė ramygalietė.

Dirba su garsiausiais šalies dizaineriais

Mados pristatymų užkulisiuose būnanti T.Kisieliūtė sako, kad tai yra juodas darbas ir visi ten dirba lyg konvejeryje. Makiažo meistrių ten būna apie dešimt, modelių – mažiausiai 35.

Ramygalietė pasakojo, kad tokiuose renginiuose tenka dirbti jų vadinamosiomis „stotelėmis“: viena meistrė dažo kūną, kita antakius, trečia – blakstienas ir panašiai. Pasak pašnekovės, tik tuomet būna pasiekiamas greičiausias ir geriausias rezultatas.

T.Kisieliūtė grimavo Liutauro Salasevičiaus „Miesto raganų“, Agnės Kuzmickaitės, „Inži“ mados namų savininkės Ingridos Žitkuvienės, Juozo Statkevičiaus kolekcijas pristačiusias manekenes.

„Kuo įžymesnis žmogus, tuo jis malonesnis, pasitiki mano darbu, tiesiog atsiduoda į rankas. O kitos žvaigždutės, sužibusios tik vienam kartui ir neaišku dėl ko, būna labai įnoringos“, – apie užkulisius pasakojo T.Kisieliūtė.

Save laiko kūrėja, ne verslininke

Vis dėlto net ir įnoringoms ponioms T.Kisieliūtė visą laiką bando paaiškinti, kad jų norai kartais prasilenkia su realybe.

Makiažas gali pakeisti veidą kardinaliai. Bet jeigu klientė atneša man kokios juodaodės dainininkės su visai kitokiais nei jos veido bruožais nuotrauką, pasakau, kad geriau tegul ji eina pas plastikos chirurgą“, – teigė T.Kisieliūtė.

Kai ramygalietė pavargsta nuo makiažų, žmonių, sakė pasiimanti laisvą savaitę ir atiduodanti save drabužių eskizų, aksesuarų kūrybai.

Juo labiau kad odinių aksesuarų „Oh! Skin“ vardu rūpinasi tik ji ir G.Martirosianaitė. O rūpintis yra kuo: reikia atrašyti klientams, vykdyti užsakymus, supakuoti, pristatyti prekes.

Šio naujo prekės ženklo idėja kilo tuomet, kai T.Kisieliūtė pasigamino odinį diržą ir juo susižavėjo tituluota gražuolė G.Martirosianaitė. Pastaroji pasiūlė kažką daryti kartu.

„Aš esu kūrėja, ne verslininkė. Viena prekės ženklo tikrai nebūčiau įkūrusi“, – aiškino ramygalietė.

Kas šįmet madinga?

T.Kisieliūtė „Panevėžio ryto“ skaitytojams sutiko trumpai apibūdinti šių metų vasaros aprangos ir makiažo madas.

„Ryškiausia šios vasaros tendencija – ciklameno, tai yra ryškiai rožinės, spalvos lūpos, 1970-ųjų mada drabužiuose, šukuosenose, makiaže. Drabužius patariu rinktis švelnių pastelinių spalvų“, – sakė makiažo meistrė.

Vis dėlto T.Kisieliūtė žmonėms pataria ne vaikytis madų, o turėti savo stilių.

„Tai, kas yra gražu žurnaluose, televizijoje, tinka tik standartinėms moterims – aukštoms ir lieknoms. Jeigu norite atrodyti stilingai, turite atsižvelgti į savo figūrą. Nėra netinkamos veido formos, blogos figūros ar netinkamo plaukų ilgio ar spalvos. Tiesiog yra netinkami drabužiai ar makiažas“, – aiškino makiažo meistrė.

Pati T.Kisieliūtė sakė madų nesivaikanti. Tik šįmet ji nesusilaikė ir nusipirko madingas plačias trumpas kelnes, vadinamas sijonkelnėmis.

Senatvėje išskirtinė nebus

Į Ramygalą artimųjų aplankyti vis grįžtančią T.Kisieliūtę neseniai močiutė pasitiko klausdama, ar dar pas anūkę yra neištatuiruotos kūno vietos. T.Kisieliūtė juokėsi, kad ji nė pati negali suskaičiuoti, kiek turi tatuiruočių. Pirmoji atsirado vos sulaukus pilnametystės.

Labiausiai visų dėmesį traukia didelė spalvota povo plunksna per visą ramygalietės nugarą.

„Gyvenu vieną kartą ir nežinau, kiek ilgai, todėl negaliu sau kažko neleisti. Dažnai kiti manęs klausia, ar aš pagalvoju, kaip atrodysiu sena.

Bet aš gal ir nesulauksiu senatvės, o jeigu ir sulauksiu, būsiu tokia raukšlėta ir baisi, kad jau niekas nebepagadins viso vaizdo“, – juokėsi ramygalietė.

Dar ji tikino, kad dabar daugelis turi tatuiruočių, todėl, pasenus dabartinei kartai, visi paplūdimyje bus vienodi.

Milijonas – džiaugsme

Ta pati močiutė T.Kisieliūtei kartą yra pasakiusi, kad jeigu ji nori būti laiminga gyvenime, tegul prie nieko neprisiriša.

Mergina svarsto, kad galbūt todėl ir yra vieniša. Antrą pusę ji turėjo, tačiau vėliau išsiskyrė jų gyvenimo siekiai ir teko patraukti skirtingais keliais.

„Gyvenu viena ir turiu daug veiklos. Todėl atsirado ir sava buitis, į kurią nebenoriu įsileisti kitų žmonių. Ir kuo toliau, tuo darosi sunkiau tai padaryti“, – sakė mergina.

Iš visų savo veiklų T.Kisieliūtė sakė daug neuždirbanti. Pinigų jai užtenka pramogoms ir pragyvenimui. Bet, palyginus su tuo, kiek jai tenka dirbti, mergina sakė ne kartą pagalvojusi, kurgi jos tas užsidirbtas milijonas.

„Turbūt tas milijonas ir yra tai, kad aš džiaugiuosi, ką darau. Daug pažįstamų yra nepatenkinti savo darbais, bet visiškai nieko nekeičia. Nesuprantu jų, juk gyvenimas per daug trumpas, kad darytum jame kažką per prievartą. Juo labiau kad dirbti reikės visą gyvenimą, todėl svarbu, kad darbas teiktų malonumą“, – sakė T.Kisieliūtė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.