Vilniaus keistuolio S.Urniežiaus dukra maištauja kaip ir tėvas

Kunigaikščiu Vildaugu save vadinančio ir Vilniaus senamiesčio simboliu tapusio Stasio Urniežiaus (58 m.) dukters – aktorės Gabijos Urniežiūtės (23 m.), kaip ir tėvo, neįsprausi į tradicinius rėmus. Nuo paauglystės ji – maištininkė: vietoj pamokų mokėsi kurti filmus, domėjosi antgamtinėmis jėgomis ir mėnesiui buvo pabėgusi į Paryžių. Dabar menininkės polėkį palaiko mylimasis aktorius Ainis Storpirštis (29 m.), su kuriuo ji kuria interneto serialą, šoka tango ir puoselėja grafų kultūrą. O labiausiai Gabija trokšta sukurti filmą apie tėvą.

Aktorė G.Urniežiūtė nori sukurti filmą apie Vilniaus senamiesčio simboliu tapusį savo tėvą S.Urniežių.<br>T.Bauro nuotr.
Aktorė G.Urniežiūtė nori sukurti filmą apie Vilniaus senamiesčio simboliu tapusį savo tėvą S.Urniežių.<br>T.Bauro nuotr.
Nuo vaikystės maištaujančios G.Urniežiūtės neįkiši į jokius rėmus.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Nuo vaikystės maištaujančios G.Urniežiūtės neįkiši į jokius rėmus.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Rūta Peršonytė, „Lietuvos rytas“

Aug 28, 2015, 4:37 PM, atnaujinta Oct 18, 2017, 11:18 AM

Tamsiaplaukės smulkutės Gabijos veide giliai įspaustos rudos akys veria kiaurai.

Kalbėdama ji cituoja perskaitytų knygų ištraukas, filosofuoja apie gyvenimo vingrybes, nebijo savo kitoniškumo, stebina mistišku požiūriu į kasdienybę.

G.Urniežiūtė pasidžiaugė, kad jos gyvenimo tėkmė įgavo naują pagreitį.

„Su bendraminčiais bandome drąsiai svajoti. Ką sumanau, tą ir įgyvendinu. Jau galvoju, kad netrukus pusryčiams valgysiu drakono kiaušinius ir gyvatės odą“, – taip vaizdingai G.Urniežiūtė pasakė esanti pasaulio, o ne tik Lietuvos pilietė.

– Ar įmanoma pragyventi iš aktorystės? Daugelis skundžiasi, kad ši profesija negarantuoja sočios duonos.

– Aktorius visada gali dirbti darbus, kurie bus pelningi. Kai filmavausi seriale „Moterų laimė“, labai gerai gyvenau. Pastarąjį pusmetį nieko neužsidirbu, tad mane išlaiko. Kartais aplanko jausmas, kad lankau teatro būrelį.

– Kas jus išlaiko?

– Visi. Tiek mano pažadėtasis, tiek tėvai, tiek buvę mokytojai. Pavyzdžiui, buvusi klasės auklėtoja perka mano šuniui ėdalą.

– Buvusi auklėtoja pašeria jūsų šunį, o kas jums parūpina maisto?

– Mano pažadėtasis.

– Kodėl savo mylimąjį Ainį vadinate pažadėtuoju?

– Taip kalba mano intuicija. Davidas Lynchas knygoje „Pagauti didžiąją žuvį“ tikina, kad ir kūryba, ir gyvenimas remiasi intuicija. Ir tai nėra koks nors abstraktus dalykas, o emocijų ir intelekto sąjunga. Aš bandau šia formule vadovautis.

– Ar paauglystėje buvote didelė maištininkė?

– Paauglystėje aš beveik nelankiau mokyklos, todėl mokslo metų pabaigoje visus vadovėlius iškaldavau atmintinai per tris dienas ir eidavau atsiskaityti.

Kai neidavau į mokyklą, užsiimdavau labai įdomia veikla. Operos ir baleto teatre vaidindavau masinėse scenose. Man parašydavo atleidimo raštelį, kad vaidinu spektaklyje.

Bet vis tiek turėdavau atsiskaityti, nes būdavau praleidusi apie 70 procentų pamokų. Atradau bendruomenes, kurios man buvo įdomios.

Tik gimnazijoje subūrėme grupelę bendraminčių. Turėjome labai gerą klasės auklėtoją, kuri mus skatino būti asmenybėmis.

Visą pokalbį skaitykite dienraščio „Lietuvos rytas“ šeštadienio žurnale „Gyvenimo būdas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar jau aiškūs „Eurovizijos“ favoritai?