16-metė parodė, kaip ekstazio tabletė suluošino jos gyvenimą

Ekstazio tabletė amžiams suluošino jaunos merginos gyvenimą.<br>Socialinių tinklų nuotr./Stop kadras
Ekstazio tabletė amžiams suluošino jaunos merginos gyvenimą.<br>Socialinių tinklų nuotr./Stop kadras
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 10, 2015, 2:37 PM, atnaujinta Oct 16, 2017, 1:18 PM

Koma, sunkūs smegenų pažeidimai ir gyvenimas invalido vežimėlyje – tokią kainą 16-metė britė Amy Thomson sumokėjo už trankų vakarėlį, kurio metu susigundė ekstazio tablete. Iš mirties gniaužtų išsivadavusi paauglė, veikiausiai, jau niekuomet nebebus tokia, kokia buvo.

„Štai, kokią žalą gali padaryti viena maža tabletė“, – rašoma prie socialiniuose tinkluose plintančio vaizdo įrašo, kuriame nufilmuota po komos atsigaunanti Amy. Merginos šeima vaizdo įrašą paviešino siekdami parodyti, kokias negrįžtamas pasekmes turi narkotinių medžiagų vartojimas.

Kadaise guvi ir energinga mergina vos per vieną vakarą sugriovė savo gyvenimą. Neatsispyrusi draugų įtakai ji suvartojo ekstazio tabletę. Netrukus suklupo. Į reanimaciją atgabentos Amy būklė buvo kritinė.

Kelios savaitės, per kurias mergina buvo ištikta komos, pamažu žlugdė artimųjų viltis. Laimė, vieną dieną mergina suspaudė motinos Tricios ranką.

„Manau, kad Amy pabudimas iš komos prilygsta laimėjimui loterijoje“, – sakė T.Thomson. Moteris džiaugiasi, kad medikams pavyko ištraukti dukrą iš mirties nasrų.

Ilgas reabilitacijos laikotarpis taip pat davė vaisių – Amy pamažu juda, stengiasi rišliai dėlioti sakinius. Medikai ir artimieji tikisi, jog terapija bus sėkminga ir ateityje paauglė galės džiaugtis normaliu gyvenimu.

O artimieji, savo ruožtu, retoriškai klausia: „Ar dėl keleto valandų nereikšmingų linksmybių verta rizikuoti savo ateitimi ir gyvybe?“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.