Tragedija: lietuvių atostogos Londone baigėsi kūdikio mirtimi

Penktadienio rytas buvo tragiškas lietuvių šeimai Deimantei ir Ričardui Bičkauskams. Moteris su penkių mėnesių mergyte vos savaitei nuvyko pas vyrą pasisvečiuoti, tačiau atostogos baigėsi mirtimi – ankstų rytą namuose užgeso jų penkių mėnesių dukrytės Ugnės gyvybė. Mergaitės mirties priežastis kol kas nenustatyta – pasak artimųjų, mama staiga pastebėjo, kad ji nekvėpuoja.

Mama Deimantė su dukrele Ugne.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Mama Deimantė su dukrele Ugne.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Mama Deimantė su dukrele Ugne.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Mama Deimantė su dukrele Ugne.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Gerda Morozovienė

Oct 26, 2015, 11:12 AM, atnaujinta Oct 7, 2017, 8:08 PM

Mažylei negalėjo padėti nei namuose darytas širdies masažas, nei profesionali medikų pagalba ligoninėje. Spėjama, kad mergaitė galėjo paspringti arba uždusti dėl galvos laikymo. Tikslią mirties priežastį dar nustatys ekspertai.

Išplito pagalbos šauksmas

Jau tą pačią dieną internete išplito artimų šeimos bičiulių pagalbos šauksmas, kuriam neliko abejingos tiek Anglijos, tiek Lietuvos bendruomenės. Graudi žinutė, kuria tūkstančiai žmonių dalijosi socialiniuose tinkluose, sujaudino visus. Geros valios žmonės suskubo aukoti, kad mergaitės kūnelis būtų pervežtas į Lietuvą.

Žinutėje buvo rašoma: „Sveiki visi, kreipiuosi į jus su labai dideliu prašymu padėt sunkią akimirką. Viena lietuvių šeima neteko 5 mėnesių dukrytės, mergytei sustojo širdutė, reikia kūnelį pargabenti iš Anglijos į Lietuvą, o tai kainuoja apie 4000 svarų, tai nėra maži pinigai. Galbūt neliksit svetimai, bet kartu įsiasmeninant tam ir padėsit surinkti pinigėlius, kad mergytė būtų palaidota gimtoje šalyje. Prašau jūsų padėkim jiems, tokia netektis... Perverskite, jei galit, bent kažkiek į jos sąskaitą ir prisidėkite prie gero darbo pasaulio nelabai mačiusiai mergaitei, kurios vardas Ugnytė.“

Artimieji teigė, kad prašoma aukoti suma nėra tiksli ir galutinė, mat yra daugybė išlaidų, susijusių su vaiko kūnelio pargabenimu. Toks pranešimas kartu su nurodyta mamos sąskaita akimirksniu apskriejo socialinius tinklus, tačiau sukėlė ir įtarimų – buvo manančių, kad toks pagalbos šauksmas gali būti manipuliacija ir noras pasipelnyti žmonių gerumu. 

Pakomentavo mergaitės mama

Tačiau sekmadienio vakarą mirusios mergaitės mama Deimantė išsklaidė neaiškumus savo asmeniniame profilyje padėkojusi už gautas aukas. „Noriu padėkoti visiems, kurie šią sunkią akimirką esą su mumis, ačiū visiems, kurie aukoja pinigėlius... atsiprašau visų, kuriems nespėju atrašyti“, – rašė D.Bičkauskienė kartu su vyru auginanti dar du vaikus.

Ši istorija sujaudino daugelio širdis. Pagalbos prašymui neliko abejingi tiek paprasti Anglijoje ir Lietuvoje gyvenantys žmonės, tiek ir žinomi žmonės. Graudžia žinute dalijosi dainininkas Merūnas Vitulskis, TV laidų vedėja Gerda Stiklickienė ir kiti pramogų pasaulio atstovai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.