Jaunystės draugės ieškojusią moterį pasiekė košmariška žinia

Zarasuose gyvenanti 52 m. Audronė Lamanauskienė troško surasti savo jaunystės laikų draugę, su kuria keliai išsiskyrė prieš daugiau kaip 20 metų. Moteriai nedavė ramybės mintis, kaip ir kur dabar jos draugė gyvena, ji vis svajojo susėsti kartu ir prisiminti gražiausias savo jaunystės dienas, kuomet abi kartu dirbo Lentvario kilimų fabrike ir buvo neišskiriamos nei darbe, nei laisvalaikiu.

Šviesiaplaukės Danos jau nėra tarp gyvųjų.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Šviesiaplaukės Danos jau nėra tarp gyvųjų.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 22, 2016, 3:44 PM, atnaujinta May 18, 2017, 2:24 AM

Tuo pačiu moteris norėjo atsiprašyti savo draugės, jausdamasi, kad galbūt dėl jos kaltės nutrūko graži draugystė – viskas baigėsi, kai ji ištekėjo, išsikraustė į kitą Lietuvos pakraštį, susilaukė vaikų ir pasinėrė į šeimos rūpesčius. Tuo tarpu draugė buvo vieniša.

Paskelbus pagalbos šauksmą portale lrytas.lt, Audronė netruko sulaukti žinių apie ieškomą draugę Daną Žielytę. Deja, jos nebuvo tokios, kaip ji tikėjosi.

Net keletas Audronės draugę pažinojusių žmonių pranešė, kad jos jau 6 metai nebėra gyvųjų tarpe. Dar daugiau – panašu, kad ji pati pakėlė prieš save ranką.

Nepaisant liūdnos žinios, Audronė jaučiasi labai dėkinga portalui lrytas.lt už pagalbą ieškant Danos. Nors su ja jau nebepavyks susitikti, moteris sulaukė žinios iš kitos kartu fabrike dirbusios draugės, Alinos.

Ši kartu su Dana taip pat šoko Audronės vestuvėse. Alina su Dana bendravo iki pat jos mirties ir viską papasakojo.

„Pasakojo, kad mirtis buvo labai netikėta. Atrodė, kad viskas gerai, Dana ir butą buvo susiremontavusi, gerą darbą turėjo, nei jokių skolų, nei paskolų. Tikrai gerai gyveno, bet buvo labai užsidariusi. Jaunystėje tokia nebuvo, buvo bendraujanti. Ji taip ir neištekėjo“, – graudinosi Audronė.

Alina tebegyvena Trakų rajone, prie Vievio, ir nori atgaivinti draugystę. Moterys ketina susitikti ir kartu aplankyti Danos kapą Šilutėje, kur ji atgulė šalia tėvo.

„Su Alina tikrai bendrausim. Tokios situacijos priverčia suprasti, kaip svarbu branginti žmones, kol jie dar yra šalia“, – sakė Audronė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.