Lietuvę vedęs kamerūnietis rėžė, ką galvoja apie žmonos tėvynę

Vilniuje įsikūręs futbolo treneris kamerūnietis Serge’as Tatiefangas (29 m.) su lietuve žmona Emilija Tatiefang (27 m.) kalba ispaniškai, su dukromis – gimtąja prancūzų kalba, darbo reikalus tvarko rusiškai, o parduotuvėje mėsos ir duonos prašo lietuviškai.

Vilniuje įsikūręs futbolo treneris kamerūnietis Serge’as Tatiefangas (29 m.) su lietuve žmona Emilija Tatiefang (27 m.) kalba ispaniškai<br>D.Umbraso nuotr.
Vilniuje įsikūręs futbolo treneris kamerūnietis Serge’as Tatiefangas (29 m.) su lietuve žmona Emilija Tatiefang (27 m.) kalba ispaniškai<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

Sep 9, 2016, 6:02 PM, atnaujinta May 13, 2017, 2:16 PM

Kamerūnietis pamilo vilnietę

Prieš šešerius metus S.Tatiefangas atvyko žaisti futbolo į Gargždų komandą „Banga“.

Nors su klubu pasirašė vienų metų sutartį, manė, jog po pusmečio išvyks į kitą šalį. Vis dėlto šeši mėnesiai Lietuvoje virto jau šešeriais metais.

Iš Centrinės Afrikos valstybės Kamerūno kilęs S.Tatiefangas vedė vilnietę Emiliją, susilaukė dviejų dukrų Kamilos (2,5 m.) ir Andrejos (1 m.).

Tačiau futbolininko karjerą jam teko nutraukti, mat prieš keletą metų patyrė kojos traumą ir dabar dar šlubuoja. Dabar vyras mėgina atsigauti po dar vienos prieš kelis mėnesius atliktos operacijos.

„Norėčiau pasveikti ir toliau mėgautis gyvenimu. Visuose dalykuose ieškau gerosios pusės.

Lietuviai turi daug negatyvumo – tai yra jūsų kraujyje, tokia jūsų istorija.

Bet naujos kartos neturėtų taip gyventi. Esu laimingas ten, kur esu. Šiandien – Lietuvoje. Man čia patinka“, – su šypsena kalbėjo Vilniuje gyvenantis kamerūnietis.

Tik sintetinė futbolo stadionų žolė ir lietuviškos žiemos jam kelia stresą.

Tad šeima ieško išeičių – praėjusią žiemą praleido Meksikoje, prieš kelerius metus gyveno Ispanijoje.

Serge’o žmona juokėsi, kad kai būna Lietuvoje, ją turbūt labiau išvargina vyro skundai dėl šalčio, nei jį – šaltis.

„Kadangi esu iš karštos šalies, energijos gaunu tik iš saulės. Vasarą aš būnu aktyvus, o žiemą – kaip meška“, – rusiškai paaiškino Serge’as ir užsikvatojo.

Nori, kad sutuoktinis kalbėtų lietuviškai

Prieš 8 metus S.Tatiefangas žaidė Rusijoje. Bet ten tikrosios žiemos nepatyrė, mat šaltuoju metu vykdavo treniruotis į Turkiją, Ispaniją arba Kiprą. Komanda jam buvo paskyrusi rusų kalbos mokytoją, tad šią kalbą kamerūnietis moka puikiai.

Kai atvyko į Lietuvą, iš pradžių vyras turėjo didelį norą išmokti ir mūsų kalbą. Tačiau visi su juo bendravo rusiškai, net anglų kalbos retai prireikdavo, tad poreikis mokytis lietuviškų žodžių neaugo.

Vis dėlto Emilija norėtų, kad jos sutuoktinis išmoktų lietuvių kalbą. Pirmiausia dėl augančių dukterų. Dabar su jomis Serge’as kalba prancūziškai, o žmona – lietuviškai. Tarpusavyje lietuvė su kamerūniečiu bendrauja ispanų kalba.

Ispaniškai laisvai šnekėti Emiliją išmokė Serge’as. Moteriai ši kalba lengviausia pasaulyje – ją lietuvė perkando per kelis mėnesius. Dabar ji mėgina mokytis vyro gimtosios prancūzų kalbos – ją girdi dažnai.

Kartais kamerūnietis „Skype“ programa prancūziškai prakalba po kelias valandas. Jis skambina po pasaulį išsibarsčiusiems penkiems savo broliams.

Serge’o tėvai gyvena Kamerūne. Šių metų gruodį arba kitų sausį futbolininkas pirmą kartą savo žmoną lietuvę su dukromis ketina nusivežti jų aplankyti. Seneliai dar nėra matę anūkių.

Tatiefangų šeima pripratusi keliauti.

Prieš porą metų jie gyveno Ispanijos mieste Valensijoje. Grįžo į Lietuvą dėl to, kad Serg’as norėjo išsilaikyti UEFA B lygio trenerio licenciją.

Dabar kamerūnietis toliau kelia futbolo trenerio kvalifikaciją Kaune esančioje Nacionalinėje futbolo akademijoje.

Kitais metais jis gaus UEFA A lygio trenerio licenciją. Taip pat jis dirba treneriu Rygos „Skonto FC“ futbolo komandoje ir futbolininkų agentu.

***

Visą straipsnį skaitykite šeštadienio „Lietuvos ryto“ priede „Gyvenimo būdas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.