Už užsieniečio ištekėjusi solistė iš Lietuvos gyvena lyg pasakoje

Marta Lukošiūtė-Matalon (36 m.) daugiau laiko praleidžia užsienyje negu gimtojoje Lietuvoje, nes jos gyvenimą iš esmės pakeitė prieš 11 mėnesių užklupusi meilė. Operos solistė pastaruoju metu daugiau keliauja negu pasirodo scenoje. „Dabar tiesiog atėjo toks metas, kai mėgaujuosi gyvenimu“, – pasakojo neseniai iš Maldyvų grįžusi M.Lukošiūtė-Matalon.

M.Lukošiūtė-Matalon su sutuoktiniu N.Matalonu medaus mėnesiu rugsėjo pabaigoje mėgavosi Maldyvuose.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
M.Lukošiūtė-Matalon su sutuoktiniu N.Matalonu medaus mėnesiu rugsėjo pabaigoje mėgavosi Maldyvuose.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
Vieną dieną Martai maudantis vandenyne prie kojų priplaukė rykliukas.
Vieną dieną Martai maudantis vandenyne prie kojų priplaukė rykliukas.
Dainininkė M.Lukošiūtė-Matalon išgarsėjo televizijos projekte „Triumfo arka“.<br>LR archyvo nuotr.
Dainininkė M.Lukošiūtė-Matalon išgarsėjo televizijos projekte „Triumfo arka“.<br>LR archyvo nuotr.
M.Lukošiūtė-Matalon su sutuoktiniu N.Matalonu medaus mėnesiu rugsėjo pabaigoje mėgavosi Maldyvuose.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
M.Lukošiūtė-Matalon su sutuoktiniu N.Matalonu medaus mėnesiu rugsėjo pabaigoje mėgavosi Maldyvuose.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Ligita Valonytė („Lietuvos rytas“)

Oct 23, 2016, 8:59 AM, atnaujinta May 10, 2017, 9:16 AM

Antverpenas Belgijoje tapo antraisiais M.Lukošiūtės-Matalon namais, kuriuose ji pusketvirto mėnesio šeimos židinį kursto su žydų kilmės verslininku Niru Matalonu.

„Žinau, kad Antverpene įsikūriau laikinai. Visur galima pritapti, bet širdžiai mielesnė Lietuva. Šiaip sau Antverpeno gyventi nebūčiau pasirinkusi, jeigu ne vyro darbas. Šiame mieste daug kalbančių olandiškai, šiek tiek – prancūziškai.

Kadangi nemoku olandų kalbos, o mano prancūzų kalbos žinios menkos, sudėtinga bendrauti. Be to, trūksta saulės, žmonių būdas šaltesnis nei tėvynėje. Lietuvoje šilčiau, draugiškesni žmonės“, – palygino Marta.

Ištekėjo Graikijoje

Tačiau jau dabar pora svarsto, kad po pusantrų metų persikels į vyro tėvynę Izraelį. Niras norėtų būti arčiau savo artimųjų, gyventi šiltesnio klimato šalyje nei dabar.

Paskui sutuoktinį keliautų ir žmona, juolab jie prieš 11 mėnesių susipažino ne kur nors kitur, o Tel Avive. Ir nuo to laiko prasidėjo Martos kelionės aplink pasaulį!

Pora susitikinėjo įvairiuose Europos miestuose, atostogavo Azijoje. Prieš akis jų laukia dar daug kitų kraštų.

Vaikystę Vilniaus rajone, Nemenčinėje, praleidusi Marta net nesapnavo, kad suaugus jos gyvenimas klostysis kaip princesės, žinoma, sutikus savąjį princą.

Nors deimantų logistikos įmonės Antverpene vadovas N.Matalonas šiek tiek užtruko ieškodamas mylimosios, dabar jo ir operos solistės, išgarsėjusios televizijos projekte „Triumfo arka“, M.Lukošiūtės-Matalon gyvenimas – pasakiškas.

Vasarą Graikijai priklausančioje Idros saloje už pasiturinčio užsieniečio ištekėjusi lietuvė retai užsuka į gimtąjį kraštą.

Po vestuvių gimtinėje ji su vyru viešėjo vos porą savaičių, nes jo laukė darbai Belgijoje, o vėliau – poros medaus mėnuo Maldyvuose.

Nors per pastarąjį pusmetį operos solistė Lietuvoje surengė vos kelis koncertus, didelio noro veržtis į sceną neturėjo.

„Nenorėčiau, kad žmonės manytų, jog ištekėjau ir aptingau.

Tikrai ruošiuosi savo balsu pradžiuginti rimtosios muzikos mėgėjus, nors nemažai laiko ilsėjausi nuo scenos.

Šių metų pradžioje aš savo kruvinu darbu patekau į operos „Don Karlas“ pastatymą ir netrukus patyriau nokautą, kai mane pastūmė šalin.

Nebeturėjau net noro dainuoti. Tuomet atrodė, kad visas gyvenimas griuvo. Dabar pailsėjau, atsigavau ir galiu tęsti savo kelią“, – apie patirtą karjeros nesėkmę užsiminė sopranas M.Lukošiūtė-Matalon.

Medaus mėnuo – Maldyvuose

Nesėkmės kartėlis netrukus nublanko prieš meilės jėgą, kuri Martą bloškė į Niro glėbį. Vasarą atšokę vestuves jaunavedžiai spalio pradžioje grįžo pasimėgavę medaus mėnesiu Maldyvuose.

Iki tol Marta nebuvo atostogavusi Maldyvuose, todėl sutuoktinio parinkta povestuvinė kelionė į Indijos vandenyno skalaujamą salų valstybę lietuvei atvėrė reto grožio pasaulį.

„Nuostabi vieta – dangus atrodė taip žemai, kad, regis, jį galėtum rankomis pasiekti. O vandens žydrumas – užburiantis“, – įspūdžiais dalijosi M.Lukošiūtė-Matalon.

Jaunavedžiai aštuonias dienas buvo įsikūrę viloje ant vandenyno kranto, tad gyveno gamtos ritmu.

Vaikštinėdami balto smėlio paplūdimiu Marta ir Niras grožėjosi vėžliais, o po vandeniu – įvairiaspalvėmis žuvimis, koralais.

Atostogoms netrūko ir aštraus prieskonio, kurį suteikė pro vilą praplaukęs trijų metrų ryklys.

Bet M.Lukošiūtė-Matalon po to maudynių vandenyne neatsižadėjo: „Ryklys nepuolė žmonių, todėl vėliau maudžiausi ir nardžiau. O vieną dieną maudantis priplaukė prie kojų rykliukas. Jis neatrodė bailus, o didieji rykliai, jeigu sujudi vandenyje, staigiai sprunka šalin.“

Lietuvė įsitikinusi, kad į Maldyvus reikėtų vykti ne aštuonioms, o penkioms dienoms, nes ilgesnį laiką poilsis ten prailgsta.

„Aštuonių dienų buvo truputį per daug, nes salą galima pėsčiomis pereiti per kokias septynias minutes. Visur – vien vilos.

Todėl pora pirmiau namuose užsidariusi turėtų pasitikrinti, ar gali tiek laiko išbūti kartu, tuomet patartina ten vykti.

O jeigu negali drauge ištverti, geriau jau nevykti. Maldyvuose aš pasijutau kaip negyvenamoje saloje, nes poilsiautojų nelabai daug“, – pasakojo moteris.

Jaunavedžiams nebuvo sunku vienodu ritmu leisti atostogas, bet paskutines porą dienų jie lyg susitarę vienas kito juokais klausdavo: „Vėl valgyti? Vėl nardyti?“

Bet grįžus iš Maldyvų į Belgiją Marta lyg su liūdesiu balse apgailestavo, kad medaus mėnuo baigėsi – juk buvo taip malonu dviese laiką leisti ten, kur šilta, o akys raibsta nuo gamtos grožio.

Bet po to juodu vėl susiruošė į šiluma alsuojančią šalį – Graikiją. Sutuoktiniai viešėjo Tino saloje pas draugus. Marta ir Niras vestuves šventė Idros saloje, Tino sala – visai kitokia.

Ji išsiskiria daugybe šventyklų, ko nepamatytum kitur. Nors saloje yra apie 5 tūkstančius gyventojų, cerkvių stūkso tūkstantis. Tai viena religingiausių Graikijos salų, todėl ir gatvėse dažnai galima sutikti dvasininkų.

Nebebus kaip voveraitė rate

Keliaudama su sutuoktiniu operos solistė atvertė naują gyvenimo puslapį, į kurį rašo savo įspūdžius, patirtį.

„Sukūrusi šeimą neketinu vien keliauti, bet nesiruošiu vėl tapti voveraite, bėgančia uždarame rate. Iki tol aš, kaip ir dažnas atlikėjas, sukausi ratu, o tai niekur toli nevedė“, – gyvenimo vertybes pastaruoju metu persvarstė M.Lukošiūtė-Matalon.

Bet neseniai Martą apėmė savotiškas kaltės jausmas dėl to, kad ji per dažnai keliauja. Nors vyras jai suteikia tokią galimybę, jos širdis trokšta dainuoti.

Iki tol ji irgi keliavo, bet tos vietos buvo susijusios su mokymais, stažuotėmis. Operos solistė meistriškumo sėmėsi Italijoje, Vokietijoje, Austrijoje, Estijoje, jos išvykos nebuvo susijusios su atostogomis.

„Atostogų sau nelabai leisdavau ne dėl to, kad negalėjau. Tuo metu pirmenybę teikiau profesinei veiklai, o dabar viskas pasikeitė – reikia ir pailsėti, ir pasimėgauti gyvenimu.

Tuomet atsiranda daugiau įkvėpimo ir dirbti. Gyvenimas truputį pristabdė karjerą, bet davė kitokių galimybių. Per tą laiką buvo koncertų, palaikau formą. Taip nebus, kad nedainuosiu. Ištekėjusi profesijos neišsižadėjau“, – tvirtino pašnekovė.

Šiuo metu M.Lukošiūtė-Matalon nėra susisaisčiusi su jokiu teatru, mat įsikūrusi Belgijoje ji neieškojo darbo.

„Išvykus svetur būtų naivu tikėtis, kad iškart pasiūlys darbą. Tačiau aš dirbu savarankiškai, kad susikurčiau dainavimo ateitį“, – pasakojo atlikėja.

Prieš 11 mėnesių, kai Niras ir Marta susipažino, abu tapo nesustabdomais keliautojais. Juodu suskaičiavo, kad nuo draugystės pradžios, nors nepraėjo nė metų, susiruošė į 12 kelionių.

Kelionių sąrašą spalio pabaigoje papildys Didžioji Britanija – Marta su sutuoktiniu į Londoną vyks švęsti jo gimtadienio.

Kokią sukaktį minės vyras, žmona neatskleidė: „Pasirinkusi vyresnį sutuoktinį neretai dėl to sulaukiu tėvynainių piktų replikų.

Jeigu jis būtų už mane gerokai jaunesnis, irgi visiems būtų blogai. Jei būčiau neištekėjusi, taip pat lietuviams neįtikčiau.“

Po to iki vasario pora ketina ištverti be kelionių, o tuomet planuoja atostogas Šri Lankoje.

„Kad žmonės gali gyventi visavertiškai, supratau tada, kai susitikome su Niru.

Iki tol aš gyvenau įsikibusi savo specialybės, tad man buvo labai sveika patirti tokį atsivertimą“, – džiaugsmingai prisipažino M.Lukošiūtė-Matalon.

Po vestuvių – mintys ir apie kūdikį

M.Lukošiūtė-Matalon su būsimuoju vyru Niru susipažino Tel Avive, kai pernai lapkričio viduryje su Lietuvos operos ir baleto teatru vyko gastrolių.

Lemtingas sutapimas nutiko tuomet, kai lietuvių atlikėjai ir iš Belgijos atvykęs verslininkas apsistojo tame pačiame Tel Avivo viešbutyje. Jame įsikūręs N.Matalonas lankė savo motiną, kuri gulėjo ligoninėje.

„Niras mane keletą dienų stebėjo restorane, po to kartu pusryčiavome. Pirmą pažinties dieną jis iškart pasakė, ko nori – vesti mane. Mane tai sužavėjo. Jeigu jis nebūtų taip tiksliai išdėstęs savo ketinimų, gal dabar ir nebūtume kartu“, – apie netikėtą pažintį pasakojo atlikėja.

Nors verslininkas norėjo vakare lietuvę pakviesti į pasimatymą, ji atsakė, kad dainuos spektaklyje. Įsimylėjėlis susirado, kur visa tai vyks, ir atsiuntė Martai gėlių.

Po pažinties Izraelyje Niras ne kartą viešėjo Lietuvoje. Žiemą juodu susitikinėjo Prahoje, Paryžiuje, pavasarį atostogavo Samujaus saloje Tailande.

Po septynių mėnesių draugystės pora susituokė. N.Matalonui tai jau antra santuoka. Iš pirmos santuokos jis turi 23 metų sūnų ir 28 metų dukterį.

Operos solistė ir jos sutuoktinis norėtų susilaukti atžalos. „Nuo draugystės pradžios su vyru kalbėjomės apie šeimos pagausėjimą. Nors nesu labai jauna, tikimės stebuklo“, – tvirtino moteris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.