Realybės šou porą radusi stilistė mėgaujasi kolegos draugija

Bendramoksliai Joringis Šatas (22 m.) ir Viktorija Šaulytė (22 m.) daug laiko praleidžia kartu, tačiau nėra pora. Kauno Vytauto Didžiojo universiteto studentai, pasivadinę kūrybiniu duetu „ŠaŠa“, surado gerą nišą savo veiklai – garsioms moterims pataria stiliaus klausimais ir papildo drabužių spintas.

Bendramoksliai Joringis Šatas (22 m.) ir Viktorija Šaulytė (22 m.) daug laiko praleidžia kartu, tačiau nėra pora.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Bendramoksliai Joringis Šatas (22 m.) ir Viktorija Šaulytė (22 m.) daug laiko praleidžia kartu, tačiau nėra pora.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ligita Valonytė („Lietuvos rytas“)

Dec 20, 2016, 2:31 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 9:35 PM

Stilistai V.Šaulytė ir J.Šatas išmėgino jėgas skirtinguose televizijos projektuose, kurie jiems dovanojo naudingų pažinčių.

2015-aisiais televizijos šou „Aš – stilistas!“ nugalėtoju tapęs J.Šatas turėjo galimybę pusmetį padirbėti vieno prekybos centro stilistu.

Šįmet dalyvaudama realybės šou „2 Barai. Gyvenimas greitkelyje“ V.Šaulytė įsimylėjo šio projekto nugalėtoją, pasaulio kikbokso čempioną Julių Mocką (26 m.). Poros draugystė tęsiasi ir pasibaigus realybės šou.

Tačiau dėl šios meilės istorijos neiširo Viktorijos su Joringiu duetas – juos tvirtai susaistė bendras darbas ir studijos.

Stilistai Vytauto Didžiojo universiteto ketvirtame kurse kremta kūrybinių industrijų studijas ir ateinantį pavasarį gins bakalauro diplomus.

Bet dabar J.Šatas ir V.Šaulytė turi iš ko valgyti duoną – pataria klientėms, kaip pasipuošti einant į renginius, kokių apdarų atsisakyti, kokiais papildyti spintą.

– Sukūrėte prekės ženklą „ŠaŠa“, bet ar esate pasiuvę drabužių?

Joringis: Kadangi patys nemokame piešti ir siūti, savo idėja pasidalijame su komanda. Modeliuotoja tą idėją nubraižo ant lapo, siuvėja pasiuva.

Tai tik keli vienetiniai darbai, bet ketiname augti ir išleisti kolekciją. Visa kolekcija suruošta popieriaus lapuose, bet dar turime pribręsti. Tikimės, kad per pusantrų metų ji išvys dienos šviesą.

Viktorija: Vienetinius drabužius siuvame, jei atsiranda klientė, arba sau.

„ŠaŠa“ kūrybos sukneles pati vilkėjau muzikiniuose bei kino apdovanojimuose – M.A.M.A. ir Sidabrinės gervės, kad parodyčiau, ką kuriame.

– Praėjusios Sidabrinės gervės apdovanojimuose jūsų sukurtomis suknelėmis pasipuošė ne viena viešnia. Ar tuo metu ir išmušė jūsų sėkmės valanda?

Joringis: Suknelės siūtos specialiai šiai progai, todėl į jas daug kas atkreipė dėmesį.

O mūsų kūrybos ambasadore tapo televizijos laidų vedėja Vaida Skaisgirė, vilkėjusi klasikinę raudoną suknelę su prisegamu šleifu. Nuėmus šleifą, suknelę galima apsivilkti kita proga, nes ji pasikeičia. Vaidai išskirtinę suknelę siuvome ir M.A.M.A. apdovanojimams. Ji tapo mūsų nuolatine kliente.

Viktorija: Klientės dažniau nori patarimų nei kiekvienam renginiui siūdintis naujus rūbus. Siūdintis – per brangu, todėl stilisto paslauga daug patrauklesnė.

– Kuris jūsų kūrėjas, o kuris – idėjų pardavėjas?

Viktorija: Aš labiau veiklos organizatorė, Joringis – idėjinis žmogus. Tačiau nubrėžti ribą labai sunku, nes dažniausiai abu susėdame ir gvildename idėjas.

Joringis: Kai sujungiame vienas kito idėjas, būna geriausias variantas. Juk mūsų skoniai panašūs.

– Ar garsios moterys vis dar guodžiasi, kad neturi kuo apsirengti?

Joringis: Tai visų moterų problema. (Juokiasi.) Bet kai esame pasikviečiami atlikti spintos revizijos, atvėrus duris krinta apdarai.

Viktorija: Didžiausia bėda – klientės turi daug drabužių, bet bijo juos derinti, sukurti skirtingus stilius.

Joringis: Viena klientė mums parašė, kad turi mažai apdarų, ir paprašė juos peržiūrėti. Nuvykę į namus išvydome ant sofos daugybę drabužių. Iškart nesupratau, dėl ko ji mus kvietė.

Bet vėliau paaiškėjo, kad prie vieno sijono ji visada vilkti tam tikrą palaidinę, o kelnes derina su tuo pačiu megztiniu. Aš sudėjau daug skirtingų derinių su tuo pačiu sijonu ir ji apsidžiaugė, kad nė vieno apdaro neprivertėme atsisakyti.

Dažnai klientai klaidingai mano, kad ateisime tvarkyti jų spintos ir pusę drabužių išmesime, liepsime eiti pirkti brangių naujų ir dėl to teks išleisti nemažai pinigų.

Bet mums nei šilta, nei šalta, ar klientė nusipirks drabužį iš garsių mados namų, ar iš paprastos parduotuvės.

Viktorija: Mūsų tikslas – parodyti, kaip galima derinti skirtingus stilius, tarkime, klasiką ir sportinį. Todėl neraginame ko nors išmesti į šiukšlių dėžę.

Joringis: Pasitaikė atvejis, kai klientei pasiūliau atsisakyti poros drabužių, nes jie buvo ne tik nebemadingi, bet ir nudėvėti. Tos moters vyras stebėjo, kaip dirbame, ir pripažino: „Tikėjausi, kad pradėsite visus apdarus mėtyti ir reikės išleisti tūkstančius eurų, kad viską iš naujo susipirktume.“

Pasiūliau moteriai kartu nuvažiuoti į parduotuvę, jai išrinkau vieną porą batų. Pamokiau, kaip derinti drabužius. Ir po savaitės ji parašė žinutę: „Darbe sulaukiau daug komplimentų dėl naujų rūbų.“

Tai buvo ne nauji drabužiai, o seni, sukeisti vietomis. Tačiau visiems pasirodė kaip nauji.

– Kokio amžiaus moterys prašo peržiūrėti spintas?

Joringis: Dažniausiai 25–40 metų. Nors mums atrodo, kad jaunos moterys turėtų nusimanyti, kaip dera stilingai rengtis, kai įsijauti į kito žmogaus gyvenimą, tampa akivaizdu, jog ne viskas paprasta.

Juk ne visi išmano ir matematikos veiksmus, kurie suprantami daugeliui.

Gali būti, kad moterys parduotuvėse pasiklysta, nes jose – daugybė drabužių ir sunku rasti tinkamą.

Viktorija: Dažnai žmogus nori pritarimo arba patarimo, nuomonės iš šalies. Ne visos klientės turi su kuo pasitarti, o taip svarbu žinoti, kaip drabužis atrodo iš šalies.

– Ar prieš išeidami iš namų rytą ilgai galvojate, ką apsivilksite?

Joringis: Rytą mėgstu ilgiau pamiegoti, todėl mane mieste galima dažnai pamatyti vilkintį sportinio stiliaus drabužius.

Viktorija: Aš taip pat rengiuosi sportiškai – dažnai reikia skubėti, nešti maišus su drabužiais. Man apranga turi būti patogi.

– Kada susipažinote?

Joringis: Prieš prasidedant studijoms buvo surengtas būsimų kurso draugų susipažinimo vakarėlis. Jame neužsibuvau, nes nepatiko. Bet gatvėje mane užkalbino Viktorija.

Viktorija: Jam sušukau: „Jori, mes būsime vienoje grupėje.“

Joringis: Nustebau, kad mane mergina pašaukė naktį. Pasikalbėję pajutome, lyg būtume pažįstami gerokai anksčiau.

Nuo to karto tapome neišskiriami. Nesame nė sykio susipykę, netrankome durimis.

Negalėčiau net įsivaizduoti, kad mūsų draugystė nutrūktų. Mes turime vienas kitą – to palinkėčiau ir kitiems žmonėms, nes tuo metu pradedi vertinti, kad svarbiau ne principai, o draugystė.

Neįsivaizduoju, su kokiu kitu žmogumi, jei ne Viktorija, galėčiau taip gerai sutarti.

Viktorija: Mūsų charakteriai šiek tiek skirtingi, todėl vienas kitą papildome.

Joringis: Aš – bjauresnė pusė, ji – ta geroji, kuri viską užglaisto. (Juokiasi.)

– Bet gyvenime judu netapote pora. Viktorija, ar mylimasis neprieštarauja, kad daug laiko leidžiate su Joringiu?

Viktorija: Į realybės šou nėjau ieškoti antrosios pusės, ten jos ir nesitikėjau sutikti. Bet niekada negali žinoti, kaip viskas pasisuks.

Joringis: Aš mėgstu vienatvę. Man dažnai reikia ramybės, noriu pabūti su savo mintimis.

Viktorija: Tu – ne vienišas. Juk ir aš šalia tavęs esu.

Joringis: Dabar neturiu nei laiko, nei noro ko nors ieškoti.

Viktorija: Viena – turėti artimą draugą, visai kas kita – mylimąjį. Julius neprieštarauja mano ir Joringio draugystei ir čia nėra jokios konkurencijos.

Julius nenustato man valandos, kada turiu grįžti namo, nes jis irgi labai užsiėmęs. Mūsų veiklos sritys skirtingos, jis – sportininkas, aš – menininkė. Mano veikla – moteriška, jo – vyriška, todėl su širdies draugu nesiimsiu siūti suknelių arba eiti į ringą kovoti. (Juokiasi.)

– Su Joringiu kartu sukūrėte antraplanius vaidmenis televizijos serialuose „Rezidentai“ ir „Nuovada“. Režisieriai jus irgi matė kaip porą?

Joringis: Mes pasakėme: arba abu einame, arba nė vienas. (Juokiasi.)

Viktorija: Jokių pasiūlymų neatsisakome. Gyvenime reikia viską išbandyti, kad žinotume, kas labiausiai patinka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.