Į grožio olimpą prancūzė įkopė be plastikos chirurgų pagalbos

Daugiau nei pusę amžiaus – net 64 metus prancūzai laukė, kol kuri nors šios šalies gražuolė sugrąžins į Prancūziją Mis visatos karūną. Tai šį pirmadienį pavyko medicinos studentei Iris Mittenaere (24 m.), kilusiai iš Prancūzijos šiaurės sostine vadinamo Lilio. Bet, svarbiausia, prancūzai džiaugiasi, kad Iris tarptautinį grožio konkursą laimėjo be skalpelio pagalbos, o jos galva – ne kopūstas.

Filipinuose vykusiame grožio konkurse naująja Mis visata prancūzė I.Mittenaere tapo įveikusi 84 varžoves. Karūną jai uždėjo 2015 m. Mis visata Pia Wurtzbach.<br>ViDA Press nuotr.
Filipinuose vykusiame grožio konkurse naująja Mis visata prancūzė I.Mittenaere tapo įveikusi 84 varžoves. Karūną jai uždėjo 2015 m. Mis visata Pia Wurtzbach.<br>ViDA Press nuotr.
Filipinuose vykusiame grožio konkurse naująja Mis visata prancūzė I.Mittenaere tapo įveikusi 84 varžoves. Karūną jai uždėjo 2015 m. Mis visata Pia Wurtzbach.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Filipinuose vykusiame grožio konkurse naująja Mis visata prancūzė I.Mittenaere tapo įveikusi 84 varžoves. Karūną jai uždėjo 2015 m. Mis visata Pia Wurtzbach.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Christiane Martel.
Christiane Martel.
Denise Perrier.
Denise Perrier.
Daugiau nuotraukų (6)

Elena Nainytė („Lietuvos rytas“)

Feb 12, 2017, 10:19 AM, atnaujinta Apr 10, 2017, 6:39 AM

Pastaraisiais metais Mis visatos karūna dažniausiai atitekdavo Azijos ar Lotynų Amerikos šalių gražuolėms.

Prieš tai šį titulą prancūzė Christiane Martel, kuriai dabar 85-eri, buvo laimėjusi 1953 metais.

„Aš vis dar nesuvokiu, kas atsitiko. Toks jausmas, kad pradedu antruosius Mis Prancūzijos metus. Ir tai labai smagu, nes nesinorėjo perleisti savo karūnos“, – kitą rytą po pergalės konkurse vienam Prancūzijos radijui sakė Iris, 2016 metais laimėjusi gražiausios prancūzės titulą.

Pergalę konkurse „Mis visata“ ji laiko svarbia ne tik gimtajai šaliai, bet ir visai Europai.

„Būti Mis visata – simboliška. Užsieniečių akyse Prancūzija jau prarado savo didybės dalį, tad viliuosi, jog mano titulas paskatins žmones aplankyti mūsų gražią šalį. Aš esu Prancūzijos ir Europos ambasadorė“, – samprotavo ekstremalų sportą, kulinariją ir keliones mėgstanti gražuolė.

Iris gimė 1993 metų sausio 25 dieną Prancūzijos šiaurės sostine vadinamame Lilyje. Jos tėvas – istorijos ir geografijos mokytojas Yves’as Mittenaere’as, motina Laurence Druart – muziejaus gidė. Šeimoje jau augo brolis Baptiste’as ir sesuo Cassandre. Kai Iris buvo trejų metų, jos tėvai išsiskyrė.

Vaikystėje mergaitė daugiausia laiko praleido su motina vos 4 tūkstančius gyventojų turinčiame Stenvordo miestelyje prie Belgijos sienos.

Beje, čia užaugusios Iris naująjį titulą miestelio gyventojai sutiko džiaugsmo šūksniais. Vieno Stenvordo baro, kuriame Iris dirbdavo vasaromis, kai studijavo, savininkas ją gyrė už darbštumą, geraširdiškumą ir paslaugumą.

Miestelio gyventojai neabejoja, kad Iris pas juos užsuks ir šiais metais, iškovojusi Mis visatos titulą, kaip gražuolė šito nepamiršo padaryti pernai, tapusi Mis Prancūzija.

„Pas mus viskas ekologiška, jokių perdirbimų, jokių plastikinių priedų. Ji – grynas šio regiono vaikas“, – vienai prancūzų televizijai kalbėjo miestelio gyventojai, sutartinai pabrėždami, kad prancūzė konkursą „Mis visata“ laimėjo be skalpelio pagalbos.

Prancūzijos grožio konkursų taisyklės draudžia plastines operacijas. O konkurso „Mis visata“ organizatoriai skalpelio ne tik nedraudžia, bet net skatina grožio operacijas ir padeda rasti joms rėmėjų.

Dauguma Iris konkurenčių šiemet, kaip ir anksčiau, nepaisant jauno amžiaus, jau buvo „pakoreguotos“.

Mediciną studijuojanti Iris pasakojo pašaukimą šiai profesijai pajutusi dar vaikystėje, perrenginėdama lėlės ir svajodama apie princeses.

Jau tada ji sakydavo, kad užaugusi gydys žmonėms dantis.

Tapusi Mis visata prancūzė pažadėjo dalyvauti tarptautinėje burnos ir dantų higienos kampanijoje.

2011 metais Iris su pagyrimu baigė licėjų ir gavo mokslinės pakraipos brandos atestatą. Paskui Lilyje pradėjo krimsti medicinos mokslus.

Mergina neslėpė – pirmieji studijų metai buvo kupini abejonių ir nepasitikėjimo.

Tačiau vėliau Iris sekėsi puikiai ir netrukus ji pasirinko odontologo-chirurgo specialybę.

Grožio konkursų pasaulis Iris įsuko atsitiktinai. 2015 metų pradžioje viena draugė įkalbino dalyvauti konkurse „Mis Flandrija“, nes paprasčiausiai jam trūko kandidačių. Tapusi Mis Flandrija Iris laimėjo regioninį Šiaurės Prancūzijos gražuolių konkursą „Mis Pikardija“, o pernai tapo Mis Prancūzija.

Dėl didelio gražiausiai šalies merginai tenkančio krūvio I.Mittenaere kuriam laikui turėjo nutraukti mokslus ir persikelti gyventi į Paryžių, kaip to reikalavo konkurso „Mis Prancūzija“ sąlygos.

I.Mittenaere gali pasigirti ir puikiu bendru išsilavinimu. Rengdamasi konkursui „Mis Prancūzija“ Iris surinko daugiausia balų iš visų pretendenčių bendros kultūros srityje, o konkurse „Mis visata“ jos bendro išsilavinimo žinios buvo įvertintos labai aukštu balu – 17,5 iš 20 galimų.

„Iris yra labai protinga, išsilavinusi ir viskuo besidominti mergina. Man atrodo, kad šios savybės ją išskiria iš kitų“, – sakė konkurso „Mis Prancūzija“ organizacinio komiteto direktorė Sylvie Tellier.

Gyvenimo šūkiu Iris pasirinko romėnų filosofo Lucijaus Anėjaus Senekos citatą: „Mes neišdrįstame ne todėl, kad uždaviniai mums atrodo sudėtingi – jie būna sudėtingi todėl, kad mes neišdrįstame.“

Prabėgus kelioms valandoms po karūnavimo Filipinų sostinėje ir šventinės šampano taurės užsikandant sūriu naujoji Mis visata išskrido į Niujorką, kur metus gyvens prašmatniame bute 5-ajame aveniu su vaizdu į Centrinį parką.

„Šiuo metu noriu tik vieno – kuo greičiau grįžti į Prancūziją ir visiems parodyti Mis visatos karūną“, – per radiją pažadėjo Iris.

Tačiau konkurso „Mis Prancūzija“ organizatoriai paskelbė, kad Iris į gimtinę sugrįš ne anksčiau kaip po pusantro arba poros mėnesių.

Iris, kuri metams tapo konkurso „Mis visata“ bendradarbe, laukia daug kelionių po pasaulį su humanitariniais ir kitokiais projektais, dalyvavimas grožio konkursuose, kino premjerose, mados peržiūrose, labdaros vakarėliuose.

Prancūzei, kaip ir kitoms Mis visatos karūną anksčiau laimėjusioms gražuolėms, taip pat atsivers pramogų verslo ir kino industrijos durys.

Kai kurios šį konkursą laimėjusios merginos yra padariusios neblogą karjerą kine.

Bet kuriuo atveju visos jos per tuos vienus metus užsidirbo daug pinigų.

„Ji gaus daug pinigų ir vertingų dovanų. Būti Mis visata tikrai geriau nei kasininke parduotuvėje“, – lakoniškai paaiškino žodžio kišenėje niekada neieškanti ir daiktus paprastai bei aiškiai mėgstanti vadinti buvusi viena grožio konkursų „Mis Prancūzija“ organizatorių Genevive de Fontenay.

Iris motina L.Druart didžiuojasi dukros laimėjimu grožio pasaulyje, bet tikisi, kad ji, metus jau gyvenusi Paryžiuje, o dabar priversta dar vienus praleisti Niujorke, vėliau grįš prie mokslų.

„Žinoma, mane užgriuvo emocijų lavina. Patikėkite – dar sunku suvokti, kad mano dukra tapo Mis visata, – prabėgus kelioms valandoms po dukros pergalės įspūdžiais savaitraščio „Gala“ interneto svetainėje dalijosi prancūzė. – Tačiau lig šiol nuolat skatinau ją pabaigti mokslus ir dabar vis kartosiu, kad būti Mis Prancūzija ar Mis visata nėra profesija. Negalima šiuo titulu remtis visą likusį gyvenimą.“

Kol kas ir pati Iris planuoja grįžti prie mokslų. Tačiau Mis Prancūzijos titulas jau suteikė nemažai galimybių, o gavus Mis visatos karūną pagreitis tik dar labiau didės.

„Iris greičiausiai lauks daug naujų sutarčių ir pasiūlymų. Bet neabejoju, kad ji pasirinks protingiausią ir geriausią sprendimą“, – vylėsi L.Druart.

Kur pasisuks Iris kelias, itin rūpi dar vienam žmogui – jos širdies draugui Mathieu, taip pat studijuojančiam mediciną. Vyras neslėpė – jį kausto baimė, kad gali prarasti mylimąją.

Kuri gražesnė – Mis visata ar Mis pasaulis?

Konkursas „Mis visata“ pradėtas rengti 1952 metais Kalifornijoje (JAV). Dabar jis laikomas žinomiausiu, o organizatoriai jam išleidžia daugiausia pinigų. Nuo 1996 iki 2015 metų konkurso „Mis visata“ teisės priklausė dabartiniam JAV prezidentui Donaldui Trumpui. Nuo pernai jos priklauso talentų vadybos agentūrai WME-IMG.

1953 metais Mis visata tapusi prancūzė C.Martel 1958-aisiais ištekėjo už buvusio Meksikos prezidento Miguelo Alemano Valdeso sūnaus Miguelio Alemano Velasco ir iki šiol gyvena Meksikoje. Ji ne tik tapo 4 vaikų motina, bet ir padarė aktorės karjerą.

Seniausiai rengiamas grožio konkursas „Mis pasaulis“. Jo organizacinis komitetas buvo įsteigtas Londone 1951 metais. Mis visata laimi teisę, kartu ir pareigą, metus gyventi prašmatniame bute Niujorke, o Mis pasaulis tokiam pat laikotarpiui įsikuria Londone. Prancūzė pastarąjį kartą šio konkurso nugalėtoja tapo irgi 1953 metais.

Pasaulio gražuolės karūną tuomet užsidėjo Denise Perrier, kuriai dabar – 81-eri.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: R. Žemaitaitis sulaužė priesaiką – ar gali kandidatuoti?