Trečdalį milijono eurų už kilusį gaisrą gavusi daugiavaikė šeima atvėrė širdį

Pirmąją vasario mėnesio naktį Utenos rajono savivaldybėje Užpalių miestelyje įvyko baisi nelaimė. Vidurnaktį iki pamatų supleškėjo Šv. Teresės šeimynos namas, kuriame gyveno Jūratė ir Eugenijus Keraminai kartu su 12 globojamų vaikų.

Pirmąją vasario mėnesio naktį Utenos rajono savivaldybėje Užpalių miestelyje įvyko baisi nelaimė.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Pirmąją vasario mėnesio naktį Utenos rajono savivaldybėje Užpalių miestelyje įvyko baisi nelaimė.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 9, 2017, 6:18 PM, atnaujinta Apr 8, 2017, 7:14 AM

Iš viso šeima yra užauginusi 28 vaikus, iš kurių mažiausiam Nojui šiuo metu – treji su puse metukų.

Šeima gyveno name, kuriame anksčiau buvo įsikūręs vaikų darželis. 480-ies kvadratinių metrų pastatą jie įsigijo aukciono būdu ir pavertė jį šeimos namais. Jūratė anksčiau yra pasakojusi, kad vyresni vaikai padeda su mažųjų priežiūra bei namų ruoša.

Išmoka siekia trečdalį milijono

Praėjus mėnesiui po įvykusio gaisro, draudimo kompanija „Lietuvos draudimas“ šeimai suskubo padengti gaisro nuostolius ir išmokėjo, jų teigimu, rekordinį žalos atlyginimą privačiam asmeniui – beveik trečdalį milijono arba 297 tūkstančius eurų.

Tokia suma atlyginta už vasarį sudegusius Utenos rajone trylika vaikų globojančios šv. Teresės šeimynos namus.

Šeimynos tėtis Eugenijus Keraminas teigė, kad jų draugystė su „Lietuvos draudimu“ trunka jau 30 metų. „Per tą laiką gyvenome skirtinguose būstuose, juos draudėme, buvo visokių įvykių – tai kruša apgadino stogelį, tai vėtra nuplėšė šiferį, tai sudegė skalbyklė.

Esame jau pamokyti su ugnimi: buvom tik pradėję globoti vaikus, kai jie vos nesukėlė gaisro po antklode pasišviesdami staline lempa. Tąkart pats smilkstančią antklodę išmečiau per balkoną ir viskas baigėsi laimingai“, – pasakojo ilgametis „Lietuvos draudimo“ klientas Eugenijus Keraminas.

Gautos sumos šeimai neužteks

Vis dėlto Jūratė Keraminienė naujienų portalui Lrytas.lt teigė, kad „Lietuvos draudimo“ išmokėta suma yra 65 procentai nuo visos namui ir šeimai padarytos žalos.

Pasiteiravus, ar žinia, kad šeimos namo atstatymui skirta beveik trečdalis milijono, nudžiugino, Jūratė neslėpė dvejopų jausmų.

„Vis dėlto gerai tai, kad mes išvis buvome apsidraudę. Tos paskaičiuotos sumos mums neužteks. Architektas teigė, kad tik namo atstatymas su daline apdaila kainuos apie 500 tūkst.

Galvojame, kad panaudosime suaukotus žmonių pinigus, priimsime geradarių pagalbą ir labai stipriai taupydami, atsistatysime“, – kalbėjo Jūratė.

„Lietuvos draudimas“ paaiškino, kad draudimo paskirtis – ne padėti nukentėjusiai šeimai pasistatyti visiškai naują namą, o išmokėti išmoką, kuri leistų atstatyti turtą į prieš nelaimę buvusią būklę.

„Klientai taip pat gali rinktis, kad draudimo bendrovė atstatytų turtą ir rūpintųsi visu remontu, tačiau jie nusprendė nugriauti likusią namo dalį ir vietoje to statyti naują, modernų būstą. Draudimo išmoka padės jiems pastatyti tą būstą“, – teigė „Lietuvos draudimo“ atstovė ryšiams su visuomene Ingrida Žaltauskaitė .

Intensyviai dirba gaisravietėje

Utenos meras Jūratei sakė, kad atstatyti namą pavyks iki rudens, tačiau pati moteris tuo nelabai tiki, nes darbo laukia tikrai labai daug.

Šiuo metu gaisravietėje dirba savanoriai bei visa Keraminų šeima, suaugę sūnūs.

Dar anksčiau Utenos rajono savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriaus vedėja Jovita Strazdienė naujienų portalui Lrytas.lt tvirtino, kad Keraminų šeimyna laikoma itin tvarkinga ir pavyzdine šeima.

„Ištikus nelaimei net nesuabejojome pagalbos teikimu. Smulkioms išlaidoms pervedėme 5 tūkst. eurų, o remonto darbams skiriame 40 tūkst. eurų“, – kalbėjo J.Strazdienė.

***

Norėdami prisidėti prie šeimynos gerovės, tai galite padaryti čia:

Šventos Teresės šeimyna,

LT667044060007594204 SEB bankas

Paskirtis: parama šeimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.