Kalėjimo paženklintą mokytojos ir mokinio aistrą nutraukė nelemtas likimas

Ne visos mokytojų ir mokinių meilės istorijos baigiasi taip laimingai, kaip Prancūzijos prezidento Emmanuelio Macrono (39 m.) ir 24 metais už jį vyresnės jo žmonos Brigitte Trogneux (63 m.). Tarp buvusio mokinio ir jo mokytojos įsiplieskusi aistra negęsta daugiau nei du dešimtmečius. O amerikietė Mary Kay Letourneau (55 m.), pamilusi tuomet nepilnametį Vilį Fualaau (33 m.), turėjo septynerius metus praleisti už grotų. Nors išėjusi į laisvę moteris ir ištekėjo už savo mokinio, dabar vyras pateikė skyrybų dokumentus.

Po 12 metų, praleistų santuokoje, V.Fualaau ir  jo buvusi mokytoja M.K.Letourneau nusprendė išsiskirti.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Po 12 metų, praleistų santuokoje, V.Fualaau ir jo buvusi mokytoja M.K.Letourneau nusprendė išsiskirti.<br>„ViDA Press“ nuotr.
 E.Macrono santuoka su savo mokytoja tebėra laiminga.<br> „ViDA Press“ nuotr.
 E.Macrono santuoka su savo mokytoja tebėra laiminga.<br> „ViDA Press“ nuotr.
 Po 12 metų, praleistų santuokoje, V.Fualaau ir jo buvusi mokytoja M.K.Letourneau nusprendė išsiskirti.<br>  „ViDA Press“ nuotr.
 Po 12 metų, praleistų santuokoje, V.Fualaau ir jo buvusi mokytoja M.K.Letourneau nusprendė išsiskirti.<br>  „ViDA Press“ nuotr.
 Po 12 metų, praleistų santuokoje, V.Fualaau ir jo buvusi mokytoja M.K.Letourneau nusprendė išsiskirti.<br>  „ViDA Press“ nuotr.
 Po 12 metų, praleistų santuokoje, V.Fualaau ir jo buvusi mokytoja M.K.Letourneau nusprendė išsiskirti.<br>  „ViDA Press“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2017-06-14 11:33

Skandalinga V.Fualaau ir jo mokytojos M.K.Letourneau, gyvenančių JAV, Vašingtono valstijoje, meilės istorija prasidėjo dar 1996-aisiais, kai šeštoje klasėje besimokantis Vilis užmezgė romaną su tuo metu 34 metų ištekėjusia ir 4 mažus vaikus auginančia Mary Kay.

Juodu vienas kitą sutiko, kai moteris vedė pamoką antros klasės mokiniams, tarp kurių buvo ir Vilis. Tačiau jųdviejų intymūs santykiai prasidėjo tik po 4 metų, kai berniukui suėjo dvylika.

„Tą vėlų vakarą viskas prasidėjo bučiniu. Maniau, kad ties tuo ir sustosime, bet buvo visiškai kitaip. Labai jį mylėjau ir svarsčiau, kodėl tai negali būti tik bučiniai?“ – pasakojo Mary Kay.

Kai Viliui suėjo trylika, moteris jau laukėsi, tačiau jai puikiai viską pavyko nuslėpti nuo smalsių akių, kol jos tuometis sutuoktinis atrado Mary Kay adresuotą laišką nuo paauglio.

Apie tai jis greitai pranešė atsakingoms tarnyboms, jų atstovai apklausė berniuką, po to ir moterį ir ją areštavo.

Pirmojo teismo posėdžio metu Mary Kay vyras visąlaik stovėjo šalia jos, o šią pajuokos objektu tapusią istoriją sekė visos naujienų agentūros.

Vilis, kurio šaknys – Samoa, tuo metu buvo audringas jaunuolis iš šeimos, kurioje tėvai gyveno atskirai. Jo tėvas tuo metu už ginkluotą apiplėšimą atliko bausmę kalėjime. Su motina Vilio santykiai taip pat buvo sudėtingi.

Tuo metu Mary Kay gyvenimas atrodė lyg iš filmo. Namuose jos laukė du sūnūs, dvi dukterys ir mylintis vyras.

Po trijų mėnesių mokytoja buvo pripažinta kalta įvykdžiusi antro laipsnio vaiko išprievartavimą ir nuteista pusę metų praleisti už grotų.

Atlikusi tik pusę bausmės ji lygtinai buvo paleista iš belangės su sąlyga, kad nesiartins prie Vilio. Tačiau šios sąlygos mokytoja nesilaikė, nes po kelių savaičių ji buvo užtikta besimylinti automobilyje su mokiniu.

Tada moteriai buvo paskirta 7 metų laisvės atėmimo bausmė, o kai 1997-aisiais už užstatą ji buvo paleista į laisvę, laiką leido namuose, pagimdė dukrą Audrey.

Vėliau jau kalėjime ji pagimdė antrąją dukrą Georgią.

Po antrojo jos ir Vilio vaiko gimimo Mary Kay vyras pareiškė norą skirtis ir kartu su keturiais jųdviejų vaikais persikraustė gyventi į Aliaską.

Moteris tikino su savo atžalomis iš pirmosios santuokos vis dar palaikanti glaudžius ryšius: „Visas šventes leidžiame kartu, o jų santykiai su dviem jaunesnėmis seserimis yra be galo šilti.“

Tuo metu Vilis neslėpė, kad kartais pasijusdavo nemaloniai, kai pradėdavo galvoti, jog jis už savo žmonos sūnų yra vyresnis tik pora metų.

Tapti tėvu tokio jauno amžiaus ir auginti dukreles be motinos, kuri sėdėjo kalėjime, vyrui buvo sunku. Jam teko mesti mokslus vidurinėje mokykloje, vėliau Vilis susirgo depresija, o vienu metu net kovojo su alkoholizmu.

„Negalėjau mergaitėms suteikti tinkamos priežiūros, be to, man niekas nepadėjo. Mano šeimai tai nerūpėjo, o draugai negalėjo suprasti, ką reiškia būti tėvu, nes tuo metu mums buvo tik 14–15 metų“, – pasakojo Vilis.

Jam nebuvo leista matytis su kalinčia Mary Kay.

Vilis mano, kad pasimatymai su dukrų motina būtų padėję ne tik įveikti rūpesčius šeimoje, bet ir psichologiškai. Mary Kay buvo vienintelis žmogus, su kuriuo Vilis norėjo bendrauti.

„Jei jie man būtų suteikę daugiau šansų ar pasiūlę kitokių būdų su ja pasimatyti, o ne tik pasakę „su ja bendrauti tau negalima“, tuo metu būčiau jautęsis visai kitaip. Vis dar stebiuosi, kad esu gyvas, nes gyvenime turėjau tik tamsių periodų“, – pridūrė jis.

Mary Kay į laisvę išėjo 2004-ųjų rugpjūčio mėnesį, o kitų metų gegužę jau šventė vestuves.

Tuo metu jos buvusiam mokiniui ir dviejų dukrų tėvui suėjo 21-eri. Tada, visų nuostabai, nauja šeima nusprendė likti gyventi tarp žmonių, kurių apsuptyje Mary Kay gyveno kartu su pirmuoju vyru ir keturiais vaikais.

Po dešimties metų, praleistų santuokoje, pora nutraukė ilgai trukusią tylą ir 2015-aisiais Barbaros Walters laidoje „20/20 Special American Scandal“ papasakojo apie jųdviejų santykius. Dvi Vilio ir Mary Kay dukterys – Audrey ir Georgia su tėvais dalyvavo televizijos laidoje, kurioje buvo prisiminta jų šeimos istorija.

Abi merginos tuo metu lankė mokyklą, kurioje kadaise mokė jų mama. Audrey tų metų birželį baigė dvyliktą klasę, o jaunėlė Georgia mokyklą baigs šiemet.

Seserys neslėpė, kad tėvai joms pasakojo, kaip susipažino. Mergaičių nestebino tokie tėvų santykiai ir patirti išgyvenimai.

„Jos jau žinojo apie tai, nes užaugo apsuptos visų tų gandų“, – sakė Mary Kay.

Vilis ir Mary Kay atskleidė, kad galbūt dėl jų didelio amžiaus skirtumo dauguma tarpusavio ginčų kildavo dėl vaikų auklėjimo.

„Jis dukroms neleido draugauti su vaikinais. Pagalvojau, kad taip nebus“, – sakė moteris.

Vilis tai jau tikriausiai pamiršo, o socialiniame tinkle galima pamatyti jo dukros Audrey ir jos vaikino nuotraukų.

Praėjusią savaitę pora galėjo švęsti savo santuokos dvylikos metų sukaktį, tačiau šią gegužę nusprendė ją nutraukti.

Dokumentuose vyras teigia, kad jųdviejų vaikai šiuo metu rūpinasi patys savimi, tad teismo prašo tik vienodai padalinti užgyventą turtą.

Vilis dabar dirba parduotuvėje, pardavinėjančioje namams ir sodams reikalingus daiktus. Jis taip pat stengiasi išpopuliarėti kaip didžėjus ir, pasivadinęs „DJ Headline“, vakarais dirba vietos baruose.

Mary Kay yra teisininko padėjėja, nes mokykloje dirbti jai neleidžia kalėjimo bausmę pelnęs seksualinės prievartautojos statusas.

Laikas neužgesino meilės

Neseniai Prancūzijos prezidentiniuose Eliziejaus rūmuose apsigyveno išskirtinė pora – naujasis šalies prezidentas E.Macronas ir net 24 metais už jį vyresnė žmona B.Trogneux.

„Viskas įsisuko tarsi nejučia. Aš įsimylėjau. Pradžioje mus siejo intelektinis ryšys, paskui įsižiebė aistra, su kuria mes nekovojome, ir ji tęsiasi toliau“, – neseniai pasirodžiusioje knygoje „Revoliucija“ apie savo ryšį su žmona rašo E.Macronas.

Jie įsimylėjo, kai E.Macronui buvo 16 metų. Įvairiose srityse be galo gabus vaikinas lankė priešpaskutinę katalikiško, jėzuitų įkurto licėjaus klasę Prancūzijos šiaurės rytų mieste Amjene.

Brigitte licėjuje buvo jo prancūzų literatūros mokytoja ir teatro klubo vadovė. Jie drauge rašė pjeses vaidinimams. Mokytoją pavergė šio vaikino protas, sąmojis ir vaidybinis talentas.

Pradžia porai nebuvo lengva. Šešiolikmečio E.Macrono tėvai, abu medikai, buvo nusistatę prieš intymų jo ryšį su mokytoja ir nutarė Emmanuelį iš Amjeno perkelti į Paryžių, kad licėjų pabaigtų sostinėje. „Kad ir ką darytumėte, aš jus vis vien vesiu“, – tuomet Amjene mokytojai pažadėjo į sostinę ištremtas jaunuolis.

Po kelerių metų pora vėl pradėjo gyventi drauge Paryžiuje. Brigitte išsiskyrė su savo vyru bankininku Andre Louis Auziere’u, su kuriuo augino sūnų Sebastieną ir dukras Laurence bei Typhaine.

„Meilė viską su savimi nušlavė ir mane privedė prie skyrybų. Jai nebuvo galima atsispirti“, – pripažino moteris.

Kai E.Macronas, tapęs pilnamečiu, studijavo, Brigitte Paryžiuje dirbo mokytoja. Knygoje „Revoliucija“ E.Macronas rašo: „Tikroji drąsa buvo jos pusėje. Ji turėjo vyrą ir tris vaikus. O aš buvau tik moksleivis. Ji mane pamilo ne dėl turtų. Komforto ir saugumo jai negalėjau pasiūlyti. Viso šito ji dėl manęs atsisakė. Bet tai ji padarė nuolat rūpindamasi savo vaikais.“

Užaugę ir jau profesiją įgiję Brigitte vaikai puikiai sutaria su antruoju motinos vyru.

Pora susituokė Prancūzijos šiaurėje, Tukė (Touquet) kurorte, kur Brigitte turi erdvų, iš tėvų paveldėtą vasarnamį. Į jį pora ir toliau skuba savaitgaliais. Čia susirenka ir Brigitte vaikai bei 7 anūkai. Tačiau praėjusį lapkritį poros laimę bandė sudrumsti skleidžiamos kalbos, esą Emmanuelis gyvena dvilypį gyvenimą.

Šalia žmonos jis esą turi mylimąjį, Prancūzijos radijo direktorių Mathieu Gallet. Politikas paneigė šias kalbas ir pridūrė: „Pirmiausia tai nemalonu Brigitte. Antra, ji su manimi dalijasi visomis gyvenimo akimirkomis ir klausia – kaip tai galėtų būti įmanoma fiziškai? Mūsų meilės istorija mus išmokė nepasiduoti.“

„Mirti iš meilės“, – taip baigėsi Prancūzijoje bene garsiausia ir tragiškiausia istorija tarp mokytojos ir jos mokinio. Gabrielle Rousset, 32 metų Prancūzijos pietų uostamiesčio Marselio prancūzų kalbos mokytoja, pamilo 17 metų savo mokinį Christianą Rossi. Buvo pats 1968-ųjų studentiškos revoliucijos įkarštis. Nepilnamečio tėvams padavus skundą sulaikyta už nepilnamečio tvirkinimą 1969-ųjų rugsėjo 1 dieną ši su vyru jau anksčiau išsiskyrusi dviejų vaikų motina nusižudė.

Faktas paskendo to meto dar labai puritoniškos ir konservatyvios Prancūzijos abejingumo jūroje. Tačiau 1971 metais šis įvykis virto ypač didelio populiarumo sulaukusiu, 4,5 mln. žiūrovų pritraukusiu režisieriaus Andre Cayatte filmu „Mirti iš meilės“ (pranc. „Mourir d’aimer“) ir tokio pat pavadinimo dainų autoriaus ir atlikėjo Charles’io Aznavouro daina.

Prabėgo keturi dešimtmečiai. Visuomenės, teisėtvarkos ir pačių nepilnamečių tėvų požiūris pasikeitė. Prieš porą metų Prancūzijos miesto Le Piui an Velė teismas išteisino kitą prancūzų kalbos mokytoją, meilės istoriją užmezgusią su tuomet keturiolikmečiu savo moksleiviu. Jai buvo 37 metai. Pora augina sūnų ir buvusio moksleivio, kuris teismo metu vis dar buvo nepilnametis, tėvai ją remia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.