14-metė iš Alytaus garsėja veikla, kurios ėmėsi žinomiausios šalies damos

14-metė Viktorija Miliauskaitė, šiemet baigusi septintąją klasę, laisvalaikiu daro makiažus. Pas jaunutę alytiškę moksleivę jau daugiau nei mėnesį plūsta moterys, norinčios tobulo makiažo gimtadienio, renginio, vakarėlio ar vestuvių proga. 

 Asmeninio archyvo nuotr.
 Asmeninio archyvo nuotr.
 Viktorijos darytas makiažas.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Viktorijos darytas makiažas.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Viktorijos darytas makiažas.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Viktorijos darytas makiažas.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Asmeninio archyvo nuotr.
 Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jun 25, 2017, 9:41 AM, atnaujinta Jun 26, 2017, 12:47 PM

„Daryti makiažus man labai patinka, o kiekvieną eurą, kurį užsidirbu, taupau profesionaliems kursams“, – prakalbo makiažo meistrė, su kuria interviu teko derinti kelias dienas. 

Klientės nuo 15 iki 40 metų 

Smalsu, nejaugi 14-metė moksleivė turi tiek klienčių, kad rasti laiko pasišnekėti – gana sudėtinga? „Vasarą padaugėja švenčių, klienčių – taip pat. Merginos puošiasi gimtadieniams, renginiams, vestuvėms, teminėms šventėms. 

Kiekvieną dieną sulaukiu kelių klienčių, kartais – daugiau. 

Makiažo paslapčių išmokau pati, kol kas nesu lankiusi jokių kursų.  Grožio industrija domiuosi nuo mažens, o kosmetika ir spalvos, kaip ir daugumą mergaičių, traukė nuo mažens. 

Didžiausią įtaką man padarė žiniasklaida. Matydavau garsias moteris su gražiu makiažu ir tai man visada labai patiko. Bandydavau vis atrasti kažką naujo, ieškojau informacijos, žiūrėjau vaizdo pamokėles“, – pasakojo moksleivė. 

Viktorija tvirtino iki šiol nesulaukusi neigiamų replikų dėl savo teikiamų paslaugų.  Anaiptol, tėvai ir aplinkiniai džiaugiasi merginos veikla, o bendraklasės yra pirmosios, skubančios prašyti makiažo pas bičiulę. 

„Didžiausias įvertinimas man yra tai, kad visos klientės lieka patenkintos. Džiaugiasi ir sėkmės linki tiek 15-metės, tiek 40-metės. 

Dirbti su brandesnėmis moterimis – didesnis iššūkis. Jos nori paslėpti raukšleles, todėl turiu imtis kitokių gudrybių. 

Kiekvienu atveju, koks makiažas bebūtų, reikia tinkamai paruošti veidą. Tai prasideda nuo veido prausimo vandeniu ir prausikliu. Būtina naudoti drėkinamąjį kremą, makiažo bazę ir makiažo pagrindą“, – patarimais dalijosi Viktorija. 

Už makiažą – iki 10 eurų 

Alytiškė atkreipė dėmesį į šiuo metu vyraujančias spalvų tendencijas. Pasak jos, dauguma klienčių renkasi natūralias žemės spalvas, o ryškesnių prašo tik teminiam vakarėliui. 

„Pagrindinė tendencija – pabrėžti natūralumą. Visada rekomenduoju rinktis šviesias žemės spalvas. 

Domiuosi naujausiomis tendencijomis, seku vizažistes, į kurias norėčiau lygiuotis. Man labiausiai patinka Alina Guess ir Greta Girdžiūtė“, – išskyrė Viktorija ir pridūrė, kad jai itin imponuoja ir Oksanos Pikul-Jasaitienės atliekami makiažai. 

„Kiekviena moteris privalo mokėti tinkamai pasidažyti. Tai, kad greta pagrindinės veiklos vis daugiau garsių moterų atranda šią veiklą – pagirtina“, – sakė ji.

Už atliekamus makiažus mergina tikino prašanti iki dešimties eurų. Tai – mažesnė nei vidutinė suma už tokią paslaugą. 

Pasak jos, profesionalios vizažistės Alytuje už makiažus prašo nuo 25 iki 50 eurų, o savamokslės – apie 20. 

„Aš nesu baigusi jokių kursų, todėl negalėčiau prašyti didesnės sumos. Juk man tai – tik pomėgis. Su kiekviena kliente ko nors išmokstu, tobulinu įgūdžius. 

Šiuo metu tai man – įdomiausias laiko praleidimo būdas, o kas bus ateityje – nežinau. Gal ir norėsiu dirbti grožio industrijoje“, – svarstė Viktorija. 

Įvardijo didžiausią makiažo klaidą

Dauguma vyresnio amžiaus žmonių iki šiol gūžčioja pečiais pamačiusios paaugles su ryškiais ar net neskoningais makiažais. Jų mamos sako, kad būtina pabrėžti natūralumą ir nenaudoti kosmetikos priemonių kuo ilgiau. 

Tokius žodžius Viktorija atremia sakydama, kad keičiasi laikai bei pasaulėžiūra. 

„Esu girdėjusi, kad kosmetika jaunoms mergaitėms – nesveika ir nepatartina naudoti, tačiau dabar – kiti laikai ir kitokia pasaulėžiūra. Minimalus makiažas su tušu ir lūpų blizgesiu – nieko blogo“, – paaiškino mergina. 

Paprašyta išskirti pagrindinę makiažo klaidą, kurią pastebi dažniausiai, ji įvardino juodu pieštuku išryškintą apatinę akies dalį. 

Pasak jos, juodas pieštukas, kurį merginos ir moterys naudoja ryškindamos apatinę akių liniją, didžiausia klaida. 

Toks makiažo sprendimas paprastai akivaizdžiai pasendina merginą, todėl Viktorija rekomenduoja rinktis geros kokybės tušą žvitriam žvilgsniui pabrėžti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.