Po brolio savižudybės lesbietė nusprendė pakeisti savo likimą

Viskonsine, JAV gyvenantis translytis Barnaby Royce‘as (26 m.) anksčiau save laikė moteriška lesbiete ir dirbo modeliu žaidimus kuriančioje įmonėje. Tačiau viskas pasikeitė iš gyvenimo savo noru pasitraukus broliui.

 Barnaby (dešinėje), anksčiau turėjęs Emily Jean Royce (kairėje) vardą, nesijautė laimingas būdamas moterimi.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Barnaby (dešinėje), anksčiau turėjęs Emily Jean Royce (kairėje) vardą, nesijautė laimingas būdamas moterimi.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 11, 2017, 1:15 PM

Barnaby teigė, jog dar besimokydamas mokykloje jis žinojo, kad vieną dieną pasikeis ir taps vyru, bet neturėjo pakankamai drąsos nesislėpti, ir stengėsi būti geriausia moterimi, kokia tik sugebėjo.

Tačiau šeimoje įvykusi tragedija privertė jį permąstyti tai, kas jam svarbiausia. 2015-aisiais Barnaby prabilo apie savo translytiškumą.

„Kelionė tapimo vyru link buvo ilga. Prieš pradėdamas lankyti vidurinę mokyklą, sulaukdavau pašaipų, jog nesu pakankamai moteriška mergina. 2009-aisiais baigęs mokyklą labai artimai draugei papasakojau, koks aš esu iš tiesų. Jau seniai jaučiausi kitoks, nei sufleravo mano kūnas. Mano draugė vienintelė žinojo, jog po kelių metų ruošiuosi tapti vyru, bet iki tol vis dar būsiu moterimi ir stengsiuos būti geriausia, kokia tik sugebu, – pasakojo Barnaby. – Po mokyklos baigimo atskleidžiau, jos esu lesbietė.“

Vyras teigė, jog tada, norėdamas būti priimtas ir sulaukti teigiamų reakcijų, jis elgėsi taip, kaip jam nebuvo patogu.

„Maniau esantis laimingas, nes galėjau keliauti ir man mokėjo už tai, kad rūpinčiausi savo išvaizda. Dalyvaudamas įvairiuose renginiuose sulaukdavau daug dėmesio, tačiau iš to gaunama laimė buvo laikina“, – sakė jis.

Tragiškas įvykis, pastūmėjęs lemtingam žingsniui

Barnaby, anksčiau turėjęs Emily Jean Royce vardą, nesijautė laimingas būdamas moterimi, tačiau tikruoju savimi būti pasiryžo tik po brolio savižudybės.

„Parskubėjęs namo visą savaitę buvau su šeima. Su artimaisiais apsigyvenau norėdamas išvengti konflikto, atsiradusio dėl sielvarto netekus brolio.

Vėliau persikėliau gyventi į Indianą, kur treniravausi būti akrobatas. Po kelių mėnesių atsidūriau jogos stovykloje. Kurį laiką gyvenau jurtoje, o su savimi turėjau tik nedidelį krepšį būtiniausių daiktų. Kartais savaičių savaites stovyklos teritorijoje būdavau vienintelis žmogus, – pasakojo vyras. – Tuo metu apie save labai daug ko išmokau.

Artėjant žiemai susipažinau su nuostabiais žmonėmis, pakvietusiais mane į mėnesio trukmės kelionė po Ilinojaus ir Oregono valstijas. Grįžus namo mano mąstymas buvo visiškai pasikeitęs. Nepaisant visų sunkumų ir aplankiusio džiaugsmo, supratau, ką turiu daryti, kad jausčiausi laimingas. Pusę metų pagyvenus tik su į nedidelį krepšį telpančiais daiktais, man vis mažiau rūpėjo mano moteriška išvaizda.

Suvokiau, jog būdamas tuo, kuo nesijaučiu, nebuvau savimi patenkintas, ir taip dariau tik dėl kitų žmonių ir teigiamo jų požiūrio į mane.

Mano brolis irgi gyveno tam, kad kitus padarytų laimingais. Jis darė viską, kad tik įgyvendintų tą amerikietišką svajonę. Mokykloje, kol jis nepasikeitė ir nepradėjo rūpintis kitais, iš jo juokdavosi ir tyčiodavosi. Prižadėjau sau, kad prioritetu man taps mano laimė ir niekada nebegyvensiu dėl kitų.“

Būdamas 24-erių, Barnaby pradėjo pokyčius. Pirmiausia jis nusikirpo savo ilgus plaukus, o vėliau ėmė vartoti hormonus. Jam buvo atliktos įvairios operacijos ir išvaizdą keičiančios procedūros, o artimiausiu metu vyras planuoja histerektomiją – gimdos pašalinimą.

Šeima vyrą palaiko

Šiuo metu Barnaby gyvena su savo širdies drauge Jacqueline Farrugia. Vyras atskleidė, kaip šis virsmas pakeitė jo gyvenimą.

„Prieš krūtų pašalinimo operaciją man buvo be galo sunku tiek emociškai, tiek fiziškai. Turėjau nemažą krūtinę, kurią net 2 metus slėpiau po tvarčiais. Net ir tokios priemonės nepadėjo visiškai jos panaikinti. Kadangi negalėjau nešioti trumpų marškinėlių, vasarą dažnai perkaisdavau. Šiuo metu mėgaujuosi vėjeliu, pučiančiu iš po marškinėlių.

Ši procedūra pakeitė mano gyvenimą ir suteikė neįtikėtiną laisvę. Taip pasikeitė mano paties požiūris į save, tai, kaip į mane žiūri kiti, pakito mano darbas ir bendravimas tiek su vyrais, tiek su moterimis, santykiai su draugais ir šeima. Esu tikras vyras. Uždirbu daugiau, nei tuomet, kai buvau moteris, naktį mieste merginos manęs prisibijo. Esu laimingas, o savo kūne jaučiuosi kaip namuose. Atrodo, jog toks buvau visą savo gyvenimą, be to, išaugo mano pasitikėjimas savimi“, – teigė jis.

Barnaby šeima priima jį tokį, koks jis yra, ir vadina jį naujuoju vardu, vartoja atitinkamus įvardžius. Tiems, kas keliauja panašiu keliu, vyras turi patarimą.

„Pasitikėkite procesu. Būkite kantrūs, mylėkite save, išlikite stiprūs. Viskas pagerės. Vis dar stebiuosi savo pokyčiais ir kasdien apie save sužinau kažką naujo. Neleiskite, kad kiti nustatytų, kas jums teikia džiaugsmą ir priverčia jaustis laimingais. Pažinkite žmones, leidžiančius jums jaustis patogiai.

Lyties keitimas yra sudėtingas dalykas, tačiau dar sunkiau būna, kai tenka gyventi ne taip, kaip jautiesi, – skelbė Barnaby. – Brangūs translyčiai broliai ir šeimos nariai, kreipkitės į jūsų mieste esančias bendruomenes, nes tik jie jus supras ir padės iškęsti sunkias akimirkas. Didžiuokitės tuo, kas esate. Man, asmeniškai, buvęs aš, t.y. moteris, yra tikras pavyzdys ir įkvėpėja. Ji sunkiai dirbo, daug kentėjo ir radusi drąsos nusprendė veikti. Jei ne ji, šiandien čia manęs tikriausiai nebūtų.“

Parengė Edita Maračinskaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.