Dariui Kasparaičiui labai liūdna dėl šešių savo vaikų

Majamyje jau dešimtmetį namus turintis ir pastaruoju metu su šeima čia gyvenantis ledo ritulininkas, olimpinis čempionas Darius Kasparaitis (45 m.) tik praėjusią savaitę pirmą kartą susitiko su Floridos lietuvių bendruomene. Šešių vaikų tėvas lankėsi pietrytinėje Floridoje esančioje lituanistinėje mokykloje „Saulėtas krantas“. Bendraudamas su mokiniais ir jų tėvais iš Elektrėnų kilęs sportininkas prisipažino, kad nė vienas iš jo vaikų nešneka lietuviškai.

  Bendraudamas su mokiniais ir jų tėvais iš Elektrėnų kilęs sportininkas prisipažino, kad nė vienas iš jo vaikų nešneka lietuviškai.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
  Bendraudamas su mokiniais ir jų tėvais iš Elektrėnų kilęs sportininkas prisipažino, kad nė vienas iš jo vaikų nešneka lietuviškai.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

Feb 9, 2018, 8:09 PM

Dėl sportinės karjeros būdamas vos 14 metų gimtinę palikęs ir jau tris dešimtmečius tiktai kaip svečias joje besilankantis D.Kasparaitis jaučiasi pasaulio piliečiu.

Elektrėnuose, kur turi pasistatęs namą, jis praleidžia mažiausiai laiko. Švedijoje, kur gyvena jo trečios žmonos Lisos tėvai, lankosi dažniau, o JAV dabar praleidžia daugiausia laiko.

„Mano vaikai šneka angliškai ir švediškai, bet norėčiau, kad mokėtų ir lietuviškai. Aš žinau, kur gimiau, koks kraujas teka mano gyslomis. Svarbiausia, aš žinau, kad esu lietuvis.

Ir niekada nebūsiu rusas ar amerikietis“, – vasario 3-iąją susitikęs su Floridos lietuviais kalbėjo garsus ledo ritulininkas.

Jeigu lituanistinė mokykla būtų arčiau Majamio, jis mielai į ją vežiotų ir savo atžalas.

Šeštadieninė mokykla, skirta lietuvių išeivių vaikams, nuo 2005 metų veikia Bointon Biče. Dabar mokyklą lanko mokiniai nuo 4 iki 13 metų.

Paklaustas apie didžiausią iššūkį gyvenime D.Kasparaitis nė akimirkos nesusimąstęs atsakė, kad auginti 6 vaikus kur kas sunkiau, nei žaisti olimpiadoje ar Šiaurės Amerikos nacionalinėje ledo ritulio lygoje (NHL).

„Sporte viską darai egoistiškai, esi atsakingas tik už save ir gyveni tik tau skirtos dienotvarkės burbule: treniruojiesi, miegi pietų miego, valgai“, – pasakojo sportininkas.

***

Visą straipsnį skaitykite šeštadienio „Lietuvos ryto“ priede „Gyvenimo būdas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.