Kovos menais užsiimantys įsimylėjėliai nemėgsta vienas kitam nusileisti

„Mus suartino sportas ir pergalių troškimas“, – sakė tituluoti kovos menų atstovai Evelina Puidaitė ir Vytautas Sadauskas. Profesionalūs sportininkai neslėpė, kad poros gyvenime kovų netrūksta ir tarpusavyje. Tiesa, kauniečiai vienas su kitu kovoja žodžiais.

Evelina ir Vytautas susipažino tame pačiame kovos menų klube.
Evelina ir Vytautas susipažino tame pačiame kovos menų klube.
G.Bitvinsko nuotr.
G.Bitvinsko nuotr.
Iš prigimties kovotojai E.Puidaitė ir V.Sadauskas nusileisti nelinkę ne tik ringe, bet ir gyvenime.
Iš prigimties kovotojai E.Puidaitė ir V.Sadauskas nusileisti nelinkę ne tik ringe, bet ir gyvenime.
Daugiau nuotraukų (3)

„Lietuvos rytas“

Feb 20, 2018, 1:05 PM

Devyniolikmetė E.Puidaitė ir dešimt metų vyresnis V.Sadauskas kitą savaitgalį kausis aistras keliančiame mišriųjų kovos menų narve turnyre „King of the Cage“ Lietuva – Ukraina – Islandija“.

Bene vienintelė profesionalių kovotojų pora Lietuvoje šiuo metu intensyviai rengiasi turnyrui: daug treniruojasi, laikosi daugeliui sportininkų prieš varžybas įprastos dietos ir vienas kitą palaiko.

Sportininkai neslėpė, kad jų gyvenime netrūksta ir romantikos, ir aistringų ginčų. Iš prigimties kovingi kauniečiai nelinkę nusileisti net vienas kitam.

Kuris gi pirmasis užkalbino?

Evelina ir Vytautas vienas kitam į akį krito prieš dvejus metus tame pačiame kovos menų klube „Dainralfas“, kuriame pas trenerį Dainių Daukšą abu sportuoja iki šiol.

„Iki šiol karštai ginčijamės, kuris pirma vienas kitą užkalbinome. Aš sakau, kad jis mane, o jis sako, jog aš jį“, – juokėsi E.Puidaitė.

V.Sadauskas tikino juodaplaukę sportininkę išvydęs gerokai anksčiau, kai jie lankė kitą kovos menų sporto klubą.

Tačiau tuomet ryšys tarp jųdviejų neužsimezgė. Praėjo keleri metai, kol jie vienas kitu susižavėjo ir tapo pora.

Padeda suvaldyti emocijas

Viename Birštono restoranų dirbanti E.Puidaitė didžiąją dalį laisvo laiko skiria treniruotėms. Kartu su gyvenimo draugu plušančią sporto klube ją galima išvysti kone kasdien.

E.Puidaitė ir V.Sadauskas čia praleidžia po keletą valandų. Jie taip pat dažnai drauge bėgioja.

Mylimąją kovotojas vertina už dvasios stiprybę, fizinę formą ir įkvėpimą siekti pergalių. E.Puidaitė draugui dėkinga už palaikymą ir supratimą.

„Tik kovotojas gali suprasti kovotoją. Žmogus iš kito pasaulio vargu ar žino, kiek dvasinės stiprybės ir susitelkimo reikia prieš kovą. Dažnai prieš man žengiant į ringą Vytautas daug nekalba, tačiau jo buvimas šalia mane palaiko, padeda suvaldyti emocijas. Juk šiame sporte ne tik svarbu degti noru varžytis, bet ir susitelkti į pergalę, ja tikėti“, – pasakojo E.Puidaitė.

Lanksti nuo pat vaikystės

Nors poros gyvenime netrūksta supratimo ir romantiškų akimirkų, Evelina ir Vytautas neslėpė, kad nusileisti vienas kitam jie linkę retai.

„Kartais mūsų diskusijos būna labai karštos ir audringos. Abu esame iš prigimties kovingi, nelinkę nusileisti, todėl žodžių karų mūsų namuose tikrai netrūksta. Tačiau pykčio taip pat ilgai savyje nelaikome“, – sakė E.Puidaitė, kuri yra vienintelė Lietuvoje profesionalų lygoje narve kovojanti dailiosios lyties atstovė.

Nuo pat vaikystės kaunietė lankė gimnastiką, todėl yra labai lanksti ir plastiška.

Varžydamasi su kitomis gimnastėmis ji anksti pajuto pergalės skonį. Būdama 15 metų E.Puidaitė užsikrėtė boksu.

„Tiesiog panorau išmokti savigynos. Prisimenu pirmąsias treniruotes, kai net nemokėjau tinkamai laikyti rankų. Tačiau jau tuomet turėjau daug noro varžytis, todėl paklausiau trenerio, kada dalyvausiu ringo kovose“, – su šypsena prisiminė E.Puidaitė.

Įrodė turinti daug parako

Per gana trumpą laiką kaunietė parodė, kad turi daug parako.

2017 metais ji tapo Europos K1 čempione, 2015 metais – Lietuvos bokso jaunimo vicečempione, pernai ir užpernai – Baltijos šalių muai tai vicečempione.

E.Puidaitė taip pat yra daugkartinė bušido turnyrų nugalėtoja. Mergina tris kartus tapo tarptautinių kovos menų turnyrų „King of the Cage“ nugalėtoja.

„Mano sportinė karjera dar tik prasideda, todėl svarbu kuo daugiau mokytis ir tobulėti. Šiuo metu esu pasiryžusi įvaldyti ir džiudžitsu kovos techniką“, – sakė kovotoja.

Ištvermę išugdė irkluodamas

V.Sadauskas kovos menais užsiima šešerius metus. Nuo vaikystės dešimtmetį jis lankė irklavimą.

V.Sadauskas 2005 ir 2006 metais tapo Lietuvos irklavimo čempionu, yra pelnęs daugybę kitų svarbių titulų, sėkmingai pasirodęs pasaulio irklavimo čempionatuose. Todėl šis sportininkas iš daugelio kitų kovotojų išsiskiria ištverme, susikaupimu, jėga ir tikslo siekimu.

„Nutariau jėgas išbandyti visiškai kitame sporte ir pasirinkau kovotojo kelią. Jis nėra lengvas, tačiau įdomus ir nenuspėjamas, jam reikia itin gero psichologinio pasirengimo“, – kalbėjo V.Sadauskas.

Kaunietis yra K1 Europos vicečempionas, KOK Europos čempionas, Baltijos šalių muai tai vicečempionas.

Vienu didžiausių sportinių pasiekimų vyras laiko pernykštį dalyvavimą Jungtinėse Amerikos Valstijose vykusiame „King of the Cage“ turnyre, kur rungėsi stipriausi planetos kovotojai.

„Aš sutinku į ringą stoti su visais, kurie nori su manimi kovoti. Man nebaisūs jokie čempionai“, – sakė V.Sadauskas.

Narve rungsis stiprūs kovotojai

Aistras keliantis mišriųjų kovos menų narve turnyras „King of the Cage“ Lietuva – Ukraina – Islandija“ vyks vasario 24 dieną Arvydo Sabonio krepšinio centre.

Narve žiūrovai išvys 12 kovų, iš jų vieną tarp merginų.

Į turnyrą atvyks itin stiprūs kovotojai iš Ukrainos ir Islandijos, jiems iššūkį mes geriausi Lietuvos sportininkai.

Kaip svečias turnyre dalyvaus garsus Islandijos kovotojas ir kovos menų propaguotojas visame pasaulyje Gunnaras Nelsonas, kurį domina Lietuvoje rengiami mišrių kovų narve turnyrai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.