Įmonės poelgis su Alzheimerio ligos pakirsta darbuotoja atėmė žadą

Jungtinėje Karalystėje esančio parduotuvių tinklo „Sainsbury‘s“ darbuotojos, kuri prieš 5 metus sužinojo, jog serga Alzheimerio liga, sūnus viename socialinio tinklo įraše papasakojo, kaip parduotuvės administracija iš visų jėgų stengėsi išlaikyti jos darbo vietą.

 Nepaisant to, jog Dorono mamos pareigos nepasikeitė, buvo sukurta speciali darbo vieta, kad tik moteris galėtų daryti tai, kas jai patinka.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Nepaisant to, jog Dorono mamos pareigos nepasikeitė, buvo sukurta speciali darbo vieta, kad tik moteris galėtų daryti tai, kas jai patinka.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 9, 2018, 1:47 PM

Futbolo agentu dirbantis Doronas Salomonas nesitikėjo, jog jo viešas pareiškimas apie šiaurinėje Londono dalyje esančią „Sainsbury‘s“ parduotuvę ir jos darbuotojus bei jų pastangas išsaugoti moters, labai mylinčios tai, kuo užsiima, darbo vietą taip išpopuliarės.

Vyras atskleidė, jog prekybos centro dėka pastaruosius 5 metus jo mama, nepaisant prastėjančios sveikatos ir vis stipriau pasireiškiančios ligos, galėjo gyventi normalų gyvenimą.

Parduotuvių tinklo darbuotojai teigė, jog buvusi darbuotoja buvo tikras įkvėpimo šaltinis.

Socialinio tinklo „Twitter“ įrašuose pasakojama 61-erių metų moters, pastaruosius 5 metus dirbusios parduotuvėje, istorija.

Po to, kai dėl pasireiškusios ligos ji turėjo palikti darbą knygyne, Dorono mama 2012-aisiais gavo darbą parduotuvėje. Ji turėjo suruošti pirkinių krepšelius internetu prekes užsisakiusiems žmonėms.

Kai parduotuvės administracija sužinojo apie jos ligą, Doronas manė, jog jo motina bus atleista. Tačiau, kaip teigia vyras, „Sainsbury‘s“ tinklo darbuotojai darė viską, kad tik padėtų jai kuo ilgiau išsaugoti šį darbą.

Doronas atskleidė, jog įmonė pakeitė darbo valandas, planavo atlikti reguliarius apmokymus, siūlė psichologo pagalbą, su moters liga supažindino jos kolegas ir liepė jiems jai padėti.

Nepaisant to, jog Dorono mamos pareigos nepasikeitė, buvo sukurta speciali darbo vieta, kad tik moteris galėtų daryti tai, kas jai patinka.

Iki tol, kol prieš porą savaičių savo noru paliko darbą, moteris valydavo dėžes. Kurį laiką jai tai buvo pats svarbiausias darbas pasaulyje.

Padėjo gyventi normalų gyvenimą

Pernai dėl gerokai paūmėjusios ligos Dorono mama į darbą dažnai atvykdavo sutrikusi.

„Manau, kad „Sainsbury‘s“ padėjo jai gyventi normalų gyvenimą. Tai padėjo jai atgauti pasitikėjimą savimi, nors tuo pat metu ji po truputį neteko visko, ką anksčiau turėjo. Kolegos darbe buvo ne tik kolegos, bet ir šeimos nariai. Kasdienį jos gyvenimą jie pavertė šviesesniu ir lengvesniu“, – sakė Doronas.

„Dorono mama buvo labai mylima darbuotoja, ji tapo tikru įkvėpimo šaltiniu mums visiems. Norime jai padėkoti už visą jos darbą ir palinkėti jai kuo geresnės kloties“, – sakė prekybos tinklo atstovas.

Doronas atskleidė, jog savo mamos istorija pasidalino tikėdamasis, jog žmonės daugiau pinigų skirs su šia liga kovojantiems fondams.

Istoriją perskaitę internautai gyrė parduotuvių tinklo darbuotojus.

„Ši istorija išties nuostabi. Tai puikus pavyzdys, kaip su savo darbuotojais turėtų elgtis visos įmonės“, – rašė vienas.

„Vis dar galima sutikti gerų žmonių, gerų darbuotojų ir tokių pat nuostabių šeimų. Tai, tarp nuolat girdimų blogų naujienų, lengva pamiršti“, – teigė kitas.

Parengė Edita Maračinskaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.