Valdinga mergina vaikino gyvenimą pavertė pragaru

Noro kontroliuoti kitą apsėsta mergina savo mylimąjį marino badu ir netgi jį sužalojo. Už savo neįprastą elgesį santykiuose ji septyneriems metams pateko į kalėjimą.

  Iš šono mergina atrodė pavyzdinga, netgi rinko pinigus Afrikos vaikams gelbėti.<br>  Asmeninio archyvo nuotr.
  Iš šono mergina atrodė pavyzdinga, netgi rinko pinigus Afrikos vaikams gelbėti.<br>  Asmeninio archyvo nuotr.
Namuose ji virsdavo siaubūne.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
Namuose ji virsdavo siaubūne.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Jordan su savo vaikinu susipažino būdama 16-os.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Jordan su savo vaikinu susipažino būdama 16-os.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 19, 2018, 5:31 PM

Jordan Worth (22 m.) savo vaikinui kėlė skausmą ir jį žalojo daugybe būdų. Kaip buvo rašoma portale „Dailymail“, kontrolės problemų turinti mergina vaikino gyvenimą pavertė pragaru.

Dvi asmenybės pusės

Jordan kankinimų sąrašas ilgas. Vaikinui ji yra dūrusi peiliu, plikiusi verdančiu vandeniu, uždraudusi miegoti lovoje... Ji kontroliavo ir buitinius klausimus: pavyzdžiui, spręsdavo, kokiais rūbais partneris turi vilkėti.

J.Worth su vaikinu gyveno Anglijos kaime. Ilgainiui ji izoliavo mylimąjį nuo draugų, taip pat perėmė jo feisbuko paskyrą.

Mergina dirbo mokytoja ir buvo kilusi iš mylinčios bei palaikančios šeimos. Ji netgi rinko pinigus, jog padėtų Afrikos vaikams.

Tačiau teisme buvo įrodyta, jog Jordan žiauriai kontroliavo kiekvieną savo partnerio gyvenimo sritį.

Smurtavo prieš sergantį

Teisme buvo paminėta, kad J. Worth su mylimuoju susipažino koledže dar 2012-aisiasi, kai abu tebuvo šešiolikos.

Prokurorės teigimu, pora pradėjo draugauti, o vėliau ir įsikraustė kartu gyventi. Ankstyvoje santykių fazėje Jordan jau mėgino kontroliuoti tai, ką draugas turėtų vilkėti.

Pasak prokurorės, baisiausia buvo tai, jog mergina smurtavo prieš pažeidžemesnį už save – vaikinas kentėjo nuo galvos smegenų vandenės (liga, kuomet galvoje yra pernelyg daug smegenų skysčio; dėl to didėja galvos apimtis, sergančiajam pasireiškia dirglumas, mieguistumas, skausmai. – Red.).

Jordan mėtydavo į jį daiktus, sužalojo peiliu ir nepadėjo nuvykti į ligoninę, kuomet tikrai reikėjo pagalbos. Net devynis mėnesius vaikinas negalėjo miegoti bendroje savo ir merginos lovoje – jam buvo uždrausta.

2016-aisiais J.Worth prisipažino kalta dėl kontroliuojančio ir smurtinio elgesio santykiuose ir tyčinio sužalojimo.

„Atstok nuo mano galvos“

Poros kaimynai pasakojo dažnai girdėję juos ginčijantis ir mėtant daiktus. Greta gyvenusi ponia Syed teigė girdėjusi Jordan vaikiną šaukiantį: „Atstok nuo manęs, man skauda!“

Kartkartėmis aplinkiniai jį pastebėdavo su mėlynėmis paakiuose ar šlubčiojantį. Sykį vienas kaimynas pro langą matė J.Worth apsiginklavusią atsuktuvu ir plaktuku.

Kita kaimynė pasakojo girdėjusi auką šaukiant: „Atstok nuo manęs. Atstok nuo mano galvos. Liaukis taip dariusi galvai!“

Ji taip pat matė ant vaikino rankų nudegimo žymes – jis teigė susižeidęs pats.

Galiausiai ankstyvą rytą vėl išgirdę šauksmus kaimynai iškvietė policiją. Kartu atvykę greitosios pagalbos darbuotojai vaikinui nustatė rankos sužalojimus, rankų ir kojų nudegimus. Ant jo riešų matėsi pančių žymės, o žaizda rankoje tebekraujavo. Vaikinas buvo išvežtas į ligoninę.

Prisipažino kalta

Prokurorė patvirtino, jog nuo antro ir trečio laipsnių nudegimų smurtautojos partneriui visam gyvenimui liks randai. Teisme paaiškėjo, kad J.Worth ant savo draugo pildavo ir verdantį vandenį. Apžiūros metu ant vaikino kūno buvo rasta ne tik nudegimų, bet ir dūrių peiliu žymių.

Po kelių dienų J.Worh buvo sulaikyta. Teisme paaiškėjo, jog pora nebe kartu ir Jordan jau persikrausčiusi ir turi kitą partnerį.

Ji buvo nuteista septyneriems su puse metų kalėjimo. Buvo paskelbta, kad mergina ne tik smurtavo prieš savo mylimąjį, bet ir apribojo jį nuo tinkamo poilsio (uždrausdama gultis į lovą) bei maisto.

Teisėjo teigimu, ji taip pa atėmė iš partnerio galimybę susisiekti su draugais ir šeima.

„Ji prisipažįsta kalta dėl daukartinių sužalojimų, daiktų į partnerį mėtymo. Ji prisipažįsta kalta dėl partnerio plikinimo verdančiu vandeniu. Ji prisipažįsta panaudojusi peilį ir sužeidusi juo partnerį“, – sakė teisėjas.

J.Worth taip pat buvo neribotam laikui uždrausta artintis prie buvusio mylimojo ar kitaip su juo susisiekti.

Parengė Joana Gimberytė-Juronė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.