Nuo vadybos – prie mados

Kuriamus naujus mados namus Erika Vitulskienė (29 m.) vadina savo trečiuoju kūdikiu. Rugpjūčio 8-ąją trisdešimtmetį švęsianti dviejų vaikų mama, vieno garsiausių Lietuvos operos solistų Merūno Vitulskio (35 m.) žmona ir televizijos projektų dalyvė Erika prisipažino, kad mados pasaulis – dar vienas atradimas, padėjęs geriau pažinti save.

Brice Barrett ir D.Čėplos nuotr.
Brice Barrett ir D.Čėplos nuotr.
Brice Barrett ir D.Čėplos nuotr.
Brice Barrett ir D.Čėplos nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 19, 2018, 12:53 PM, atnaujinta Jan 6, 2020, 2:23 PM

Idėja madingai aprengti nestandartinių dydžių moteris E.Vitulskienę nuteikė ateities darbams. Neseniai jos sukurtą kolekciją kartu su profesionalia dizainere Olesia Less pademonstravo aštuonios savanorės.

Šios moterys pirmą kartą ėmėsi tokio vaidmens.

Nebuvo lengva jas prikalbinti, nes Lietuvoje neretai stambesnio sudėjimo moterys būna savimi nepatenkintos ir nelaimingos. Modelių paieškos atskleidė, kad kandidačių, kurios sutiktų parodyti, jog visos moterys turi privalumų, nėra daug.

Bet dar labiau prieš kolekcijos demonstravimą jaudinosi E.Vitulskienė, kuri anksčiau kur kas labiau buvo susijusi su vadyba, rinkodara ir ekonomika nei su mados pasauliu. Baigusi vadybos studijas Kauno technologijos universitete moteris ėmėsi rizikingo verslo.

Po renginio ji sulaukė daug šiltų žodžių ir pagyrimų už drąsą, norą išvaduoti apkūnias moteris iš mados kūrėjų užmaršties. Bet buvo ir kritikų, kuriems naujieji drabužiai nepatiko.

Atlėgus jauduliui ir įtampai Erika vis dar prisimena malonias akimirkas, taip pat ir didelį nuovargį, nes reikėjo nuversti kalnus darbų.

Gerai jaustis, gerai atrodyti – to siekia kiekviena moteris, tačiau ne visos būna iš prigimties apdovanotos nepriekaištinga figūra, jos nedrįsta atskleisti savo seksualumo.

Mėgstančiai vilkėti prigludusius drabužius E.Vitulskienei daug kas galėtų pavydėti moteriškumo – ji neslėpė, kad liemens linijos pabrėžimas ją tarsi išvadavo iš susikaustymo ir suteikė energijos.

Auksinė taisyklė, kurios ji laikosi matuodamasi drabužius, – jausti meilę sau ir būti santarvėje su savimi.

Rinkdamasi drabužius iš storesnių ir kokybiškesnių audinių Erika įgijo ir daugiau pasitikėjimo savimi. Ji neabejoja, kad daugelis dailiosios lyties atstovių turi ir ką slėpti, ir ką pabrėžti.

Yra ne viena detalė, kuri apkūnioms moterims gali padėti atskleisti privalumus, pavyzdžiui, aukšta krūtinė, išraiškingas kaklas, švelni pečių linija, grakščios kojos.

„Net obuolio formos moters figūra gali būti patraukli, jeigu ji avės aukštakulnius ir neslėps savo blauzdų“, – teigė garsaus operos solisto M.Vitulskio sutuoktinė.

Erikos noras keisti visuomenės požiūrį į madą, tinkančią apkūnioms moterims, kilo iš jos asmeninės patirties. Moteris išmoko nekreipti dėmesio į pastabas dėl savo figūros.

Nors jos svoris dažnai kinta, susirasti šalies parduotuvėse stilingus tinkamo dydžio drabužius nėra paprasta.

Įspūdingų formų, stambios krūtinės ir plačių klubų moterys retai sulaukia dizainerių dėmesio, todėl puošnių drabužių labai trūksta.

Pradėjusi iš pradžių tik sau siūdintis drabužius dabar Erika tikisi užpildyti šią spragą.

Naujuose mados namuose vyraus drabužiai nuo L iki XXXXL dydžio (42–58 dydžiai). Ekonomiką studijavusiai E.Vitulskienei teks atsakinga užduotis – ne tik modelių paieška, bet kur kas praktiškesni dalykai, be kurių negali veikti nė viena įmonė.

„Jaučiu, kad reikės labai daug sėkmės, nes mados namų kūrimo pradžia yra labai varginanti, kartais atrodo ir taip – eini ir daužai galvą į sieną“, – neslėpė garsaus solisto žmona.

Mokyklos laikais ji labiau žavėjosi tiksliaisiais mokslais, o ne menu.

Jos netraukė piešimas ir dailė, nes geriau sekėsi išspręsti lygtis, matematikos uždavinius. Racionalus mąstymas, gebėjimas organizuoti savo darbus, nenukrypti nuo dienotvarkės moterį gelbėja ir dabar, kai gyvenimo ritmas pasidarė labai spartus.

„Mūsų šeima gyvena pagal griežtą grafiką, nes nuo to priklauso mūsų visų gerovė. Be sudarytos dienotvarkės mums būtų labai sunku“, – prisipažino Erika.

Nuo šio rudens Vitulskių šeimoje atsiras ir naujų taisyklių, nes abu sūnūs – trimetis Ajus ir dvimetis Herkus – pradės lankyti vaikų darželį.

E.Vitulskienė juokavo, jog geriausia dovana 30-mečio proga yra tai, kad ėmėsi mados.

Nuojauta apie tokius vidinius pokyčius moterį aplankė dar prieš dvejus metus.

Pažinti save, atsistoti ant kojų, susikurti naują erdvę, kuri nėra susijusi vien su namais, – rimtas išbandymas, kuriam E.Vitulskienė jaučiasi pasirengusi. Artėjantis trisdešimtmetis moteriai yra dar vienas ženklas, kad snausti nėra kada.

„Jei žmonės nenori pasilaidoti būdami jauni, jie turi imtis ko nors naujo, ko jų gyvenime dar nebuvo“, – neabejojo vieno garsiausių Lietuvos operos solistų M.Vitulskio žmona Erika.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką rodo Lietuvoje vykstančios karinės pratybos?