Buvusi ketvirtoji Arvydo Vilčinsko žmona atsikratė jo pavardės, bet ne žmonių kalbų

Po skyrybų su dainininku Arvydu Vilčinsku (60 m.) ketvirtoji jo žmona Rūta (31 m.) ketino išsikraustyti iš Jonavos, kad šis miestas nebeprimintų jai nesėkmingo gyvenimo etapo. Tačiau buvusi atlikėjo sutuoktinė čia vis dėlto pasiliko dėl naujos meilės.

A.Vilčinskas po vedybų su Rūta neabejojo, kad ši santuoka jam bus paskutinė.<br>M.Patašiaus nuotr.
A.Vilčinskas po vedybų su Rūta neabejojo, kad ši santuoka jam bus paskutinė.<br>M.Patašiaus nuotr.
Iš Jonavos pabėgti ketinusią R.Gajauskaitę šiame mieste sulaikė nauja meilė.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
Iš Jonavos pabėgti ketinusią R.Gajauskaitę šiame mieste sulaikė nauja meilė.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
Gamtos žmogumi save vadinančiai Rūtai patinka naminiai gyvūnai.
Gamtos žmogumi save vadinančiai Rūtai patinka naminiai gyvūnai.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Aug 20, 2018, 7:29 AM, atnaujinta Aug 20, 2018, 11:44 AM

Išsiskyrusi su tautos dainiumi vadintu A.Vilčinsku moteris atsisakė net sutuoktinio pavardės. 9 metų sūnų iš pirmosios santuokos auginanti Rūta susigrąžino mergautinę Gajauskaitės pavardę: „Dabar jau tikrai niekas nebesieja su Arvydu.“

Nors dvejus metus trukusi Vilčinskų santuoka oficialiai buvo nutraukta šių metų kovo 1-ąją, sutuoktinė jau prieš tris mėnesius iki teismo sprendimo buvo išsikrausčiusi iš namų.

Rūta su sūnumi nuomojosi vieno kambario butą. Buvusi žmona neretai sutikdavo dainininką, nes gyveno toje pačioje gatvėje kaip ir jis.

Moteris dėl vaiko nenorėjo keltis kur nors toliau, nes jam buvo patogu pasiekti mokyklą.

Tačiau R.Gajauskaitė svarstė, kad pasibaigus mokslo metams kels sparnus į didesnius miestus – Kauną arba Vilnių. Prekybos centre kasininke ir grožio salone kirpėja dirbanti moteris tikėjosi didmiesčiuose rasti geriau mokamą darbą ir greičiau pamiršti buvusį vyrą.

Meilė trenkė kaip žaibas

Bet Rūtai netikėtai lyg žaibas iš giedro dangaus trenkė nauja meilė – ji šįmet žiemą susipažino su 26 metų vyru, gyvenančiu Jonavoje.

Dabar įsimylėjėliai nuomojasi namą Jonavos centre. Šis santykių posūkis rodo, kad abiejų ketinimai rimti ir gali būti, jog pora kada nors iškels vestuves.

Todėl Rūtai nieko kito nebeliko, kaip pamėgti Jonavą, kurioje anksčiau ji jautėsi nepritapusi. Iš Suvalkijos kilusi moteris tikino sunkiai perprantanti aukštaičius, kurie pasirodė esantys nemandagūs, nes neretai jai puola pasakoti apie A.Vilčinską.

Bet buvusi dainininko žmona netikėtai atrado vaizdingas Jonavos apylinkes, tad poilsis gamtoje jai patinka.

„Gyvendama su Arvydu Jonavoje nežinojau, kad čia yra daug gražių vietų – miškų, Neries pakrančių. Dabar su draugu išvažinėjome visą Jonavą, todėl šią vasarą net nepasigedau poilsio pajūryje“, – pasakojo R.Gajauskaitė.

Iš Šakių rajono Gelgaudiškio miestelio kilusi Rūta vasarą atsikvėpė ir pas tėvus. Nors jie taip pat išsiskyrę, gyvena netoli vienas kito.

Dukrai daug labiau patinka vasaroti nuosavame tėvo name, kuriame ji užaugo, nei pajūrio kurorte: „Daug smagiau rytą išeiti iš namo basomis kojomis per rasotą pievą nusiskinti daržovių šiltnamyje, nei matyti jūrą ir krūvą žmonių. Mane žavi ramybė.“

Gelgaudiškis patinka ir R.Gajauskaitės mylimajam – vyrą nustebino suvalkiečių mandagumas, nes nepažįstami čia su juo sveikinasi, šypsosi.

Svajojo gyventi name

Prieš tai Rūta buvo ištekėjusi už 29 metais vyresnio dainininko ir po skyrybų tikino supratusi, kad tokios klaidos nekartotų ir nesirinktų pagal amžių į tėvus tinkančio vyro, todėl dabar buvo apdairesnė.

Ji jaučiasi gerai būdama penkeriais metais jaunesnio vyro glėbyje, bet išliko atsargi: „Manau, santykiai labai rimti, bet aš niekur neskubu.

Gali daug ko norėti, bet matote, kaip kartais būna: tiki visa širdimi, kad bus puiku, o vieną dieną viskas apsiverčia. Garantijų jokių nėra. Turbūt dabar garantijų dėl tvirtų santykių neduočiau nė vienam vyrui.“

R.Gajauskaitei šiuo metu smagu gyventi su širdies draugu, nors jie nėra susižadėję. „Dabar gerai, o kaip bus ateityje, niekas nežino“, – patikino jau dukart tekėjusi ir dukart išsiskyrusi moteris.

Kodėl įsimylėjėliai skubėjo įsikurti name? Pasirodo, tai buvo Rūtos svajonė – ji anksčiau Airijoje taip pat gyveno name.

Kai dešimt metų Airijoje praleidusi emigrantė su sūnumi grįžo į Lietuvą, gyvenimo sąlygos buvo kuklesnės. Dėl meilės A.Vilčinskui į Jonavą atvykusi Rūta su vaiku įsikūrė erdviame jo bute.

Bet tokiame būste ji jautėsi lyg suvaržyta, ragino sutuoktinį įsigyti namą su sodu, kad būtų galima jame auginti daržoves, gėles ar bent jau pasivaikščioti basomis per žolę.

„Dabartinis mūsų namas nėra išskirtinėje, tačiau patogioje vietoje: netoli centro, nusileidi nuo kalniuko, ir viskas ranka pasiekiama, nes arti parduotuvės, mano darbas“, – pasakojo R.Gajauskaitė, iš naujo bandanti prisijaukinti Jonavą.

Nuolat primena buvusįjį

Tačiau moteriai ramybę drumsčia jonaviškiai, kurie ją sutikę gatvėje atpažįsta kaip buvusią A.Vilčinsko žmoną ir nori jai papasakoti, kaip jis dabar gyvena.

„Žmonės pasakoja, kur, kada ir su kuo Arvydą matė, nors man visai neįdomu. Man nereikia jokių ataskaitų, aš nebenoriu nieko žinoti. Linkiu jam būti lamingam, stiprios sveikatos ir visko, kas geriausia“, – sakė mandagiai pokalbį su jonaviškiais pabaigianti R.Gajauskaitė.

Nedideliame mieste moteris neišvengia susitikimo ir su buvusiu vyru, bet jie tik pasisveikina ir prasilenkia.

„Jokio bendravimo nėra ir aš labai nenorėčiau su tuo žmogumi daugiau bendrauti. Džiaugiuosi nutraukusi visus ryšius su juo.

Noriu ištrinti tą etapą iš savo gyvenimo, nes gavau iš jo tik pamokų, o gražių akimirkų buvo tikrai nedaug“, – tikino buvusi ketvirtoji dainininko žmona.

Vienas garsiausių Sąjūdžio laikų dainių A.Vilčinskas taip pat buvo emigrantas – jį po septyniolikos metų, praleistų Jungtinėse Amerikos Valstijose, į Lietuvą atviliojo trečiąja žmona tapusi lietuvė žurnalistė.

Bet oficiali jų santuoka taip pat tetruko dvejus metus.

Prieš tekėdama už Arvydo emigrantė Rūta neslėpė, kad ją sužavėjo dainininko iškalbingumas ir geraširdiškumas.

Moteris norėjo ramybės, todėl vylėsi, kad grįš į Lietuvą dėl mylimojo ir džiaugsis laiminga santuoka.

A.Vilčinskas prieš ketvirtas vedybas tikino, kad tik jam atrodo, jog jis išsirinko žmoną. Bet, jo nuomone, moterys gudrios ir kažkaip padaro, kad vyrams atrodo, jog jie jas renkasi.

„Jei ji nenorėtų, tai nieko ir nebūtų. Tikiuosi su Rūta nugyventi iki grabo lentos“, – tuomet sakė atlikėjas.

A.Vilčinsko noras neišsipildė, nes juodu nepateisino vienas kito lūkesčių.

„Tikėjausi, kad jis mylės mano vaiką vos ne kaip tėvas, kad mane labai gerbs. Kai bendravome telefonu ir skaipu, atrodė viskas gerai.

Kai sugrįžau, irgi kažkiek laiko buvo gerai. Bet bėgo laikas ir išryškėjo skirtumai. Tai buvo labai dideli skirtumai.

Ir jis pats sakydavo, kad labai skiriamės. Mėgdavo mane paauklėti, patarti.

Prieš jį jaučiausi labai menka, praradau savivertę. Man tai nebuvo į gera. Vieną dieną susigriebiau ir pasakiau, kad jis susirastų bendramintę, o aš – kokį nors paprastesnį žmogų, panašesnį į save“, – skyrybų priežastis su A.Vilčinsku nurodė jo buvusi žmona Rūta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.